Jan de Hoop vindt Giel Beelen erg onprofessioneel

Jan de Hoop vindt het echt heel erg onprofessioneel dat Giel Beelen in één week tijd twee keer zijn radio-uitzending op NPO Radio 2 heeft gemist. Dat zegt de nieuwslezer voor de camera van Editie NL.

Giel Beelen en Jan de Hoop Foto: RTL / Talpa

Giel heeft zich twee keer verslapen, omdat zijn telefoon – tevens zijn wekker – niet aanstond. Een heel erg slecht excuus, vindt Jan. Zelf heeft hij zich in 31 jaar nog nooit verslapen. “Het kan één keer gebeuren, maar als het voortdurend gebeurt, dan is er structureel iets mis volgens mij.

De radio-dj moet er gewoon voor zorgen dat hij op tijd wakker wordt, al is het met vijf wekkers, vindt Jan. “Ik vind het niet heel professioneel. Als je je laat inhuren om een programma te doen, dan mag je toch verwachten dat je er op tijd bent en dat je je uiterste best doet om dat zo goed mogelijk te doen? Ik vind dat echt niet professioneel.

Hoe doet hij het zelf? Jan wordt voor het RTL Ontbijtnieuws wakker om 3.45 uur. “De wekker staat aan de kant van mijn man Coen en die is niet in staat om een wekker uit te doen ’s ochtends. Die is in een soort coma, dus ik moet over hem heen of langs hem heen om dat ding uit te doen en dan ben ik wakker.”

Jan adviseert op een vast tijdstip naar bed te gaan. “Als ik het Ontbijtnieuws doe ’s ochtends, dan ga ik om 22.00 uur naar bed. Dan zorg ik dat ik ’s ochtends fris en fruitig ben. Een enkel keertje gaat het mis, omdat we wonen in het bos en dan staat er soms een hert voor de deur te burlen.”

Heeft hij nog een andere tip? “Niet te veel alcohol drinken. Een wijntje kan wel, maar niet te veel, dat je rustig slaapt. Als ik hier ben ’s ochtends wordt van mij verwacht dat ik onmiddellijk scherp ben. Ik kan niet langzaam wakker worden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen