‘M laat elke in opspraak geraakte knuffelallochtoon uithuilen’

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen laakt de kritiekloze opstelling van Margriet van der Linden als er types als Kauthar Bouchallikht bij haar aan tafel zitten. Dat is te lezen in zijn column In Het Vizier.

Kauthar Bouchallikht en Margriet van der Linden © M

Margriet van der Linden maakt er al lang geen geheim meer van dat ze een activistisch linkse talkshow maakt. Af en toe maakt ze het echter wel héél erg bont. Zo vierde ze vorig jaar kerst met IS-meisje Laura H., noemde ze de ondoorgrondelijke uitleg van rapper Akwasi over zijn uitglijder op de Dam afgelopen lente ‘helder‘ en was het vorige week Kauthar Bouchallikht die ze kritiekloos liet leeglopen in haar talkshow M.

Geslepen mediastrategie

Kauthar Bouchallikht is de in opspraak geraakte nieuwkomer op de kandidatenlijst van de Tweede Kamer. Ze wordt in verband gebracht met antisemitisme en de Moslimbroederschap. Deze week dook er een foto op van Kauthar op een pro-Palestina-demonstratie waar nazisymbolen prijkten.

De authenticiteit van de foto werd dinsdagavond laat bevestigd door Kauthar. Een geslepen mediastrategie, meent Paul Jansen van De Telegraaf. “Het tijdstip waarop Bouchallikht uitsluitsel gaf, leek geen toeval: laat op de avond, als de krantendeadlines zijn verstreken.”

Uithuilen bij M

GroenLinks hanteert een heel gewiekste omgang met de pers, vindt Paul. “GroenLinks lijkt de schade steeds te willen beperken met een uitgekiende mediastrategie, zoals ook al bleek na onthullingen over haar vermeende connectie met de Moslimbroederschap.”

Toen mocht Kauthar eerst leeglopen in de Trouw (“de krant die haar kandidatuur bejubelt als een doorbraak voor een ’kleurrijker’ parlement”). “En daarna was er een kritiekloos gesprek bij KRO-NCRV talkshow M – waar elke in opspraak geraakte knuffelallochtoon mag uithuilen bij Margriet van der Linden”, bitcht Paul.

Kritiek van Tijs

Vorige week liet ook EO-ster Tijs van den Brink zich kritisch uit over de mediastrategie van GroenLinks. Hij vindt dat de partij kiest voor de veilige weg en stelde de partij van Jesse Klaver voor om Kauthar te laten interviewen door een scherpe journalist als Sven Kockelmann.

De Telegraaf-column van Paul Jansen kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen