Bizarre ontwikkeling: ‘Fred van Leer wil iets groots geheim houden’

De roofoverval op Fred van Leer en het uitlekken van zijn sekstape staan niet op zichzelf. Er speelt zich iets veel groters af en dat probeert hij angstvallig geheim te houden. Dat stelde Evert Santegoeds woensdagavond in Shownieuws.

Fred van Leer en Evert Santegoeds Beeld: Instagram, Shownieuws

Fred van Leer is in mum van tijd de meest besproken BN’er van het land geworden. Er lekte onlangs een duister seksfilmpje van hem uit, daarna volgde een zelfmoordpoging en gisteren werd hij ineens slachtoffer van een roofoverval aan zijn woonadres. Twee daders hadden het op hem gemunt en bedreigden hem zelfs met een vuurwapen. Hij kwam er goed van af: hij duwde de daders van de trap af.

De tv-persoonlijkheid zegt op Instagram ‘niet in detail te kunnen treden’ over de overval en hamert zijn volgers er steeds op niet te veel naar ‘verhalen in de media’ te luisteren. “Luister alleen naar mijn verhaal op dit kanaal.”

Zaakje stinkt

Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé, vindt dat dit zaakje stinkt. “Wat gebeurt er allemaal op die trap zeg? Dat is aanzienlijk meer dan bij mij. Wat er nou allemaal gebeurt in dat leven: ik weet het niet. We krijgen er moeilijk een vinger achter en ik weet ook niet of we deze zaak helemaal los kunnen zien van de vorige.”

Er gaan veel geruchten dat deze roofoverval te maken heeft met het uitlekken van de sekstape, aldus Evert. “In het Rotterdamse wordt daar heel veel over gefluisterd en als ik het management bel, dan word ik er ook niet veel wijzer van, want die belt nog steeds niet terug.”

‘Er zit iets groters achter’

Fred kwam al enkele uren na de roofoverval met een verklaring op Instagram, waarin hij de media betichtte van het verspreiden van indianenverhalen. “Fred roept ook weer: ‘De media dit en je moet niet alles geloven wat er geschreven wordt’, maar vervolgens vertelt hij hetzelfde verhaal wat overal al op nieuwssites stond.”

De tv-stylist heeft een mediavijandige houding: na zijn zelfmoordpoging gaf hij een interview aan Evert, maar na publicatie ontkende hij dat interview gegeven te hebben. “Ik begrijp nooit hoe hij de waarheid steeds zo wil regisseren en onder controle wil houden, alsof er nog iets veel groters achter zit wat hij geheim wil houden.”

‘Waarheid komt naar boven’

Evert denkt dat de waarheid in de komende maanden naar boven komt, nu Fred aangifte heeft gedaan tegen de roofovervallers. Een aangifte bleef uit na het verspreiden van zijn seksfilmpje. “Het is ook heel goed dat hij nu aangifte heeft gedaan, want nu gaan we wél horen wat er allemaal gebeurd is.”

Als het tot een rechtszaak komt, dan zal volgens Evert alles duidelijk worden. “Vooral als het ook nog tot arrestaties en een rechtszaak gaat leiden. Dan zullen de advocaten wel met het een en ander komen wat zich allemaal heeft afgespeeld en of de ene zaak met de andere zaak te maken heeft.”

Waarschuwing?

Presentatrice Dyantha Brooks vindt het verhaal van Evert wel een beetje vaag. “Maar Evert, je weet duidelijk meer of je hoort verschillende verhalen. Hoe denk je dat dit in verband zou kunnen staan dan?”

Evert: “Dat weet ik niet. Ik weet niet of het vorige een waarschuwing is of dat dit een waarschuwing is. De signalementen komen in elk geval, naar wat ik begrepen heb, redelijk overeen. We gaan het allemaal wel zien de komende tijd, maar dat er meer aan de hand is, is duidelijk.”

‘Fred verliest de controle’

De showkenner: “We zijn er volop mee bezig en ik denk dat de waarheid heus nog wel een keer boven tafel gaat komen, helemaal nu die aangifte er inmiddels is. We blijven dit volgen de komende weken, maar dat er meer aan de hand is: mijn ervaring na al die jaren zegt dat we dat na al die jaren met een gerust hart kunnen stellen.”

“Hij verliest de controle over wat er allemaal over hem naar buiten komt op dit moment. Dat is heel veel, maar nog lang niet alles”, besloot hij in Shownieuws.

Het is niet de eerste keer dat Fred van Leer thuis is overvallen. Eerder gebeurde dat volgens de Privé al eens na een seksdate.

137 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
L.H.
november 22, 2020 20:53

En wat dan nog ! Als Fred een geheim heeft, is het zijn geheim. En is het niet aan jullie om dat te onthullen

Gast
Anita
november 21, 2020 21:13

Walgelijk Everts!! Je maakt mensen het leven zuur met je geroddel. Echt misselijkmakend!

Gast
Rick
november 21, 2020 15:13

Laat Fred is met rust joh… #azijnpissers

Gast
Ikke
november 20, 2020 21:58

Fred mag wel een keer langs gaan bij een of andere hulpverlener,ziet er niet uit!

Gast
Ida
november 20, 2020 19:48

Dat het evert an werk is oké maar man heb je geen adres en brigit meer ga je fred achterna dat je geld moet verdienen oké maar ga gewoon op de vuilnis wagen werken en hou de eer aan je zelf zo misselijk makend zielig gewoon

Gast
M Rorink
november 20, 2020 19:02

Shownieuws kijkt toch zeker niemand meer naar ? Sinds piet s weerbericht is gestopt… kijk ik niet meer. Waardeloze discussies en gaat over niks… wie het hardst kan gillen krijgt t woord.

Gast
Donald Dumped
november 20, 2020 15:38

Shownieuws? Wordt dat nog bekeken joh…?

Gast
WILKE
november 20, 2020 15:32

SHOWNIEUWS WIL ONS ALLEMAAL KAPOT MAKEN

Gast
NadjaK
november 20, 2020 14:20

Jij bent een van de redenen waarom Fred zo hamert op “luister naar mij en niet naar de media”! Hij mag toch wel zelf bepalen wat hij wel en niet wil delen, maar nee tuurlijk niet want als je alleen kunt zeggen en schrijven wat hij zelf al heeft gedaan heb jij geen werk meer…. echt zielig hoe jij je afgelopen week hebt laten kennen in Show nieuws, ik vond het niet meer dan walgelijk!

Gast
Mieke
november 20, 2020 13:36

Ik vind die evert een grote lul .
Ben benieuwd hoe hij het vind om even zijn privé shit naar buiten te brengen

Gast
Rietlandpony
november 20, 2020 11:32

Ik vind vooral de hals van Evert Santegoeds (op de foto) interessant. Wat is daar in vredesnaam gebeurd? Erg smakelijk ziet het er niet uit voor de Shownieuwskijkertjes.

Gast
PeeWeeJee
november 20, 2020 08:48

Te hopen dat het geheim ,,het terugtrekken uit de publiciteit is”…. Of is dat iets te rigoureus voor Fred. Hij zal toch niet bezig zijn met een traject om van man naar vrouw te transformeren? Ssssst…. ’t is geheim!

Gast
Lexx
november 20, 2020 06:19

Meneer everts santegoeds. U bent echt een het meest irritante persoon wat op de televisie is, op peter r de vries na. Ik vind fred echt een oprecht persoon met humor en dat kan je van u niet zeggen met dat achterbakse vromen uitgeknepen citroen gezicht. Dus ga eens wat anders doen dan alleen maar roddelen over andere mensen. Alsof jij nou noch nooit wat hebt gedaan
Jij zal in de slaapkamer wel een perverse slet zijn. Moet je allemaal zelf weten maar veroordeel niet zomaar fred. Hij heeft het al moeilijk zat gehad, en zou inderdaad wel een foute date met een homo moslim hebben gehad. En we weten allemaal dat er heeeeeel veel moslim gay gasten zijn die allemaal op de buik gaan en buiten de stoere gast gaan spelen….. Fred laat je niet gek maken.

Gast
Mar
november 20, 2020 09:49
Antwoord op  Lexx

Pffff,ben blij dat jij het schrijft, wat een zielepiet zeg die Evert..bahh om te kotsen..heeft ie niks beters te doen

Gast
Ferdie
november 20, 2020 00:15

Zum zwaffeln gehen ins Wald.
Fredje weet toch dat er risico’s aan zitten?

Na de lusten heeft ie nu de lasten.

Gast
David
november 20, 2020 00:05

De vraag die iedereen bezig houdt: wat vindt Splinter Chabot ervan?
En zou hij al veel filmpjes hebben van zijn Grindr-dates?

Gast
JoopH
november 19, 2020 22:25

Wanneer houdt dat gezeur over jankebalk Fred nu eens op? Hij heeft nu wel genoeg aandacht gehad

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:11

Fred niet goed Leers loopt zijn pik achterna zal wel in het foute circuit rond zwaffelen Hij is ondanks alles eenzaam en schreeuwt om verkeerde aandacht spoort ook niet heeft professionele hulp nodig ga een tijd uit de media en werk aan jezelf anders word het echt zelfmoord of moord ga en blijf weg uit de homo scene voorlopig en wees eerlijk tegenover jezelf wie weet red je het dan alsnog en blijf weg van allochtonen en sociaal media zoals al die porno sites en de rest je weet best wel wat ik bedoel je verhalen kloppen niet Evert heeft gelijk

Gast
Max
november 19, 2020 21:43

Fuck the system, Fredje!

Gast
Miriam
november 19, 2020 21:29

Fred heeft vast weer een ballonnetje op.

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:39
Antwoord op  Miriam

Hahaha samen met coke en Gordon

Gast
Koen
november 19, 2020 20:47

Ik denk dat Fred iets heeft gehad met een homo moslim en dat die moslim gemeenschap/familie hem nu aan het straffen is.Soort van eerwraak omdat de familie ten schande gemaakt is.

Laatst bewerkt 12 dagen geleden door Koen
Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:39
Antwoord op  Koen

Kan je wel eens helemaal gelijk in hebben

Gast
Koen
november 19, 2020 20:38

dit schreef ik gisteren bij een post en toen is die door MC weggehaald, zo zie je maar MC, censuur is zelden goed want nu komt het alsnog uit.

Gast
Ikke
november 19, 2020 19:15

Besteed er geen aandacht aan, misschien een goed advies geven. Misschien kan een psychiater hulp bieden. Tijdje op vakantie naar Curaçao misschien?!

Gast
Ilona vonk
november 19, 2020 18:50

Alles wat tot deze ellende heeft geleid is waarschijnlijk ooit heel onschuldig begonnen..

Gast
Wil
november 19, 2020 18:48

Kom op zeg, van de Sande ga wat nuttigs doen.
En laat Fred met rust!

Gast
J. Roosenschoon
november 19, 2020 18:38

Misschien is meneer Sande goed zelf aandacht gel alleen krijgt het niet ja alleen door dit soort onzin te vertellen.

Gast
Monique freriks
november 19, 2020 18:31

Is dit dan zo, belangrijk meneer Sante goeds last fred lekker met rust zeg allemaal dat gezeik via via pfffff ga, lekker recepten schrijven ofzo

Gast
Wil
november 19, 2020 18:49
Antwoord op  Monique freriks

Vind ik ook

Gast
Kneelia
november 19, 2020 17:50

Waarom is het allemaal zo belangrijk om te weten wat er precies is gebeurd? Alles weer oprakelen, wat heeft het voor nut? Laat tot gaan….die zei dit, die zei dat, boeiend hoor….punt.

Gast
Simone
november 19, 2020 18:25
Antwoord op  Kneelia

Helemaal gelijk. Wat een mierenneukers dit .
Wat gaat ons aan wat Fred in z’n vrije tijd doet of niet en sterker nog wie zijn jullie dat jullie macht geeft om iemand zo te kwetsen. Lafaards zijn jullie.

Gast
Wil
november 19, 2020 18:50
Antwoord op  Kneelia

Idd Amen!

Gast
Feline
november 19, 2020 16:58

Ik wens niemand dit toe. En ik denk dat Fred het zelf online heeft gegooid. Hij zei in een video heel snel dat zijn telefoon is gehackt. Maar van horen zeggen hadden ze hem al bedreigd om het online te zetten en eiste ze 10.000 te ontvangen, dat heeft ie blijkbaar gedaan. Maar ze wilde nu 30.000 en daar ging hij niet mee akkoord. Ik denk dat ie gasten nu flippen en hem bedreigen zelf nu aan zijn deur. Ze zijn boos en er zal nog genoeg beeld materiaal zijn of Fred weet heel goed wie ze zijn. Alsnog wens je dit niemand. Dit was met voorbedachte rade om hem af te persen. Heel sneu!

Laatst bewerkt 12 dagen geleden door Feline
Gast
Malou
november 19, 2020 17:44
Antwoord op  Feline

Lekker aan het speculeren? Is je eigen leven niet interessant genoeg?

Gast
Rienke
november 19, 2020 15:48

Fred en Gordon hebben misschien dezelfde leverancier?

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:13
Antwoord op  Rienke

Dat is een goede hahaha

Gast
Jitske de vries
november 19, 2020 15:03

Fred van leer

Gast
Jitske de vries
november 19, 2020 15:08
Antwoord op  Jitske de vries

Waarom moeten wij alles weten van BNR,s. Dat ze bekend zijn en in de publiciteit staan,wil toch niet zeggen dat ze hun privé leven op straat moeten gooien ,Fred is een leuke vent ,doet zijn programma,s geweldig leuk ,en wat hij privé doet is zijn leven .ook erger ik me aan de uitspraak in het geheim getrouwd hoezo? Dat is privé niet geheim

Gast
J. Bloemheuvel
november 19, 2020 16:14
Antwoord op  Jitske de vries

Zonder al die (belachelijke) publiciteit waren deze, m.i.
onbenullige figuren allang in
de vergetelheid geraakt.
Het zijn die stompzinnige
sensatie laadjes die al een
soort reanimatie deze onbe-
nullige zgn BNR’S in leven
houden.
Wat presteert Gordon nu behalve zijn stompzinnige lachje?
Wat presteert Fredje nou behalve zielige aandachttrekkerij?
Enz enz enz.

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:40
Antwoord op  J. Bloemheuvel

Helemaal mee eens

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:14
Antwoord op  Jitske de vries

Dat doen ze zelf anders hebben ze niet te vreten en kunnen ze niet met de rest wat zich elite noemt meedoen

Gast
Crying soul
november 19, 2020 14:23

Fred speelt met vuur, en nee, we vergeten het filmpje nooooooiiitttt meer ondanks de bliksemafleiders.

Gast
Laura
november 19, 2020 14:06

wat een onzin weer allemaal , pfff word zelf ook zo moe van de media , media = virus dus zal dit ook wel zoiets zijn ,ik vind die evert maar een gluipert 🤢🤢🤮

Gast
Els bruin
november 19, 2020 14:04

Ik word werkelijk doodziek van Evert Santegoeds. Hij is suggestief, maakt mensen graag kapot en hij is spuuglelijk aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant

Gast
Jitske de vries
november 19, 2020 15:09
Antwoord op  Els bruin

Dat dús, laat hem zelf over zijn privé leven vertellen

Gast
Helena
november 19, 2020 16:13
Antwoord op  Els bruin

Helemaal mee eens, waarom zou hij er recht op hebben om te weten wat er precies is gebeurd? Hij is een stoker.

Gast
J. Bloemheuvel
november 19, 2020 16:18
Antwoord op  Els bruin

Is het nu Evert of Evertine?
Dat dit figuur nog geen aandacht van belang aan Martien M. heeft besteed
is mij een raadsel.
Of zag hij daar geen gat in?
Meid toch!!
Niet dan??

Gast
J. Bloemheuvel
november 19, 2020 16:31
Antwoord op  Els bruin

Ik vind dat Everdine erg dicht achter huilebalkje staat.
Zou huilebalkje een slecht gehoor hebben?

Gast
San
november 19, 2020 13:57

Laat fred eens met rust.. Jullie kunnen zoveel haat berichten over fred hier neer gaan zetten. Je kent fred niet persoonlijk misschien is het wel een lieve leuke man. Ook fred moet leuk doen voor de media er boven blijven staan. Als een van jullie problemen heeft vertellen jullie het dan aan iedereen denk het niet? Oordeel iemand niet als je die gene niet persoonlijk kent. En zijn sextape tja is uitgelekt maar nu gaan jullie heilig doen en net doen of jij en je partner nooit elkaar hebben gefilmd voor je eigen prive album. Maar denk je er dan ook bij na dat zoiets ook gelekt kan worden maar het dan gewoon niemand boeit. Helaas kan fred er niks aan veranderen fred is ook gewoon een persoon met behoeftes zoals wij allemaal maar maakt de wereld zich ineens mega druk wanneer fred in zen blote kont staan. Van plaats hem af te kraken kan je ook iemand steunen nee maar omdat je fred walgelijk vind omdat je hem alleen van tv kent moet je hem maar de grond in trapen. Sta eens in zijn schoenen en bedenk je dan dat iedereen zo hatelijk over je is lach je dan nog steeds.

Waar is jullie respect gebleven voor je medemens!?!?

Gast
Lisa
november 19, 2020 14:10
Antwoord op  San

Gordon, this you?

Gast
Jitske de vries
november 19, 2020 15:09
Antwoord op  San

Top reactie

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:17
Antwoord op  Jitske de vries

Inderdaad helemaal mee eens aandacht trekkers en zoekers via media anders zijn ze niets waard aan ons verdienen ze die hun programma’s kijken en komen door hun vele geld en verveling in de foutste kringen

Gast
J. Bloemheuvel
november 19, 2020 16:23
Antwoord op  San

Wanneer het figuur de publiciteit zoekt bij alles wat het figuur doet met hij niet vreemd opkijken dat ook de minder leuke items de pers halen.
Praat met mensen om je heen en je zult
in 9 van de 10 gevallen horen dat men het een in en in zielige aandachttrekker vindt.

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:17
Antwoord op  J. Bloemheuvel

Helemaal mee eens

Gast
Jan
november 19, 2020 17:01
Antwoord op  San

Zeik toch niet zo.
En hou het kort.
Jankbal.

Gast
Tom plot
november 19, 2020 13:03

Dit was geen overval maar een waarschuwing…die zogenaamde zelfmoord?? Onzin…fred heeft iets van de verkeerde personen en dat willen ze terug hebben…fred moet oppassen.

Gast
MolTalk
november 19, 2020 12:44

Zal wel een ripdeal geweest zijn, overval op de cokestash van Fred.

Gast
Kwaaie Pier
november 19, 2020 12:09

Evert kon wel eens gelijk hebben

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:42
Antwoord op  Kwaaie Pier

Evert heeft gelijk Dat weet ik wel zeker

Gast
Joris driepinter
november 19, 2020 12:04

@wim Heitinga 10.42: De ,Popo van 010 ja.Voor dit soort lui lopen ze harder dan voor anderen.Valt telkens weer op , Gordon,van Leer , Nikki tutorials enz,

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:19
Antwoord op  Joris driepinter

Er zijn er zo veel van gaan op een gegeven moment allemaal op hun bek en blijven later eenzaam alleen achter

Gast
Joris driepinter
november 19, 2020 12:00

@wim Heitinga 10.42 de ,Popo, van 010 ja. Vo

Gast
Bastiaan
november 19, 2020 11:44

Fred van Leer is een ziekelig aandachttrekker! Een gemiddeld mens zoekt toch niet continue de media als hem of haar wat gebeurd in welke orde ook|!

Gast
anonymous
november 19, 2020 11:44

Er zit ook veel meer achter, Evert heeft deze keer gelijk.
Fred probeert alles nu geheim te houden maar ooit komt het allemaal uit, duurt niet lang meer en dan vindt Nederland Fred niet meer zo sympathiek.

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:21
Antwoord op  anonymous

Vind het nu al een loozer en leugenaar kunnen nichten een houtje van overdreven en te veel aandacht naar hun toe hè Gordon

Gast
Rotterdammer
november 19, 2020 11:36

Fred houdt geheim dat hij de tape zelf online heeft gezet en nu in de clinch ligt met een paar van zijn Marokkaanse scharrels, die hem belagen.

Gast
Just me
november 19, 2020 12:39
Antwoord op  Rotterdammer

De enige echte waarheid!

Gast
Duco van Deugen
november 19, 2020 11:33

Met ‘groot’ bedoelde hij misschien zijn 6 cm die opeens uitgroeide tot een spectaculaire 8 cm..?

Laatst bewerkt 12 dagen geleden door Duco van Deugen
Gast
Maup Caransa
november 19, 2020 10:59

Ik ken hem niet, en hoef hem ook niet te kennen.

Gast
De met Cock
november 19, 2020 10:58

Dit is mijn scenario.

Fred heeft een onderdanige fantasie. Wil behandeld worden als een slaafje.
Fred zoekt online naar een geschikte kandidaat en vindt daar iemand die wel geïnteresseerd is om Freds wensen te vervullen. Een slaafje moet ook weleens geld afgeven en misschien heeft Fred dat ook wel een keer gedaan. Ik denk dat Fred gewoon wordt afgeperst nu.

Gast
Eric
november 19, 2020 10:52

Er klopt sowieso niks aan dat enge viezige jong..

Gast
Els bruin
november 19, 2020 14:08
Antwoord op  Eric

Waarom is Fred van Leer een enge viezige jong???? Omdat hij homoseksueel Is???? Doe even normaal…,

Gast
Eric
november 19, 2020 14:37
Antwoord op  Els bruin

Niet omdat die homo is, maar bekijk het filmpje maar eens, piep je wel anders, zum kotzen

Gast
Jan
november 19, 2020 17:02
Antwoord op  Els bruin

Homosuelen. Altijd gedoe. Nu ook weer.

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:26
Antwoord op  Jan

Ik ben ook Homo meer dan 65 jaar nooit geen probleem gehad maar veel nichten die aandacht zoeken en merendeel aan sex drugs en alcohol denken en de verkeerde circuit benaderen die hebben een probleem en verzieken het voor de echte serieuze homo’s

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:23
Antwoord op  Els bruin

Hij is niet vies maar een nicht die aandacht zoek en eenzaam is maar in het verkeerde circuit zit en foute vrienden zoek if tegenkomt waar hij het nest mee deels vandaar dat het fout gaat

Gast
COkijkers
november 19, 2020 10:51

Shownieuws is zo laag, vals en doortrapt. Zeggen ze wat van RTL Boulevard maar Shownieuws is nog veel erger, zo laag dit. En Evert moet eens zijn muil houden, die is alleen op sensatie uit. Bah bah bah

Gast
Els bruin
november 19, 2020 14:09
Antwoord op  COkijkers

Helemaal meer eens

Gast
Greet
november 19, 2020 10:50

Vanaf het begin klopt er al iets niet, grote overeenkomsten met Gordon trouwens. Geen aangifte. Na bijna doodervaring 2 dagen later de pers te woord staan. Aandacht,aandacht,aandacht.Fred moet heel gauw opgenomen worden want het gaat niet goed.

Gast
Zwarte Piet
november 19, 2020 22:27
Antwoord op  Greet

Helemaal mee eens Kees mijn commentaar hier overal maar dan begrijp je het

Gast
Frans.D
november 19, 2020 10:42

Fred van Leer wil iets groots geheim houden’Nou volgens dat filmpje was wat er tussen zijn benen hing niet erg groots ,dus dat zou het wel niet zijn

Gast
wim heitinga [de echte]
november 19, 2020 10:42

Het is goed als deze zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. Ik ken de popo van 010 als zeer bekwaam dus ik neem aan dat er binnenkort mensen worden opgepakt!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen