Robbert Rodenburg kotst Jan Roos onder: ‘Sodemieter op!’

Robbert Rodenburg, de Jeroen Pauw van YouTube, walgt van Jan Roos. Hij was een keer bíjna in staat om hem op te bellen en hem even goed de waarheid te vertellen. Dat zegt hij in zijn talkshow Open Kaart.

Jan Roos en Robbert Rodenburg © YouTube

Zowel Robbert Rodenburg als Jan Roos maken succesvolle programma’s op YouTube: de beste vriend van Anna Nooshin interviewt de ene na de andere BN’er in Open Kaart, terwijl Jan Roos de ene na de andere BN’er afbrandt in RoddelPraat. Robbert begrijpt niet dat Dennis Schouten een duo wil vormen met deze ‘nare man’.

Oudere man

Robbert noemt Jan Roos als hij gevraagd wordt welke mediapersoonlijkheid van hem direct van het scherm mag verdwijnen. “Er is één man uit een programma dat hij met Dennis Schouten maakt. Er zit daar een man, Jan Roos heet hij, en hij werkte ooit voor PowNed. Het is een wat oudere man, ik weet niet of je hem kent?”

Zijn gast Glennis Grace daarop: “De naam ken ik wel. Kennen we die? Nee.”

Daarop Robbert weer: “Nou ja, die maakt met Dennis een programma.”

‘Gást’

Die Dennis valt nog wel mee, vindt Robbert. “Of ik het nou soms wel of niet eens ben met wat Dennis zegt – hij zegt soms dingen dat ik denk: gást – maar hij werkt hard en op zijn manier kan ik hem enorm waarderen. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar ik vind het echt wel heel tof wat hij uiteindelijk doet. Maar hij doet dat met een man…”

Die man is Jan Roos. “Ik heb er nu een paar keer naar gekeken en elke keer denk ik: ga er niet naar kijken, maar dan toch klik ik het weer aan. Dan ga ik het weer even kijken. Van de week was hij twee keer zo naar en lelijk over Fred. Dan gaat hij hem uitlachen. Hij maakt ook transmensen belachelijk.”

Bijna opgebeld

Het zat Robbert heel erg hoog. “Op een gegeven moment was ik bijna in staat om hem op te bellen en te zeggen: ‘Het is niet grappig.’ Het is gewoon een vader en het is een man van 50 of 60 (Jan Roos is 43, red.) met kinderen die op een jongerenkanaal waar kids naar kijken mensen belachelijk maakt.”

Jan heeft een verschrikkelijk slechte invloed op jeugdige, kwetsbare zieltjes, vindt Robbert. “Het raakt me nog meer als ik dan comments lees en mensen zeggen: ‘Ik kijk dit alleen maar voor Jan’ en ‘Jan for president’. Dan denk ik: het feit dat jonge jongetjes het cool vinden dat een oude man een homo of een transgender of Patty Brard belachelijk maakt…”

Opsodemieteren

Die juichcommentaren vindt Robbert buitengewoon zorgwekkend. “Dan denk ik wel: dat baart me zorgen. Mijn broertje kijkt er naar en zijn doelgroep vindt dat cool. Voor mijn gemoedstoestand zou het heel goed zijn als deze man gewoon opsodemietert.”

De bewuste uitspraken ziet u vanaf 26:30 in Open Kaart:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen