Veel lof voor Op1-duo Astrid Joosten en Paul de Leeuw

Veel kijkers hebben erg enthousiast gereageerd op hét nieuwste presentatieduo van Op1: Astrid Joosten en Paul de Leeuw. Het kijkt toch wat prettiger weg dan Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand, zo klinkt het op Twitter.

Op1 Foto: NPO

De weekafsluiter van een late talkshow bevat traditiegetrouw iets meer entertainment dan gebruikelijk, maar er is natuurlijk geen hond die zich zit te verkneukelen op een uitzending met het zakelijke, koude Op1-duo Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Daarom wordt nu geëxperimenteerd met tv-sterren Astrid Joosten en Paul de Leeuw.

Er waren aanvankelijk sceptische reacties – Wilfred Genee sneerde bijvoorbeeld dat Paul de Leeuw geen journalistieke achtergrond heeft – maar tijdens het debuut van Astrid en Paul gisterenavond waren de reacties over het algemeen erg positief. “Astrid en Paul maken al meer dan 30 jaar televisie. Kwaliteit en ervaring heet dat”, zegt kijker Jan-Willem.

Kijker Peter: “Paul de Leeuw was prima. Juist met een gast zoals Rob de Nijs. Hij bracht een vrolijker toon aan bij op1 dan het normale van de andere presentatoren. Astrid Joosten is complementair.”

Jaap: “Mogen Astrid Joosten en Paul de Leeuw elke dag? Wat een verademing.”

En Lonneke: “Leuk om Paul de Leeuw weer terug te zien bij de publieke omroep. En hij deed het goed samen met Astrid Joosten. Topteam.”

Astrid en Paul hadden een mooie, gevarieerde uitzending, met naast een politiek interview (Klaas Dijkhoff) ook een emotioneel optreden (Rob de Nijs).

Astrid Joosten vs VVD-Klaas

VVD-Klaas werd aan het begin van de Op1-uitzending gepest tijdens de aankondiging van Astrid: “Je denkt dat je het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Arbeid zit te lezen, maar het is van de VVD. Klaas Dijkhoff zit nu al met zijn hoofd te schudden, dat wordt een leuk gesprek straks.”

Later kwam Klaas daarop terug: “Ik snap als je dit lijstje eruit haalt, dat je een grapje maakt over de PvdA, maar die zal er echt wel anders over denken.”

Astrid: “Nou, het is geen grapje, nee. Zij willen gratis kinderopvang, jullie goedkoper. Zij willen ook het minimumloon omhoog. Ze willen een heleboel dingen hetzelfde, dus ik maak eigenlijk helemaal geen grap.”

Klaas: ‘Niet links, maar warmrechts’

Klaas: “Nee oké, maar je kunt altijd verkiezingsprogramma’s over elkaar heen leggen en overeenkomsten zien.”

Astrid: “Zou je dit zelf geen koerswijziging noemen?”

Klaas: “Jawel, alleen niet dat het links is. Ik noem het zelf warmrechts. Als ik twee kilo afval, dan ben ik wel naar slank toegegaan, maar ik ben niet slank. We zitten rechts van het midden.”

Rob de Nijs ontroert kijkers

De Op1-uitzending eindigde met een emotioneel optreden door Rob de Nijs, die aan de ziekte van Parkinson lijdt. Het is misschien wel zijn laatste tv-optreden ooit. Men is het er op de socials unaniem over eens: dit was prachtige televisie.

De hele uitzending ziet u via NPO Start. Een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen