Danny Vera zat al jaren bij VI, maar: ‘Ik brak pas door na DWDD’

Danny Vera vindt het merkwaardig dat niet zijn optredens als huisartiest van VI, maar een gastoptreden in De Wereld Draait Door uiteindelijk voor zijn doorbraak heeft gezorgd. Dat vertelt hij in Veronica Magazine.

Danny Vera © BNNVARA

Johan Derksen gaf de toen nog onbekende Danny Vera in 2009 een erebaantje als huisartiest in, toen nog, Voetbal International. “Ik zat voornamelijk te wachten op een beetje geld verdienen. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen Johan me vroeg. Hij gaf me de kans om 34 keer per jaar op tv te zijn”, vertelt de zanger in het televisieblad.

Goud

Het was voor Danny een droombaan. “Een jaar lang heb ik alleen maar eigen werk gespeeld, om twaalf uur ’s nachts na de Jupiler League. Dat was goud.”

Welk effect had het op zijn boekingen en plaatverkoop? “Nul. Het enige voordeel was dat ik bekend werd. Dat mensen dachten: hé, dat is die kerel met die vetkuif van VI.”

Johan: “Dat vond ik ook tegenvallen. Het heeft nog wel een paar jaar geduurd voor jij echt doorbrak.”

Danny: “Tot 2014 eigenlijk. Toen mocht ik, omdat er iemand uitviel, een keer een guilty pleasure bij De Wereld Draait Door doen. Dat viel goed en sindsdien is het echt gaan lopen.”

Roller Coaster

Danny is dankzij het succes van het liedje Roller Coaster dit jaar ineens een soort A-ster geworden. “We hebben iets bereikt wat ik voor onmogelijk hield: een cultartiest in alle tv-programma’s en op alle radiostations krijgen”, zegt Johan.

En zelf zegt Danny: “Van het succes van dat nummer begrijp ik helemaal niks. De tekst van Roller Coaster gaat gewoon over mij en mijn vrouw, de hoogte- en dieptepunten van het leven. Dat het nummer zo’n hit werd, kwam voor mij volledig uit het niets.”

Johan: “Ik heb zijn hele oeuvre en op iedere plaat staan minstens twee Roller Coasters. Alleen de mensen kennen het niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen