Giel Beelen weigerde Eva Jinek uit angst voor kritiek

Giel Beelen, de Klaas Vaak van NPO Radio 2, heeft vorige week een optreden bij Eva Jinek geweigerd. Hij was bang voor pr-stunt-verwijten. Dat zegt hij in de podcast Dit Was De Radio.

Giel Beelen Foto: Annemieke van der Togt

De radiomaker heeft de tongen flink losgemaakt door zich in één week tijd twee keer te verslapen en daardoor zijn eigen radio-uitzending te missen. De één vindt het onprofessioneel, de ander vermoedt een drugsprobleem.

Toch zijn er ook critici die vermoeden dat Giel Beelen dit puur en alleen heeft gedaan als publiciteitsstunt. Eén van hen is Eva Jinek: zij gelooft er niets van dat Giel zich écht verslapen heeft. Als professional bouw je volgens haar zekerheden in om op tijd te komen.

Geen zin in pr-stunt-verwijten

Eva had Giel vorige week graag in haar talkshow gehad, maar hij weigerde. “Ik zal je eerlijk zeggen: ik ben niet naar Jinek toegegaan. Ik vond het leuk dat ik gevraagd werd en dacht: lachen, want waar gaat het over? Maar ik weet nu al dat mensen dan tegen mij gaan zeggen: hij zoekt echt die aandacht op.”

De radio-dj had geen zin in pr-stunt-verwijten. “Want waarom the fuck zou ik dat doen?”

Met het hand op het hart beweert Giel dat zijn wekker gewoon niet is afgegaan. “Mijn telefoon was uitgevallen en ik dacht dat hij niet goed op de draadloze oplader lag. Het is ook inderdaad een beetje zo’n ding dat hij er echt goed op moet liggen, want anders brandt het lampje ook niet.”

Dit was de radio

De podcast Dit Was De Radio met daarin onder meer Giel Beelen, kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen