SBS-vedette Martien Meiland ziet John de Mol nooit

Een beetje merkwaardig is het wel: dé grote topscoorder van SBS 6, Martien Meiland, heeft zendereigenaar John de Mol maar één keer in het echt gezien. Dat onthult hij in gesprek met de VARAgids.

John de Mol en Martien Meiland © William Rutten

Martien Meiland is in mum van tijd dé belangrijkste bouwsteen geworden van SBS 6. Chateau Meiland is zó’n groot succes dat het programma afgelopen seizoen niet één, maar twee keer per week werd opgesteld. Het bleek een gouden zet: op beide avonden wist de zender ineens meer dan een miljoen kijkers te boeien.

Elleboogje met John

De dosis Martien Meiland wordt steeds verder en verder opgevoerd door de zenderleiding van SBS 6. Naast Chateau Meiland, Cash or Trash en BINGO! De 100.000 Euro Quiz, is hij nu ook panellid in Wie van de Drie én schuift hij binnenkort aan in Linda’s Wintermaand. Alles om het marktaandeel van SBS op te krikken.

Je zou denken dat John de Mol er bovenop zit om deze nieuwbakken tv-ster in huis te houden, maar niets is minder waar. “Ik heb hem één keer ontmoet, bij de opnamen van Ik hou van Holland. Daar heb ik hem een elleboogje gegeven”, onthult Martien in het televisieblad.

Wie van de Drie

Martien heeft naar eigen zeggen altijd contact met een van Johns vele directeuren. Via die weg peuterde hij ook de revival van Wie van de Drie los. “Vorige zomer kwam een van de directeuren van SBS langs op het chateau. Aan het eind van de avond zei ik: ‘Ik zou het zo leuk vinden als Wie van de drie terug zou komen. Niet om het te presenteren, maar als panellid.’”

Daar werd gelijk gehoor aan gegeven. “Nou, twee maanden later werd ik gebeld, dat we het gingen doen. Gemiddeld 1,2 miljoen kijkers.”

Ivoren toren

Toch kun je je afvragen of John voor deze belangrijke ster niet wat vaker uit zijn ivoren toren moet komen. Het is voor zijn sterren immers ondoenlijk om een duurzame relatie op te bouwen met zijn directie. “De doorsnee directeur bij John de Mol maakt ongeveer 14 maanden vol”, sneerde Johan Derksen vorige week nog in Veronica Inside.

Over anderhalve week zijn de Meilandjes te zien met vier kerstspecials op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen