Angela de Jong thuis op visite bij Antoinette Hertsenberg

Angela de Jong is wel eens thuis geweest bij Antoinette Hertsenberg, de presentatrice van Radar. Ze heeft daar goede herinneringen aan overgehouden. Dat vertelt ze in de VARAgids.

Antoinette Hertsenberg en Angela de Jong © Ruud Baan / RTL

Voordat Angela de Jong een soort woeste madam werd die alles en iedereen uit de tv-wereld de grond in schrijft, was ze een brave journaliste die met haar blocnote langs de sterren ging om leuke interviews af te nemen voor het AD. Antoinette Hertsenberg was een van hen en aan het bezoek aan haar heeft ze louter positieve herinneringen.

Gewoon gebleven

Angela vond het leuk dat Antoinette zo gewoon is gebleven. “Ze is niet zo’n presentatrice die in het Gooi woont, maar ergens op de Veluwe, nogal afgelegen. Ik ben jaren geleden, toen ik nog interviews maakte, een keer bij haar thuis geweest. Het is een verbouwde boerderij en de sfeer was heel relaxt.”

Ze kan die dag nog goed herinneren. “Er stond een pipowagen in de tuin, herinner ik me nog. Ik had totaal niet het idee dat ik bij een gevierde televisieberoemdheid op bezoek kwam. Je associeert haar als kijker met strengheid, maar ze zal net als ieder ander de grootste lol hebben met haar gezin en vrienden.”

Geen sterallures

De AD-diva vindt het wel leuk dat Antoinette nooit meedoet aan al die gekke showbizzdingetjes. “Ze is meer van de inhoud dan van de luchtkusjes op premières of borrels. Ik heb haar nog nooit op een rode loper gezien. De glamour zit hem misschien nog enigszins in het nationale debat over haar salaris.”

Antoinette verdient veel geld bij de publieke omroep. “Ik hoor niet bij de criticasters van topsalarissen, hoor. Tenminste, niet als mensen zo betrokken zijn bij de inhoud van hun programma’s, al jarenlang zulke hoge kijkcijfers halen en bewezen iets toevoegen.”

Een groot VARAgids-artikel over de Radar-ster kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen