Arjen Fortuin: ‘Fidan Ekiz heeft rare dubbelrol’

Arjen Fortuin, tv-recensent van het NRC Handelsblad, vindt dat Fidan Ekiz een ‘rare dubbelrol’ heeft in haar talkshow De Vooravond. Het knelt een beetje. Dat heeft hij gezegd op NPO Radio 1. Fidan wil heel graag haar eigen mening kwijt en juist daardoor zijn de politieke interviews in De Vooravond niet zo goed, meent Arjen. “Op het gebied van ontspanning en amusement gaat het heel erg goed en in de actuele, politieke kant gaat het soms wat moeizamer“, laat de televisiekenner weten.

En dat heeft volgens Arjen dus te maken met die dubbelrol. “Het heeft er mee te maken dat Fidan Ekiz een heel rare dubbelrol heeft, waarbij ze het ene moment alleen maar presenteert en het andere moment een soort sidekick is die je vroeger bij De Wereld Draait Door had. Dat schuurt soms.

Moet ze haar mening voor zich houden? “Niet iedereen hoeft van mij Jeroen Pauw te zijn. Je ziet wel dat ze in de actuele en politieke interviews nog heel erg zoekende zijn. Het heeft er volgens mij mee te maken dat Fidan Ekiz dan denkt: o jé, straks flap ik er iets uit.

Haar co-host Renze Klamer heeft daar ook last van, vervolgt Arjen. “Dan laat Renze Klamer de mensen veel te lang door kletsen, omdat hij denkt: we zijn met z’n tweeën aan het interviewen, dus waarschijnlijk is nu de ander aan de beurt. Als het ernstig wordt, zitten ze nog een beetje te pielen.”

Verder heeft De Vooravond het volgens hem best goed gedaan. “Ik vind dat ze zich heel kranig weren op een plek in een schema waar je altijd enorm hooggespannen verwachtingen hebt.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen