M wil geen dirt over Patty-Priscilla-ruzie, vraagt er wel naar

Margriet van der Linden wilde gisteren in haar talkshow M ‘niet alle ins en outs’ weten van Patty Brards ruzie met haar dochter, maar vroeg haar daar vervolgens wel naar. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Talkshow M Foto: KRO-NCRV

Eigenlijk zou Patty haar biografie dit voorjaar presenteren, maar de lockdown gooide roet in het eten. Gelukkig mocht ze gisteren alsnog met schrijfster Antoinnette Scheulderman aanschuiven bij M om over het boek te praten. De passages over de ruzie met dochter Priscilla trekken de meeste aandacht en ook M was daar benieuwd naar.

Presentatrice Margriet van der Linden schroomde kennelijk om daar vragen over te stellen. “Ik hoef niet alle ins en outs van hoe dat ging en al die elf jaar. Dat gaat ook helemaal niet en dat is ook iets heel persoonlijks”, zei de presentatrice, waarna het gesprek alsnog minutenlang over de moeder-dochter-ruzie ging.

Dikke streep

Patty gaf aan dat de jarenlange ruzie nu geen issue meer is. “We zijn er ook wel heel erg over heen gestapt hoor. We hebben er een dikke streep onder gezet.”

Margriet daarop: “Ja, dat zou ik je wel willen vragen, want elf jaar is een lange tijd en het zag er lange tijd niet goed uit. De deur leek dicht en dat het niet meer goed zou komen.”

Patty: “We hebben het boek zo geschreven dat we dachten: Patty Brard gaat zó met de billen bloot, dat als de dochter dit leest, het misschien wel aanleiding is om weer contact te zoeken. Het grappige is – en dat is dan weer heel erg mijn dochter – die heeft het gewoon lekker links laten liggen en het niet gelezen.”

Evert Santegoeds goes Bert van Leeuwen

Margriet: “Wat maakt het dat het voor jullie beiden toch kon?”

Patty: “Dat is heel grappig. Ik moet daarvoor echt de credits geven aan Evert Santegoeds en zijn partner. Evert is een collega van mij bij Shownieuws, maar hij doet ook de Privé en de krant. Hij heeft contact met haar gehouden al die tijd en geprobeerd om dat goed te krijgen. Op een zondagmiddag heeft hij gezegd: ‘Jullie melden je in mijn huis, wij zijn weg en zoek het eens uit met z’n tweeën.’ Dat is gelukt.”

Margriet: “Wat zeg je dan als eerst?”

Patty: “Ik draaide me om, zag haar staan in de hal en dacht: hè, ik heb toch geen panterjas aan? Toen bleek dat zij de panterjas aan had en ik dacht dat ik in de spiegel keek. We zijn elkaar in de armen gevallen. Daarna was er een heel heftig gesprek. Dat was binnen een halfuur wel gepiept. Ze is nu ontzettend trots op mij.”

Fragment

Het fragment kunt u onderstaand bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen