Heftig: Evert Santegoeds kotst op ‘leugenachtige’ Fred van Leer

Zo, die zag de Shownieuws-kijker gisterenavond totaal niet aankomen: Privé-baas Evert Santegoeds ging aan de desk he-le-maal los op Fred van Leer, die nog geen week geleden een zelfmoordpoging heeft gedaan.

Evert Santegoeds en Fred van Leer Foto: Shownieuws

Fred van Leer kwam donderdag naar buiten met een emotionele, vijftien minuten durende videoverklaring op Instagram. Hierin bevestigde hij vorige week zondag een zelfmoordpoging te hebben gedaan na het uitlekken van zijn seksfilmpje. Vlak na die Insta-verklaring, kwam Evert Santegoeds op de Telegraaf-site met een ‘exclusief interview’ met de RTL-ster.

Merkwaardig genoeg plaatste Fred vervolgens in zijn Insta-stories dat hij helemaal geen interview heeft gegeven aan Evert Santegoeds, De Telegraaf of de Privé. Daardoor dachten mensen dat Evert zijn ‘exclusieve interview’ met Fred uit zijn duim had gezogen. Die reputatieschade neemt Evert de tv-stylist nu behoorlijk kwalijk.

‘Fred heeft míj gebeld!’

Niet alleen verwijt Evert hem leugenachtig te zijn, maar ook publiciteitsgeil. “Afgelopen woensdag belde hij me, ik herken zijn nummers niet eens. Het is iemand met wie ik niet heel veel te maken heb en ook niet ken eigenlijk. Alleen van één groot feest, waar ik hem wel eens gesproken heb. Toen kreeg ik: ‘Wil je me bellen? Fred.’ Ik dacht nog: welke Fred?”

Het bleek dus dé Fred te zijn. “Ik kon me niet voorstellen dat het deze Fred was. Hij was het wel. Ik heb hem vervolgens vier keer aan de lijn gehad omdat we elke keer verbroken werden. Elke keer ging hij door met het vertellen van zijn verhaal. Hij wilde dat ik één ding heel goed zou weten, namelijk waarom hij in die Bouwman-kliniek terechtgekomen was.”

Aanvankelijk was Fred er blij mee. “De volgende dag zeg ik nog: ‘Vanmiddag verschijnt dat verhaal.’ Toen kreeg ik een gesproken bericht met: ‘Bedankt en geweldig dat je dit voor me doet.’ Dan gaat er een bericht overheen van: ‘Ik heb met niemand gesproken.’ Ik dacht toen: ik hoop dat je snel weer de oude bent, jongen, maar mij moet je maar niet meer bellen.”

Fred smijt Privé door kamer

Daar blijft het niet bij. Fred plaatste gisteren op zijn Instagram ook nog eens een filmpje waarop hij Everts blad Privé door de kamer smijt. “Dan staat er in een blaadje: ‘Fred van Leer is nog altijd dat ongelukkige eenzame jongetje uit Alblasserdam.’ Dat zegt dan een insider. Lieve mensen, dit soort blaadjes…”, zegt hij erbij.

Onbetamelijk, vindt Evert. “Ja, dat gaat me aan het hart, want aan dat blad wordt elke week hard gewerkt. Fred wil er ook wel heel graag in, heb ik het idee.”

Patty Brard: ‘Ik schrik hiervan’

Aan de andere kant van de desk stond Patty Brard met haar oren te klapperen. Ze heeft een goede verstandhouding met Fred, maar aan Evert heeft ze de hereniging met haar dochter Priscilla te danken. “Oeh. Ja, ik schrik er eigenlijk een beetje van.”

Evert: “Ja, ik hou me nog in. Hij zal wel in de war zijn. Afgelopen zondag wou hij nog dood en nu maakt hij zich druk om heel andere dingen. Ik vind het erg vervelend voor die man, maar ik laat me ook niet zo in de hoek zetten alsof ik hem niet gesproken heb, terwijl hij me vier keer gebeld heeft.”

Patty: “Misschien is hij nog in het project van beter worden.”

Evert: “Dat kan me niet zo heel veel schelen. Hij had dit weg moeten halen, dat heeft hij ook gedaan. Dat andere bericht heeft hij ook weggehaald.”

Patty: “Misschien dat hij je even moet bellen met zijn excuses.”

Evert: “Nou, om met Martien Meiland te spreken: ‘Mij niet bellen.’”

De uitzendingen van Shownieuws kunt u bekijken op KIJK.

Update

Update van zondag 8 november om 8.20 uur – Patty Brard roept ‘leugenachtige’ Fred van Leer op het matje

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen