Bizarre ontwikkeling: ‘Fred van Leer wil iets groots geheim houden’

De roofoverval op Fred van Leer en het uitlekken van zijn sekstape staan niet op zichzelf. Er speelt zich iets veel groters af en dat probeert hij angstvallig geheim te houden. Dat stelde Evert Santegoeds woensdagavond in Shownieuws.

Fred van Leer en Evert Santegoeds Beeld: Instagram, Shownieuws

Fred van Leer is in mum van tijd de meest besproken BN’er van het land geworden. Er lekte onlangs een duister seksfilmpje van hem uit, daarna volgde een zelfmoordpoging en gisteren werd hij ineens slachtoffer van een roofoverval aan zijn woonadres. Twee daders hadden het op hem gemunt en bedreigden hem zelfs met een vuurwapen. Hij kwam er goed van af: hij duwde de daders van de trap af.

De tv-persoonlijkheid zegt op Instagram ‘niet in detail te kunnen treden’ over de overval en hamert zijn volgers er steeds op niet te veel naar ‘verhalen in de media’ te luisteren. “Luister alleen naar mijn verhaal op dit kanaal.”

Zaakje stinkt

Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, vindt dat dit zaakje stinkt. “Wat gebeurt er allemaal op die trap zeg? Dat is aanzienlijk meer dan bij mij. Wat er nou allemaal gebeurt in dat leven: ik weet het niet. We krijgen er moeilijk een vinger achter en ik weet ook niet of we deze zaak helemaal los kunnen zien van de vorige.”

Er gaan veel geruchten dat deze roofoverval te maken heeft met het uitlekken van de sekstape, aldus Evert. “In het Rotterdamse wordt daar heel veel over gefluisterd en als ik het management bel, dan word ik er ook niet veel wijzer van, want die belt nog steeds niet terug.”

‘Er zit iets groters achter’

Fred kwam al enkele uren na de roofoverval met een verklaring op Instagram, waarin hij de media betichtte van het verspreiden van indianenverhalen. “Fred roept ook weer: ‘De media dit en je moet niet alles geloven wat er geschreven wordt’, maar vervolgens vertelt hij hetzelfde verhaal wat overal al op nieuwssites stond.”

De tv-stylist heeft een mediavijandige houding: na zijn zelfmoordpoging gaf hij een interview aan Evert, maar na publicatie ontkende hij dat interview gegeven te hebben. “Ik begrijp nooit hoe hij de waarheid steeds zo wil regisseren en onder controle wil houden, alsof er nog iets veel groters achter zit wat hij geheim wil houden.”

‘Waarheid komt naar boven’

Evert denkt dat de waarheid in de komende maanden naar boven komt, nu Fred aangifte heeft gedaan tegen de roofovervallers. Een aangifte bleef uit na het verspreiden van zijn seksfilmpje. “Het is ook heel goed dat hij nu aangifte heeft gedaan, want nu gaan we wél horen wat er allemaal gebeurd is.”

Als het tot een rechtszaak komt, dan zal volgens Evert alles duidelijk worden. “Vooral als het ook nog tot arrestaties en een rechtszaak gaat leiden. Dan zullen de advocaten wel met het een en ander komen wat zich allemaal heeft afgespeeld en of de ene zaak met de andere zaak te maken heeft.”

Waarschuwing?

Presentatrice Dyantha Brooks vindt het verhaal van Evert wel een beetje vaag. “Maar Evert, je weet duidelijk meer of je hoort verschillende verhalen. Hoe denk je dat dit in verband zou kunnen staan dan?”

Evert: “Dat weet ik niet. Ik weet niet of het vorige een waarschuwing is of dat dit een waarschuwing is. De signalementen komen in elk geval, naar wat ik begrepen heb, redelijk overeen. We gaan het allemaal wel zien de komende tijd, maar dat er meer aan de hand is, is duidelijk.”

‘Fred verliest de controle’

De showkenner: “We zijn er volop mee bezig en ik denk dat de waarheid heus nog wel een keer boven tafel gaat komen, helemaal nu die aangifte er inmiddels is. We blijven dit volgen de komende weken, maar dat er meer aan de hand is: mijn ervaring na al die jaren zegt dat we dat na al die jaren met een gerust hart kunnen stellen.”

“Hij verliest de controle over wat er allemaal over hem naar buiten komt op dit moment. Dat is heel veel, maar nog lang niet alles”, besloot hij in Shownieuws.

Het is niet de eerste keer dat Fred van Leer thuis is overvallen. Eerder gebeurde dat volgens de Privé al eens na een seksdate.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen