Guido Weijers denkt dat Youp van ’t Hek kijkcijferstrijd wint

Guido Weijers denkt dat Youp van ’t Hek op oudejaarsavond meer kijkers gaat trekken dan hij. Zijn concurrent profiteert van een prominentere uitzendplek. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in Beau.

Guido Weijers © Beau

Zowel NPO 1 als RTL 4 zenden op oudejaarsavond een conference uit. De publieke omroep brengt Youp, de commerciële omroep brengt Guido. Wat is de kijkcijfervoorspelling van Guido? “Nee, dat is altijd het spelletje dat andere mensen mogen spelen”, aldus de cabaretier.

Nederland 1

Youp profiteert er heel erg van dat hij op Nederland 1 staat, zoals Guido het noemt. “Weet je, Nederland 1 is een zender die gewoon veel groter is dan RTL, dus qua kijkcijfers kun je vooraf al uittekenen wie gaat winnen en welke doelgroep meer gaat kijken. Dat wint Nederland 1 altijd.”

De reacties zijn voor Guido echter belangrijker. “Wat ik net zei: ik wil een voorstelling maken die blijft plakken, dus waar mensen door verbaasd of verwonderd zijn. Iets wat echt op oudejaarsavond beklijft. Als ik dat bereik, ondanks deze omstandigheden, dan ben ik tevreden.”

30 mensen

Guido baalt ervan dat hij zijn voorstelling voor 30 mensen moet houden. “Er komt misschien nog een konijn uit een hoge hoed met een andere locatie. Wie weet. Ik heb in juni een theater gebouwd met een podium waar drie zalen omheen zitten. Dan kun je 90 man hebben in plaats van 30.”

“Er staat ook nog een meubelzaak in optie en een kerk. Er zijn nog mogelijkheden, maar ik heb ook gezegd: ook als dat allemaal op niks uitdraait, gaan we het toch doen. Ik heb geen zin om op mijn eigen beslissing te moeten wachten.”

Kijkcijfers

De laatste oudejaarsconference van Guido Weijers op RTL 4 was in 2018. Hij won toen nét niet van Marc-Marie Huijbregts, die met 1,5 miljoen kijkers de minst bekeken conference in jaren neerzette. Guido trok toen 10.000 kijkers minder.

Guido stond in 2017 nog tegenover Youp. Youp scoorde toen 2,6 miljoen kijkers en Guido 1,2 miljoen kijkers.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen