SBS 6 zet Jan Versteegh op miniatuurbouwers-show

Jan Versteegh gaat voor SBS 6 de nieuwe talentenjacht voor miniatuurbouwers presenteren. De première is begin december, op de zondagavond van de zender. Dat heeft Talpa laten weten.

Jan Versteegh Foto: William Rutten

In het nieuwe programma Klein maar Fijn, dat begin september werd aangekondigd, nemen de beste miniatuurbouwers van Nederland het tegen elkaar op. Onder toeziend oog van Jan Versteegh én de vakjury gaan de deelnemers wekelijks met twee miniatuuruitdagingen aan de slag.

De gepassioneerde miniatuurbouwers hebben ieder hun eigen achtergrond en expertise. Waar de één de meest gedetailleerde gebouwen met precisie nabouwt, bouwt de ander het liefst poppenhuizen waar je uren naar kan blijven kijken. “Zes weken lang nemen zij het tegen elkaar op in de gezelligste werkplaats van Nederland”, aldus SBS.

Twee opdrachten

Iedere week krijgen de kandidaten twee uiteenlopende opdrachten waarbij hun creativiteit, techniek én stressbestendigheid flink op de proef worden gesteld. De eerste is een korte opdracht, waar ze in een race tegen de klok binnen één dag hun creatie moeten presenteren.

Voor de grote opdracht hebben de kandidaten meerdere dagen de tijd. “En werken ze zowel in de Klein maar Fijn-werkplaats als op hun eigen hobbyzolder om zo de meest verbluffende miniaturen neer te zetten. Want om zichzelf te onderscheiden van de rest moeten ze met hun kleine creaties groot uitpakken!”

Jury

Elke week bepaalt de deskundige jury wie de minst presterende miniatuurbouwer is en helaas naar huis gaat, totdat er in de finale nog drie kandidaten over zijn.

De jury bestaat uit Dido Geluk, teamleider modelbouwatelier bij Miniworld Rotterdam. En Bobby de Groot, regisseur, animator en docent aan de Hogeschool van de Kunsten.

RTL 4 met soortgelijke show

Concurrent RTL 4 komt in december met een soortgelijk programma. De RTL-variant telt echter maar twee afleveringen en is in kerstsferen, vandaar ook de naam Merry Little Christmas.

Dit programma draait om heel fanatieke kerstdorpbouwers. Presentator Martijn Krabbé: “Het is zo lief en zo klein en zo schattig om dat op miniatuur te zien allemaal.”

Eerder had RTL 4 al groot succes met LEGO Masters. Het succes daarvan is natuurlijk de inspirator geweest van beide programma’s.

Promo

SBS 6 heeft al een promo van het programma online geplaatst. Zie onderstaand:

Klein maar Fijn, een productie van ITV Studios, gaat op zondag 6 december om 21.30 uur in première bij SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen