Talpa-bobo verklapt: ‘Meilandjes cashen 50.000 per aflevering’

De Meilandjes lopen flink binnen met hun realityshow Chateau Meiland op SBS 6. Er wordt gefluisterd dat ze 50.000 euro per aflevering krijgen. Dat heeft Niels van Baarlen, de zenderbaas van Radio Veronica, gezegd in Veronica Inside.

Chateau Meiland Beeld: Wessel de Groot

Als Niels van Baarlen het in zijn wandelgangen hoort, dan zou het best eens kunnen kloppen. Zowel SBS 6 als Radio Veronica behoren immers tot het Talpa Network van John de Mol. Het zou een behoorlijk fors bedrag zijn: alleen in de afgelopen drie maanden waren al zestien afleveringen te zien, wat dus goed zou zijn voor 800.000 euro.

Meilandjes lopen binnen

De Meilandjes lopen volgens Niels van Baarlen, die overigens geen bronnen noemde, helemaal binnen. “Met alles bij elkaar harkt Martien toch een miljoentje of drie. Met die biografie, met het chateau, met alle tv-programma’s. Zij schijnen elke aflevering van Chateau Meiland voor 50.000 euro aan Talpa te verkopen. Dan doen ze twaalf uitzendingetjes per seizoenetje en dat is al zes ton.”

De biografie van Martien is misschien nog wel lucratiever, denkt Niels. “Dat boek kan 2,5 miljoen euro doen. Een deel gaat dan naar Jan Dijkgraaf en een deel naar de Meilandjes zelf. Hij doet nu ook de Bingo van de Vrienden Loterij, hij doet Wie van de Drie, hij doet een soort Tussen Kunst & Kitsch-ding.”

Kasteel

Bovenop al deze inkomsten hoopt de familie Meiland ook nog op korte termijn hun Franse kasteel, die seizoenenlang het decor was van Chateau Meiland, te verkopen. Aanvankelijk had het kasteel een vraagprijs van 1,25 miljoen euro, maar er kwam helemaal geen hond op af. Nu is de vraagprijs gezakt tot 998.000 euro.

Weekend-baas Bart Ettekoven liet onlangs nog weten dat het lastig wordt voor de familie om hun chateau te verkopen, aangezien de staat van het pand erbarmelijk slecht zou zijn. “Als je daar drie keer hoest, dan vallen er drie lampen van het plafond af.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen