Catherine Keyl walgt van bimbo in Beau: ‘Duurbetaalde prostituee’

Catherine Keyl werd licht onpasselijk toen ze maandagavond naar Beau zat te kijken. De ‘bimbo’ aan tafel én haar ordinaire vriendinnen zijn gewoon duurbetaalde prostituees. Dat bitcht ze vandaag in De Telegraaf.

Marianne van Leeuwen en Catherine Keyl © Beau

Beau van Erven Dorens sprak in zijn programma over de nieuwe Videoland-documentaire Hans Betaalt de Schade van de incorrecte documentairemaakster Mildred Roethof. De term ‘Hans betaalt de schade’ wordt regelmatig gebruikt op social media, verwijzend naar ‘Hans’ (een sugar daddy) die de rekening betaalt voor de ‘Grietjes’.

Hans en Grietje

In de wereld van Hansen en Grietjes draait het voornamelijk om luxe en geld in ruil voor aandacht, gezelschap of seks. Mildred Roethof volgt deze ordinaire koppels in haar nieuwe documentaire. Ze zat maandag met één van die Grietjes, Marianna van Leeuwen (zie Insta), in de talkshow van Beau.

Het wekte Catherine’s nieuwsgierigheid, vertelt ze in haar column in De Telegraaf. “Ik vroeg een zichtkopie op, want ik werd nieuwsgierig. Inderdaad, het is een fenomeen, vrouwen die alleen met het uiterlijk bezig zijn, vooral onder invloed van de sociale media.”

‘Duurbetaalde prostituees’

Catherine vindt die ‘Grietjes’ vreselijk ordinair. “Beau probeerde erachter te komen hoe seksgedreven deze handel is. Hij is te veel heer om aan te dringen. Maar voor mij zijn deze dames gewoon duurbetaalde prostituees.”

“En als ik dan daarna de verhalen over Jeffrey Epstein in deze krant lees, vraag ik het me toch af: hoe graag wilden die dames dat eigenlijk zelf?”

Kritiek op Mildred

Overigens begrijpt Catherine ook niet dat uitgerekend Mildred Roethof deze documentaire heeft gemaakt, aangezien zij het omroepbestel in probeert te komen met haar eigen vrouwenomroep EVNS.

Catherine: “Ik snap dat je je als programmamaker overgeeft aan deze verrotte wereld van seks, champagne en rap, maar wat heeft dit met vrouwelijk aanzien en zelfstandigheid te maken?”

Het bewuste item in Beau kunt u zien op de RTL-site. De column van Catherine Keyl kunt u lezen in De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen