Humberto Tan terug op late avond RTL 4, naast Beau en Jinek

Humberto Tan keert in 2021 terug op de late avond van RTL 4. Hij gaat de weekendvariant van Beau en Jinek presenteren en zal tijdens de sportzomer doordeweeks te zien zijn.

Humberto Tan © William Rutten

Humberto Tan was van 2013 tot 2018 de grote late-night-ster van RTL 4, totdat zijn affaire met Dionne Stax uitlekte en zijn kijkcijfers in rap tempo naar beneden vlogen. Hij werd van de late avond afgehaald, vervangen door Twan Huys en sindsdien mocht hij alleen nog maar amusement maken bij RTL. Nu keert hij weer terug als talkshowhost.

Eva, Beau en Humberto

Peter van der Vorst, directeur content van RTL Nederland, vindt het tijd worden. “Ik ben heel blij dat Humberto Tan weer een plek heeft op de late avond. Hij heeft in het verleden meer dan bewezen dat hij daar thuishoort. We hebben nu met Eva, Beau en Humberto een supertrio waarmee we het hele jaar door het gesprek van de dag kunnen voeren.”

Hij vervolgt: “Vanaf het nieuwe jaar dus ook op de zondagavond! Een mooie actuele afsluiting van het weekend met aandacht voor sport én een vooruitblik op de week die volgt.”

Humberto is vereerd

Zelf vindt Humberto Tan het ook heel eervol. “Ik ben blij verrast dat Peter me gevraagd heeft om onderdeel uit te maken van het RTL late avond trio met Beau en Eva.”

Hij vervolgt: “Tegelijkertijd vind ik het spannend, want er is veel veranderd: de locatie, het tijdstip en voorlopig nog zonder publiek in de studio, maar ik ga er met mijn gasten een boeiend programma voor de kijker van maken. Het leven staat tenslotte niet stil in het weekend, er valt genoeg te bespreken over nieuws, sport en entertainment. Ik kijk er naar uit!”

Eva en Beau reageren

Eva Jinek laat in het persbericht weten: “Fantastisch dat Humberto er ook bij komt! Met zijn jarenlange ervaring en charme is hij de perfecte toevoeging aan ons team. En dat hij de personality heeft die bij een echte late night talkshow hoort, heeft hij natuurlijk allang bewezen. Ik ben heel blij dat hij ja heeft gezegd!”

En Beau van Erven Dorens: “Fijn om Humberto erbij te hebben! Hij is een sfeermaker met een enorme ervaring. Hij heeft de talkshow jaren terug opnieuw uitgevonden bij RTL 4 en kent het klappen van de zweep.”

Startdatum

Net als Beau en Jinek zal ook Humberto worden geproduceerd door PilotStudio. In het verleden werd RTL Late Night geproduceerd door Boulevard-producent Blue Circle, maar zij bleken daar achteraf gezien zwaar ongeschikt voor.

De komende weken zal meer bekend worden over de precieze invulling van Humberto op zondag. Ook de exacte startdatum volgt op een later moment.

Deze week werd nog bekend dat Jinek alweer terugkeert op 3 januari, na een relatief kort seizoen (twee maanden) van Beau. Hij verhuist in januari naar de zondag waar hij de talkshow RTL Exclusief gaat presenteren en keert in de lente weer terug op de doordeweekse late avond.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen