Nieuwe omroep EVNS gebruikt dood 11-jarig jongetje voor pr-moment

Ranziger kan het bijna niet worden: de nieuwe aspirant-omroep EVNS van Mildred Roethof gebruikt de dood van de destijds 11-jarige Nicky Verstappen voor een pr-momentje. Dat was vrijdagavond te zien in de talkshow Beau.

Gerald Roethof Beeld: RTL

Mildred Roethof, die in 2010 met woeste ‘gangstermeisjes’ aan tafel zat in De Wereld Draait Door omdat ze een documentaire over hen te eenzijdig zou hebben gemonteerd, heeft samen met Rahel de Vriend de nieuwe omroep EVNS opgericht. Ze willen een betere representatie van vrouwen in de media en hopen daarom een plekje in het NPO-bestel te bemachtigen.

Mildred en Gerald

Net als bijvoorbeeld de Akwasi-omroep Zwart heeft EVNS om te beginnen alleen al 50.000 betalende leden nodig. Het werven van leden is niet makkelijk en daarom zette Mildred vrijdagavond haar broer Gerald Roethof in, die te gast was in de door 1,5 miljoen mensen bekeken talkshow van Beau van Erven Dorens.

Gerald Roethof is de advocaat van Jos B., die gisteren tot twaalf jaar cel werd veroordeeld. Volgens de rechter heeft hij de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998 seksueel misbruikt en ontvoerd, en is hij als gevolg daarvan overleden. Gerald zat aan de talkshowtafel van Beau om met Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, over de veroordeling te praten. Het leidde tot enige wrevel tussen beide heren.

Pr-momentje

Aan het eind van het gesprek begon Gerald reclame te maken voor de omroep van zijn zus. Zij heeft hem namelijk gevolgd tijdens de zaak-Verstappen. “Het OM heeft bekendgemaakt dat er in deze zaak een documentaire komt vanuit het perspectief van het OM en de politie”, begon hij zijn verhaal.

Gerald vreest dat er in die documentaire een te eenzijdig beeld wordt geschetst van zijn cliënt en komt daarom ook met een eigen documentaire. “Mijn cliënt zegt: ‘Ik ben door de media veroordeeld. Er wordt geen neutraal beeld van mij geschetst.’ Op basis daarvan heb ik gevraagd aan mijn zus Mildred Roethof, een documentairemaakster: ‘Maak een documentaire van deze zaak om tegengas te kunnen bieden aan die eenzijdige beeldvorming.’”

Die documentaire is nog steeds in de maak. “En het idee is dat die uitgezonden gaat worden bij aspirant-omroep EVNS.nl. Ze hebben 50.000 leden nodig en het idee is dat die daar uitgezonden moet gaan worden in de toekomst”, zei Gerald, wijzend op het T-shirt dat hij droeg met daarop het logo van EVNS.

Walgelijk

Kijkers vinden dit pr-momentje meer dan walgelijk. “Dhr. Roethof kent geen enkele schaamte. Over de ruggen van deze rechtzaak en nabestaanden reclame maken voor zijn eigen documentaire en een nieuwe omroep. Te walgelijk voor woorden!”, twittert kijker Kopasz.

Kijker Sjonnie tweet: “Op de valreep onthult Roethof nog even bij Beau waarom hij Jos B verdedigde in deze zaak. Zijn zus maakt er een documentaire over en die wordt uitgezonden bij de omroep waarvoor hij shirtreclame maakt. Hoe ongelofelijk fout ben je dan? #respectloos”

AD-mediajournalist Marcus den Blanken zegt: “Roethof die even reclame voor een nieuwe omroep gaat zitten maken na een gesprek over Nicky en Jos B. Dit was heel smerige tv. Walging. Ik zou hier als omroep ook niet blij mee zijn, terwijl er best toffe mensen bij initiatiefnemers zitten.”

‘Geen woorden voor’

Jetje meldt: “Roethof maakt over de rug van een dood 11-jarig jongetje even reclame voor de omroep van z’n zus. wal-ge-lijk. walgelijk. geen woorden voor..”

En ook Lisanne is verbijsterd. “Je zit er voor een MOORDzaak. En dan ga je even je eigen documentaire promoten die wordt gemaakt door je ZUS. En even de omroep promoten want die heeft nog niet genoeg leden. RESPECTLOOS!”, zegt ze.

Vlak na de reclameboodschap van Gerald Roethof lag de website van EVNS er even uit. De omroep wordt naar eigen zeggen gesteund door onder meer Jörgen Raymann, Soundos El Ahmadi, Monic Hendrickx, Romana Vrede en Maria Goos.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen