Johan Derksen met mondkapje in Veronica Inside: ‘Ik krijg geen lucht’

Johan Derksen verscheen gisteren met een mondkapje in de talkshow Veronica Inside. Het programma hoopt namelijk een slaatje te slaan uit de coronapandemie en gaat speciale VI-mondmaskers verkopen.

Johan Derksen Foto: Veronica Inside

Slechts vlak voor de uitzending kreeg Johan het mondkapje ineens aangereikt. Hij had daar totaal niet op gerekend; hij houdt niet zo van die maskers. “Ik wist niet dat ik dit op moest doen op de commerciële tv, want ik krijg het nu al benauwd, maar ze zijn wel in de verkoop nu, hè. Zouden we ze nu af mogen doen van John?”

‘Met VI-mondkapje tegen corona!’

Het was een publiciteitsstunt om de nieuwe mondkapjes van Veronica Inside aan te prijzen: je kunt er nu twee kopen voor 13 euro, in de kleuren zwart en donkerblauw. “Het is een 3-laags beschermend gezichtsmasker met neusvleugel en verstelbare koordjes. Het product kan worden gewassen en hergebruikt.”

Veronica Inside zit nadrukkelijk niet in het kamp van mensen die de coronapandemie bagatelliseren. Daarom promoot het programma ook gezichtsbescherming. “Een ademend en gevormd, niet-medisch gezichtsmasker is de ideale oplossing en biedt een filterfunctionaliteit om deeltjes uit de omgeving te verminderen.”

Johan hekelt coronakritische Trump

Het lijkt waarschijnlijk dat er in de VI-doelgroep wél de nodige mensen zitten die wat meer kiezen voor het populaire, coronakritische geluid van heren als Robert Jensen en Thierry Baudet. Of Donald Trump, die zelf corona heeft gehad maar het virus steevast downplayt.

Johan Derksen heeft in elk geval een hekel aan Donald Trump. “Ik ben langzamerhand strontziek van die onbeschaafde Trump. Het was even lachen met die man, maar het wordt nou toch te gek. Nu bedenkt hij weer dat er overal fraude gepleegd is.”

“In Amerika worden al sinds mensenheugenis presidentsverkiezingen gehouden en pas nu voor het eerst valt elke keer het woord fraude. Als je een beetje fatsoensnormen hebt, dan ben je Democraat daar.

Veronica Inside kunt u bekijken op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen