Ook Hans Laroes vindt dat Fidan Ekiz mond moet houden

Hans Laroes, bekend als oud-hoofdredacteur van de NOS, is het eens met de kritiek dat Fidan Ekiz haar mening voor zich moet houden. Hij zit er totaal niet op te wachten, meldt hij op Twitter.

Hans Laroes © NOS

Fidan Ekiz breekt in haar talkshow De Vooravond met de traditie dat talkshowhosts niet expliciet hun mening verkondigen. Zo sprak ze zich in haar programma kritisch uit over het proces tegen Geert Wilders en veroordeelde ze de onthoofding van een leraar in Parijs. Het kwam haar op stevige kritiek te staan, met name uit het linkse kamp.

Woestijn

Hans Laroes, die in 2011 na negen jaar stopte als hoofdredacteur van de NOS, zit helemaal niet op de mening van Fidan te wachten. “Het is echt een misverstand dat dit de taak van een talkshow-presentator is… maar ik roep graag in de woestijn”, zegt hij op Twitter.

Als iemand opmerkt dat De Vooravond juist daarom zo verfrissend is, zegt Hans: “Nee hoor. Het is een onderschatting van zelfnadenkende kijkers. Ik heb geen behoefte aan links- of rechtsdraaiende presentatoren. Meningen zijn altijd veel simpeler dan analyses of verrassende gedachten.”

Seksistisch

Een ander vindt de opmerking van Hans seksistisch. Die stelt dat hij haar mening niet zou willen horen, omdat ze een vrouw is. Onzin, noemt Hans dat. “Nee. Ik vrees dat u niet begrijpt wat ik zeg. Het gaat mij niet om een vrouw; het gaat mij niet om een mening, links, rechts of whatever. Het gaat mij om de rok van een presentator, die is volgens mij (de kijkers) dienend. Een mening – ieder mening – is te gemakkelijk.”

Fidan Ekiz zelf daarop geprikkeld: “‘Het gaat mij niet om een vrouw … maar om de ‘rok’ van een presentator’. Nice 👌🏻”

Hans: “Ja die was funny, zag ik later ook…(halve dag). Voor de volledigheid: ‘rol’.

Hypocriet

Veel mensen vinden Hans Laroes hypocriet, laten ze blijken op Twitter. “Vreemd genoeg zegt Hans Laroes dit nu nooit over Eva Jinek of Margriet van der Linden – en opmerkelijkerwijs ook al niet sinds het tijdperk Sonja Barend. Hey lijkt nogal een specifieke woestijn te zijn waar je in roept, Hans”, zegt Vrij Links-bestuurslid Sander Zuidema.

En ene Mies: “Van Hans Laroes mag ik het inzicht verwachten dat hij zich stoort aan de mening (en presentator) zelf en derhalve een gepast zwijgen. Immers, al die keren dat met name Margriet van der Linden, maar ook Eva Jinek expliciet hun mening gaven: waar was Hans Laroes toen?”

Fidan reageert

Fidan Ekiz reageerde vorige week in de Volkskrant zelf op de kritiek die ze krijgt over het verkondigen van haar mening. “Als ik me uitlaat over de aanslag in Parijs of over het proces-Wilders veroorzaakt dat ophef, want dat is niet politiek-correct. Maar als ik zeg dat de kinderen uit kamp Moria in Nederland moeten worden opgevangen, hoor je niemand.”

“Ik vind het echt onzin dat ik te opiniërend zou zijn. Ja, ik ben het wel, maar denk je nou echt dat andere journalisten het niet zijn?”

Eerder lieten onder meer Arjen Fortuin, Beau van Erven Dorens, Sander Schimmelpenninck en Willemijn Veenhoven zich kritisch uit over Fidan en haar meningen.

Tweet

De tweet van Hans Laroes:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen