Patty Brard roept ‘leugenachtige’ Fred van Leer op het matje

Patty Brard heeft de ‘leugenachtige’ Fred van Leer op het matje geroepen na zijn beschuldigingen aan het adres van haar Shownieuws-collega Evert Santegoeds. Ze heeft alle partijen zaterdag bij elkaar gebracht om de ruzie te sussen.

Patty Brard en Fred van Leer Foto: SBS, Videoland

Evert Santegoeds ging vrijdagavond in Shownieuws ineens he-le-maal los op Fred van Leer. Hoewel Fred de Privé-baas woensdag zélf heeft gebeld om uitgebreid te vertellen over zijn uitgelekte seksfilmpje en de ellende die daarop volgde, ontkende hij na publicatie ineens een interview te hebben gegeven. Behoorlijk merkwaardig en Evert was dan ook woest.

Patty Brard zat recht tegenover Evert toen hij in Shownieuws losging op Fred en schrok zich een hoedje. “Ik moet je heel eerlijk zeggen: wij zaten hier gisteren in die uitzending en ik hoorde Evert echt harde woorden spreken. Je weet dat als die boos is, dan kan hij boos zijn. Ik kon me er eerlijk gezegd wel wat bij voorstellen.”

Weekend-baas Bart Ettekoven daarop: “Ik begrijp het als hoofdredacteur ook. Wij hebben het ook heel vaak. Dan spreek je iemand, dan heb je een leuk interview met elkaar…”

Patty: “Ja, iemand bélt jou.”

Bart: “Precies, hij werd ook nog gebeld door Fred en vervolgens wordt er dan geroepen: ‘Ik heb nooit een interview gegeven, ik heb hem nooit gesproken.’ Ik kan het me voorstellen, want jij wordt dan als hoofdredacteur als een soort leugenaar weggezet.”

Patty belt manager Fred

Na de uitzending voelde Patty zich niet prettig. “Ik zat gisterenavond in de auto en ik dacht: het zit me toch allemaal niet lekker. Eentje zit er thuis nog steeds doorheen en eentje zit hier woedend. Ergens in het midden is er een waarheid die even op tafel gegooid moet worden, zodat dit niet erger wordt dan het is.”

Patty besloot na de uitzending direct contact op te nemen met Freds manager Conny Schalke-Bax. “Ik heb in de auto nog geappt met de manager van Fred en gezegd: ‘Moet je horen, ik wil me nergens mee bemoeien, maar er gaat hier toch echt iets verkeerd.’”

De tv-diva was bezorgd over de fragiele emotionele toestand van Fred. Hij heeft immers net een zelfmoordpoging achter de rug. “Als we iets niet kunnen gebruiken, is dat Fred op dit moment met modder gaat gooien en ook weer modder terugkrijgt, want dat is in zijn situatie het slechtste wat er er kan gebeuren.”

Fred en Evert begraven strijdbijl

Het lukte uiteindelijk om de partijen samen te brengen. “Lang verhaal kort gemaakt: Fred heeft mij vanochtend gebeld en ik heb ze met zijn manager en met Evert bij elkaar aan de telefoon gebracht. Uiteindelijk hebben ze de strijdbijl begraven.”

Wat hebben ze tegen elkaar gezegd? “Ik weet niet precies wat ze met elkaar hebben besproken en daar wilde ik me ook absoluut niet mee bemoeien. Ik wilde alleen dat er contact kwam.”

Bart: “Maar had Fred nou wel of niet dat interview gedaan?”

Patty: “Hij heeft zeker dat interview gedaan, maar ja, laat ik het zo zeggen: ze hadden allemaal een beetje gelijk, maar ik was wel pro-Evert. Het kan niet waar zijn dat je iemand belt om iets recht te zetten om dan vervolgens te zeggen: ‘Zo had ik het niet geschreven willen zien.’ Dan kijk je het even na.”

De uitzendingen van Shownieuws kunt u bekijken op KIJK.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen