Drama Fred van Leer: zeer heftige seksvideo uitgelekt

Fred van Leer wordt getroffen door een enorm persoonlijk drama. Er is een zeer heftige seksvideo van de presentator uitgelekt. Dat was donderdagavond het openingsnieuws van Shownieuws. De presentatoren van Shownieuws zaten naar eigen zeggen met een ‘knoop in de maag’ aan de desk, maar vonden toch dat ze het nieuws moesten brengen. “We beginnen de uitzending met een verschrikkelijke avond voor Fred van Leer, Albert“, begon presentatrice Dyantha Brooks.

Albert trok daarop een zeer ernstig gezicht. “Ja, ik begin de avond met een diepe zucht. Toen ik hier de redactie binnenkwam, was er een video ontdekt en aangereikt via Instagram waarop je Fred van Leer ziet in een situatie waarin je Fred van Leer niet wil zien en hij zichzelf ook niet wil zien.”

Het filmpje werd niet uitgezonden in Shownieuws. “We gaan het filmpje natuurlijk niet delen, want dat is strafbaar, het is duidelijk gefilmd door iemand die door Fred van Leer uitgenodigd is en Fred waarschijnlijk onder invloed van iets heeft gebracht. Hij laat hem dingen doen die gewoon echt verschrikkelijk zijn om te zien.”

Story-baas Guido den Aantrekker: “Maar seksueel bedoel je dan? Ik denk dat we dat wel even moeten duiden.”

Albert: “Onder andere, ja. Ik vind dat we zo min mogelijk moeten duiden.”

Guido: “Ja, maar anders blijft het natuurlijk wel een beetje vaag denk ik.”

Albert: “Ja, maar dat is zo’n ontzettend precair verhaal. Aan de ene kant is het een filmpje dat je gezien hebt en het is niet alleen seksueel, maar ook intimiderend en zelfs discriminerend, laat ik dat ook zeggen. Er wordt duidelijk een soort statement gemaakt tegen homo’s, dat kan ik toch wel zo zeggen op die manier. Het is heel triest.”

Dyantha: “Iedereen mag weten dat we allemaal met een enorme knoop in onze maag deze show in zijn gegaan.”

Deskundige Anouk Smulders: “Kijk het niet, deel het niet, schenk er geen aandacht aan.”

Albert: “We zijn een shownieuwsprogramma, dus als zoiets gebeurt moet je het melden. Fred is hartstikke bekend. We laten echter niets zien en beschrijven ook niet expliciet wat er te zien is. We roepen ook op om het niet te delen.

Fred van Leer ontvangt op sociale media veel steunbetuigingen. Mensen die het filmpje gezien hebben zijn in shock; sommigen spreken van een ‘rape video’. Anderen nuanceren dat; er staan weliswaar teksten op zijn lichaam geschreven als ‘homo’, maar het zou ook kunnen dat hij van vernedering houdt.

Naar verluidt is Fred gisterenavond naar de politie gegaan. Hij heeft zelf nog niet gereageerd.

In de zomer lekten nog expliciete naaktfoto’s uit van Ferry Doedens, waarop te zien hoe hij aan het masturberen is. Die werden uiteindelijk verwijderd van het internet.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen