Cornald Maas wil coronapersco van de buis: ‘We zijn geen kleuterklas’

Cornald Maas wil dat de regering per direct stopt met de belerende coronapersconferenties op televisie. Hij is het goed zat en wordt gesteund door enkele andere BN’ers. Dat is te lezen op Twitter.

Cornald Maas © Ruud Baan / NPO

Een groot deel van het kabinet komt vanochtend bijeen in het Catshuis voor een ingelast corona-overleg. Het kabinet zou zinnen op extra maatregelen, omdat de besmettingscijfers weer toenemen. Voor de inhoud van het extra pakket aan maatregelen moet het volk twee dagen langer wachten, namelijk tot de dinsdagse coronapersconferentie op televisie.

Belerende toon

Wat een gotspe, vindt Cornald Maas. Hij is sowieso klaar met het belerende toontje dat minister-president Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge aanslaan tijdens de tv-uitzendingen. Hij pleit er daarom voor dat de heren hun maatregelen vandaag al bekendmaken en afstappen van hun coronapersco’s.

De AvroTros-presentator zegt: “Is het niet een idee dat Rutte en De Jonge simpelweg zo snel als dat kan (na Catshuisberaad) de nieuwe maatregelen aankondigen in plaats van dat we dinsdag weer met z’n allen in de kleuterklas moeten en op belerende toon worden toegesproken?”

Niet wachten

Cornald wordt gesteund door een aantal andere bekende Nederlanders, waaronder Saskia Noort. “Dit”, zegt ze, wijzend naar de tweet van Cornald. En schrijver Arthur Japin: “En dan graag iets over hoe de regering de belangen van Schiphol en commercie (Black Friday) doelbewust zwaarder laten wegen dan cultuur of volksgezondheid.”

Frans Weisglas, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, is het ook eens met Cornald. “Even los van de ‘kleuterklas’ en de toon: ik denk ook het goed is in Catshuisberaad beslissingen te nemen en meteen bekend te maken. Met de cijfers van deze week telt iedere dag.”

Daarop zegt Cornald: “Ja, eens!”

En acteur Thijs Römer: “Zeer eens met Cornald Maas, dat moet echt ophouden. Het irriteert en creëert een averechts effect. Wat in april nog een middel was, is vandaag een kwaal.”

Tweet

De veelvuldig gedeelde tweet van Cornald:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen