Woede over ‘racistische’ uitspraken Sander Schimmelpenninck

Volkskrant-columnist Sander Schimmelpenninck ligt onder vuur vanwege zijn uitspraken over Thaise vrouwen. Hij bezigt racistische taal, vindt de Thaise gemeenschap in ons land.

Sander Schimmelpenninck Beeld: Op1

Sander Schimmelpenninck heeft het deze week over seks in zijn schandaalpodcast De Zelfspodcast. Hij praat met sidekick Jaap Reesema onder meer over onwelwillende bedpartners, maar ook over vrouwen die zich ordinair gedragen in bed. ‘Thaise hoeren’, noemt hij dat, verwijzend naar het stereotype dat bij sommige mensen heerst over Thaise vrouwen.

‘Thaise hoer’

Veel mensen vinden het niet kies dat Sander dit soort uitspraken doet. Ze wijzen op ongelijkheid in het racismedebat: over het ene ras kun je kennelijk geen racistische opmerkingen meer maken, terwijl je over het andere ras nog van alles kunt roepen. Sander zou het nooit over een ‘zwarte hoer’ hebben gehad, maar een ‘Thaise hoer’ kan kennelijk wel, stellen critici.

Het doet denken aan de discussie over de Gooische Vrouwen-film. RTL haalde deze van Videoland af om enkele grappen over de zwarte personages te verwijderen. De grappen over de Aziatische au pair Tippi Wan – ze wordt onder meer een ‘wandelende bamihap’ genoemd – zijn er echter niet uitgeknipt en dat leidde tot onbegrip van de Tippi Wan-actrice.

Onbeschoft en denigrerend

Sander haalt zich de woede op de hals van de Thaise gemeenschap in ons land. “Sander Schimmelpenninck, uitermate onbeschoft en denigrerend dat u de naam van de Thai misbruikt in de Mediacourant met zo’n negatieve bijgedachte. Thailand is echt veel méér dan alleen maar prostitutie en sekstoerisme!”, twittert de Thais-Nederlandse Charlie.

Ook Thailandblog, de grootste Thailand-community in Nederland en België, is ‘not amused’. “Sander Schimmelpenninck, de voormalige hoofdredacteur van Quote en presentator bij Op1, vond het nodig om in zijn podcast met sidekick Jaap Reesema Thaise vrouwen te beledigen”, is te lezen op de website.

Het wordt door de bezoekers van Thailandblog ‘totaal respectloos’ genoemd. “Net zoals veel Nederlanders heeft hij de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt”, reageert iemand die een Thaise vrouw heeft.

Sander boos

Volkskrant-gezicht Sander is in elk geval niet blij met de controverse over zijn gewaagde uitspraken. Hij ergert zich eraan dat zijn uitspraken onder de aandacht worden gebracht door Telegraaf-journalist Wierd Duk. “Wil zij hem wel?”, schrijft Wierd bij de headline ‘Sander Schimmelpenninck wil geen ‘Thaise hoer’ als bedpartner’.

Sander reageert behoorlijk geprikkeld: “Wat ben je ook een zielige frust.”

Eerder beledigde Sander in zijn podcast onder meer Yolanthe Cabauprinses Alexia en vrouwen die in de Amsterdamse wijk De Pijp wonen.

87 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Sylvia van der Lei
november 20, 2020 15:45

Ik vind het hartstikke goed hoor ik vind dat men de boel nogal opblaasen omdat het ik denk dat het komt door de corona kwestie en mensen veel meer tijd hebben om zich druk te maken over een gezeur van niks je hebt een afstandsbediening!!!!doe er iets mee en zeur niet meer!!!?

Gast
Claire
november 22, 2020 11:47
Antwoord op  Sylvia van der Lei

Opblazen ;

Gast
Claire
november 22, 2020 11:48
Antwoord op  Claire

Maar moet natuurlijk zijn opblaast

Gast
Ach Was ie
november 20, 2020 13:16

wat een lullo zeg

Gast
David
november 19, 2020 23:54

De vraag die iedereen bezig houdt: wat vindt Splinter Chabot ervan?
Zou hij voor de Volkskrant artikelen kunnen schrijven als Sander Schimmelpenninck zijn congé heeft gekregen,?
Dat is waarschijnlijk het onderzoeken wel waard, want de graaf delft zijn eigen graf op deze wijze.

Gast
Beatrijs Ouwehand
november 19, 2020 23:21

Wat moet de Volkskrant nou met zo een verknipte geest aanvangen?

Hij is zéker geen niveau als Angela de Jong.
Hij schrijft helemaal geen leuke stukjes.
Zijn opinie gaat tegenwoordig niet eens verder dan het puntje van z’n geslachtsorgaan..
En verdere dingen heeft hij niet te melden.
Ik vind dit heerschap een onsmakelijke uitstraling krijgen.

Sorry dat ik dit moet zeggen.

Beatrijs.

Gast
Ventreuil Calicasanto
november 19, 2020 22:14

Geen mening verder.

Laatst bewerkt 12 dagen geleden door Ventreuil Calicasanto
Gast
Miriam
november 19, 2020 21:46

Vind je het gek. Hij heeft een hakenkruis op z’n rechterbil laten tatoeëren. Tenminste, dat hoorde ik van een vriendin.

Gast
Echo
november 19, 2020 16:25

Sander Schimmelpenninck weer, onze verlossende moralist, een reus met lemen voeten moreel zit Sander hoog te Paard en zal hij de domme bange tokkies vertellen of ze wel of niet deugen want Sander hanteert hoge ethische en morele standaarden en heeft de wijsheid in pacht.
Sander is een ijdele narcistische man die geen kritiek of spot duldt want hij vindt zichzelf geweldig. Hij ziet zichzelf als een ‘persona grandiosa’, de uiterlijke persoon zoals hij er graag uit wil zien. Het lijkt dat Sander een andere kant van zijn persoon, zijn schaduw, die er wel eens minder fraai uit zou kunnen zien, krampachtig probeert te bedekken.
De depressie die op de loer ligt als de zinloosheid van zijn bestaan manifest wordt zodra de drug van zijn grootheidswaan is uitgewerkt.
Je zou denken dat volgens de heersende opvattingen dergelijke getalenteerde mensen, de trots van hun ouders, een sterk en stabiel zelfbewustzijn zouden moeten hebben. Juist het tegendeel blijkt echter waar. Alles waar zij aan beginnen, doen zij goed, uitstekend zelfs, ze worden bewonderd en benijd, ze oogsten succes waar ze maar willen, maar het blijft allemaal zinloos. Zodra ze niet ‘on top’, niet ontegenzeggelijk de superster zijn of wanneer ze plotseling het gevoel krijgen mislukt te zijn, gemeten aan een of ander ideaalbeeld van zichzelf, dan worden deze mensen vaak geplaagd door angsten of hevige schuld- of schaamtegevoelens.
De ineenstorting van het gevoel van eigenwaarde bij de mens met ‘grootheidswaan’ laat overduidelijk zien hoe dit gevoel eigenlijk in de lucht aan een ballon heeft gehangen, die bij gunstige wind weliswaar nog wat hoger zweefde, maar waar plotseling een gaatje in kwam, waardoor het nu als een vodje op de grond ligt. Van de eigen gevoelens is niets ontwikkeld dat later in het leven houvast had kunnen bieden. De partners van de mens met grootheidswaan, inclusief de seksuele partners (dat zijn er ongetwijfeld niet zo veel want wie wil er in Godsnaam met een zieke kabouter neuqen?), moeten eveneens zijn narcistische gevoelens bevredigen. De anderen zijn er om hem te bewonderen, en hij zelf is voortdurend met hart en ziel in de weer om deze bewondering te krijgen (te verdienen). Daarin komt zijn martelende afhankelijkheid tot uitdrukking’.

Gast
Anne
november 19, 2020 16:12

Kijk naar de foto van die dwerg dan zie je de grote mate van inteelt in het geslacht. Sander Schimmelpenninck is een ‘man’ van bijna 40 en is aan de kant gezet, hij doet er niet meer echt toe. Sander is woedend want hij heeft gefaald en dat is de schuld van anderen. Hij is grof, beledigt mensen en zoekt ruzie. Sander probeert zijn gemankeerdheid te maskeren met ‘stoere mannenpraat’ en dat maakt het zo lachwekkend en triest tegelijk. Sander Schimmelpenninck is geen vent, maar een klein verwend arrogant opgefokt mannetje met een hele grote bek. Sander heeft het over volgeladen vrouwen in de pijp, over condooms die hij niet wenst te gebruiken en dan nu weer over meisjes die zich als een ‘Thaise hoer’ gedragen. Sander Schimmelpenninck is in mijn ogen een zielige angstige, gefrustreerde (dit woord is verwijderd door moderatie) die niet in staat is tot een gelijkwaardige gezonde relatie (vandaar ook een afstandsrelatie met een surrogaatmoeder in Zweden). Sander Schimmelpenninck schoffeert en degradeert vrouwen op schandalige wijze en verdient door zijn hufterige gedrag een goed pak slaag.

Gast
aammehoela
november 19, 2020 15:17

Daarom moet je niet al die podcasts volgen. Krijg je alleen maar gedonder van. Van pure armoe weet men soms niet meer wat te verzinnen en krijg je dus dit soort onzin.

Gast
Momo
november 19, 2020 14:58

Het hilarische aan deze junkie is dat hij zo probeert deel uit te maken van de linkse elite, maar dat ze hem gewoon niet moeten.

Gast
Corry Jankbal
november 19, 2020 14:40

“Daar kennen makkelijk 1,2,3,4,5,6,7 Thaise gastvrouwtjes naast mekaar”….gelukkig is de FIAT Croma reclame van de heer F.Jacobse nog niet weggecensureerd op YT :-)

Gast
Diana
november 19, 2020 14:23

Sander Schimmelpenninck vind ik narcistisch gekrenkte een tot op het bot gefr ustreer de bange pe d ofi el. Hij probeert zijn verziekte imago te redden met zogenaamde mannenpraat van een bepaald niveau, maar helaas voor hem is vi es p eu k Sander Schimmelpenninck ontmaskerd als een la ffe gefr us treerde pe dofie l die iets negatiefs heeft met vrouwen en ze daardoor stelselmatig ernstig beledigt. Hij moet eens met dat ou we le li jke lijk, zijn incom pete nte moeder, praten en proberen te achterhalen wat er mis is gegaan. Want dat er iets heel goed mis is dat heeft hij inmiddels wel meerdere keren bevestigd met zijn vreemde ziekelijke gedrag.

Gast
Evi
november 22, 2020 12:22
Antwoord op  Diana

Wat een triestigheid dat er aan een onbelangrijke, totaal uit zijn verband gerukte opmerking zoveel woorden worden vuilgemaakt. En hoe kan het dat de afschuwelijke, grove beledigingen in het stuk hierboven gewoon geplaatst worden?

Gast
Rambo
november 19, 2020 13:55

Sander ouwehoert teveel.

Gast
Erno-BE
november 19, 2020 13:46

Gedeeld in Winterswijk-Meddo

Gast
Dreetje
november 19, 2020 12:56

Ojee ik zie weer een nieuwe omroep het bestel binnen treden nu nog vijftig duizend leden binnenharken

Gast
MolTalk
november 19, 2020 12:27

Sander Schimmelpick, Schimmelpenis, Schimmelpiemel, Schimmelaars, Schimmelzak, Schimmelballen, bah, bah!

Gast
Jonko bij het ontbijt
november 19, 2020 11:58

Thaise hier, daar bedoelt hij minderjarige ladyboys mee.

Gast
wim heitinga [de echte]
november 19, 2020 12:13

ja je moet wel oppassen met die dames. voor je het weet…..

Gast
Paul Lamote
november 19, 2020 11:58

Waarom mag die Schimmelfiguur nog steeds op de buis?

Gast
Sport 7 kijker
november 19, 2020 15:24
Antwoord op  Paul Lamote

Was nou maar naar Specsavers gegaan. Er staat namelijk in het artikel dat hij zijn uitspraken doet in een PODCAST. En hij is een VOORMALIGE presentator van OP1. Dus hij is nu NIET meer op televisie.

Gast
Sid V.
november 19, 2020 16:13
Antwoord op  Sport 7 kijker

Eh, dus als je in een podcast te horen bent kun je onmogelijk nog op tv komen? Ga maar solliciteren bij de politie, je zult veel zaken oplossen met jou deductieve vermogen.

Gast
Fokkie fokkie tsjiep tsjiep
november 19, 2020 11:56

Hahahaha, “wandelende bamihap”
Hij is goed.
Trouwens, een bamihap is errug lekkur.

Gast
Herbert
november 19, 2020 11:44

Als de Thaipoppen die hier wonen Thailand zo’n geweldig land vinden, vraag ik me af wat ze hier doen.
Wegwezen!

Gast
Anti M
november 19, 2020 11:44

Wellicht geen hoeren.. Maar wel onbetrouwbaar volk dat de domme, dikke, kale NL’er slechts gebruikt om de familie thuis te onderhouden.

Gast
Blanke rentenier
november 19, 2020 13:07
Antwoord op  Anti M

Witte Nederlanders, die geen reet uitvreten, worden ook met mijn belastinggeld onderhouden. Terecht voorzover zij het niet kunnen helpen.
Die zogenaamde onbetrouwbaren van jou zitten overal.

Gast
Blanke Europeaan
november 19, 2020 13:14
Antwoord op  Blanke rentenier

Witte Nederlanders zijn clowns die vergeten zijn zich af te schminken.

Gast
Porn Somchai
november 20, 2020 07:46
Antwoord op  Anti M

Anti M, bent U ervaringsdeskundige? Dank namens mijn familie :)

Gast
Bastiaan
november 19, 2020 11:43

Wanneer wordt deze idioot een geboycot??? Zo iemand verdient toch geen podium!

Gast
Arie Slobeend
november 19, 2020 11:41

Sander moet echt helemaal kapot gemaakt worden bij MC. Kom maar op jongens….

Gast
Ernestine
november 19, 2020 12:57
Antwoord op  Arie Slobeend

MC is niveau shownieuws. Zijn ook goed in mensen kapot schrijven!

Gast
putting
november 19, 2020 11:39

Filipijnsen zijn gedienstiger. De Thaise gemeenschap lult er overheen, maar veel corpulente, licht autistische mannen boven de 40 gingen daar in de jaren 90 en 00 een vrouw scoren. In Nederland kregen ze binnen een jaar een kind. Of vrouwen in Thailand moeten dat in combinatie met een onverstaanbare man woest aantrekkelijk hebben gevonden of ging het hen om het geld? De opstandigen scheidden na het geboorte en gingen terug; alimentatie. Met de toenemende welvaart in Thailand ging men andere Oosterse landen aandoen. Met de val van de Muur zag je in Oost-Europa hetzelfde.

Gast
wim heitinga [de echte]
november 19, 2020 11:41
Antwoord op  putting

ik heb hier in london een Filipijnse. Maar die doet alleen huishoudelijke taken.

Gast
Blanke rentenier
november 19, 2020 13:11
Antwoord op  putting

En geef ze eens ongelijk als hun beweegredenen oprecht zijn.
Ik kan je niet liken. Machine werkt weer eens niet. Zou Biden aandelen hebben?

Gast
Nick Ensch
november 19, 2020 13:15
Antwoord op  putting

Klopt

Gast
Huismaker
november 19, 2020 11:31

Zo zie je maar. Baudet naaien voor een baantje bij het mediakartel. Tuurlijk, deze rat laat zijn ware gezicht zien.

Gast
Jal
november 19, 2020 12:02
Antwoord op  Huismaker

Handig zo’n standaardreactie. Hoef je nooit na te denken. Alleen maar Baudet+boehoe!

Gast
Meneer de Uil
november 19, 2020 13:14
Antwoord op  Jal

Baudet+oehoe? Een uil doet oehoe weet u nog?

Gast
Zalmneusje
november 19, 2020 11:25

Vind Sander een verschrikkelijk ventje, maar hij heeft het hier specifiek over Thaise Hoeren en niet over Thaise vrouwen in het algemeen. Net zoals je bv een hekel kunt hebben aan criminele Marokkanen zonder de rest van die bevolkingsgroep daarmee te bedoelen.

Gast
Anti M
november 19, 2020 11:47
Antwoord op  Zalmneusje

Dat kan niet, want hoewel niet elke crimineel een Marokkaan is, is wel elke Marokkaan crimineel.

Gast
Zalmneusje
november 19, 2020 12:29
Antwoord op  Anti M

Dat dan weer wel ;)

Gast
Ritmeester
november 19, 2020 13:20
Antwoord op  Zalmneusje

Schimmelpenninck krijgt een sigaar uit eigen doos.

Gast
A.M.
november 19, 2020 11:20

Tegenwoordig mag je eigenlijk niks meer zeggen, direct krijg je commentaar uit allerlei hoeken. Ik ben nog uit de tijd dat we vrijuit konden spreken, zonder direct afgebrand te worden.

Gast
Paul Lamote
november 19, 2020 12:01
Antwoord op  A.M.

Racisme mag al langer niet meer.

Gast
PL de Jerkoff
november 19, 2020 12:25
Antwoord op  Paul Lamote

Alles, maar dan ook werkelijk alles als racisme bestempelen mag ook niet, maar jij doet dat al jaaaaren.

Gast
Burgerjournalist
november 19, 2020 13:21
Antwoord op  A.M.

Te wijten aan ondermeer de NOS, dat die tijd voorgoed voorbij is.

Gast
saperdeflap
november 19, 2020 15:24
Antwoord op  A.M.

U bent driehonderd jaar oud? Geweldig toch?

Gast
Psychiater Welgoed-Snik
november 19, 2020 11:18

Het lullige is dat je bij Thaise hoeren nooit zeker weet of het wel een vrouw is.

Grote kans dat Sander ooit in die val is gelopen, anders doe je niet van die rare uitspraken.

Gast
Rekenwonder
november 19, 2020 11:22

Wel vrijwel zeker. Circa 90 procent is er man of man geweest.

Gast
Karbonade
november 19, 2020 11:18

Als de Thaise gemeenschap nu net zo agressief gaat drammen en dreigen en de eeuwige slachtoffer gaat spelen als het gepigmenteerde deel van ons kikkerlandje dan gaat de policor MSM vanzelf door de knieën.
En voordat je het weet kun je je eigen omroep beginnen. Noem je het ‘Geel’ of zo.

Gast
Anti-racist
november 19, 2020 11:27
Antwoord op  Karbonade

Geel wordt net als rood door de VN als extreem racistisch beschouwd. Voor tropisch Afrikanen heeft men de term ‘African (decent)” bedacht. Dus zwart en wit zijn ook racistische woorden voor niet-bestaande huidskleuren.

Gast
Jal
november 19, 2020 12:00
Antwoord op  Anti-racist

De VN moet niet zeiken. Die vergeten altijd en eeuwig dat er naast Engels nog duizenden andere talen bestaan en dat niet alle woorden dezelfde betekenis en gevoelswaarde hebben in alle talen. Het Engelse woord voor geel betekent ook bang, het Italiaanse woord voor geel betekent ook politie-/misdaadgerelateerd, het Spaanse woord voor geel betekent ook sensatiebelust. Als ik zeg dat ik een gele jas heb gekocht, dan heb ik volgens VN-logica op racistische wijze uitgesproken dat ik een bange, criminele, sensatiebeluste jas bezit.

Gast
Blanke Europeaan
november 19, 2020 13:24
Antwoord op  Jal

Sinds wanneer denkt de VN dat een jas een Oost-Aziaat is?
Wereldwijd is zwart vooral een negatief woord en heeft wit vooral positieve betekenissen. Niemand is zwart, wit geel of rood. We zijn allemaal in zekere mate bruin en juist blanken hebben soms tijdelijk een huidskleur die neigt naar geel of roze. Oost-Aziaten willen niet voor geel uitgemaakt worden. Kunstmatig spierwit is daar een statussymbool.

Gast
Omnibus
november 19, 2020 15:23
Antwoord op  Blanke Europeaan

Godsamme, ben je echt zo dom of is die eerste zin een mislukte grap? Ik ben Oost-Aziaat… Waarom beslis jij voor mij hoe ik niet genoemd wil worden? Als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel van die blanken die andere blanken de les lezen over hoe ik ze mij moeten noemen. Als ik iets niet wil dan geef ik dat zelf wel aan. Ik hoef niet gered te worden door een arrogantje als jij!

Gast
Aziaat met blanke, lichtbruine zachte huid
november 19, 2020 17:54
Antwoord op  Omnibus

Ik heb Oost-Aziatische wortels. Jij zo te zien niet. Niemand uit Oost-Azië wil geel worden genoemd. Wij zijn niet geel. Chinezen, die ook het gele gevaar worden genoemd, vinden het ook ongepast dat hun land in westerse atlassen geel ingekleurd is. Mijn Afrikaanse vrienden willen trouwens nooit ‘zwart’ worden genoemd, haar bij hun naam.

Gast
Omnibus
november 20, 2020 00:22

Kun je niet lezen? “Ik ben Oost-Aziaat”! Hoezo “niemand uit Oost-Azië”? Je lijdt aan grootheidswaan als je denkt voor alle Oost-Aziaten te kunnen spreken. Ik heb het geregeld over dit soort dingen met mijn broer en hem boeit het ook niet als ze hem geel noemen. Dat zijn er al twee.
Kijk, ik vind mensen die me zo noemen idioot, hoor, dat is het niet. Want niemand is geel. Maar ze doen maar. De Chinezen waarover jij het hebt, die over de kleur op een kaart vallen, zijn een beetje zielig. Als China niet geel wordt gekleurd dan is het Japan, Laos, Vietnam, Noord-Korea, Zuid-Korea enzovoort wel. Had je “Pete en de bananen” nog gezien? Goh, Pete Wu van Chinese afkomst heeft het over bananen. Dan zal hij volgens jou toch wel niet echt van Chinese komaf zijn.

Gast
Blanke blanke
november 19, 2020 13:28
Antwoord op  Jal

Het wordt daarom de hoogste tijd dat Engelstaligen het positieve woord ‘white’ inwisselen voor het neutrale woord ‘blanc’; betekenis niets, leeg.

Gast
Het Ware Woord
november 19, 2020 15:29
Antwoord op  Jal

Yellow betekent, naast geel, ook láf, niet bang.

Gast
Frans
november 19, 2020 11:17

Ze bestaan echt wel Thaise hoeren.

Gast
wim heitinga [de echte]
november 19, 2020 11:16

Op zekere leeftijd ga je niet meer naar de hoeren toe, maar komen ze bij je thuis. Ik heb overigens een voorkeur voor Poolse hoeren.

Gast
Duco van Deugen
november 19, 2020 11:20

Toen ik wat jonger was, heb ik ook wel eens ‘iets’ gehad met dames uit het voormalige Oostblok. Dat viel inderdaad niet tegen…

Gast
wim heitinga [de echte]
november 19, 2020 11:37
Antwoord op  Duco van Deugen

op zekere leeftijd ga je ook niet meer om de paar dagen van bil. en die oostblokhoeren zijn wel slopers dus je bent helemaal op als je ze op visite hebt gehad.

Gast
Dries Roel Vink
november 19, 2020 11:13

Zielig figuur, die met zichzelf ingenomen schimmelrat.

Gast
Duco van Deugen
november 19, 2020 11:13

We schieten weer veel te veel door in die achterlijke deugcultuur. Onlangs werd Max Verstappen ook al bekritiseerd omdat hij iemand een ‘Mongool’ had genoemd. Lekker belangrijk. Neem er kennis van en ga door met je leven (indien aanwezig)…

Laatst bewerkt 13 dagen geleden door Duco van Deugen
Gast
Anti-racist
november 19, 2020 11:27
Antwoord op  Duco van Deugen

Betekenis: dappere krijger.

Gast
Openstaan voor nieuwe kennis
november 19, 2020 11:55
Antwoord op  Anti-racist

Ik heb het opgezocht. Je hebt gelijk.

Gast
Paul Lamote
november 19, 2020 12:03
Antwoord op  Duco van Deugen

Dit soort beledigende termen betreffen altijd niet westerlingen. Dat is wel een probleempje dat het racistisch maakt

Gast
Europeaan
november 19, 2020 12:44
Antwoord op  Paul Lamote

Dus deze woorden zijn niet racistisch? Boeren, Limbo’s, Brabo’s, Belgen, moffen, Vikingen (betekenis plunderaars) Fransozen, Spanjolen, paddies, spaghettivreters enz. Bij elk woord geldt wat de intentie is. Deze voorbeelden kunnen volgens de nieuwste inzichten racistisch zijn, want ethnische groepen ook in een regio in een land vallen daar namelijk tegenwoordig ook onder.

Gast
Europeaan
november 19, 2020 12:31
Antwoord op  Duco van Deugen

Conclusie; als je ‘mongool’een belediging vindt dan beledig je mensen met het Downsyndroom.

Gast
Burgerjournalist
november 19, 2020 13:36
Antwoord op  Europeaan

Je kunt je wel blijven blindstaren op racisme. Wat dan als iemand jou voor neger uitmaakt, terwijl je Indiër bent.
Als je dan kwaad wordt, zou dat ook uitgelegd kunnen worden als racisme, want waarom zou je je beledigd moeten voelen, misschien omdat je zelf een Indiaas vooroordeel hebt t.a.v. negers?
Het racisme geouwehoer is een valstrik van policor braverikjes, die vaak niet eens meer beseffen, dat ze marxistisch gehersenspoeld zijn.
De energie kan beter op iets positiefs gericht worden.

Gast
Europeaan
november 19, 2020 14:01
Antwoord op  Burgerjournalist

Je hebt op alle punten helemaal gelijk. Sterker nog; door het begrip racisme steeds meer uit te breiden wordt het een nog leger begrip. Aangezien er geen rassen zijn is het begrip racisme sowieso incorrect. Het is hooguit discriminatie op afkomst waar soms de huidskleur een rol bij speelt. Maar discriminatie-uitingen op leeftijd, aantrekkelijkheid en maatschappelijke positie zijn veel erger en komt veel meer voor. Discriminatie op afkomst erger vinden is daarom al zeer discriminerend.

Gast
Ronald
november 19, 2020 11:13

Sander laat een scheet en Media Courant, moet er weer over schrijven. Zoek na de coronacrisis een leuke koffietent op en praat het uit!

Gast
Kusmnklot’n
november 19, 2020 11:12

Haha dat artikel over Yolanthe, ik ben het daar wel eensch met Sander schimmelpenis; Yolanthe geeft in mijn optiek vrouwen een slechte naam met haar gedrag.

Maarja, who cares

Gast
fons
november 19, 2020 11:12

zal Jaap al een nek hebben?

Gast
Ron
november 19, 2020 11:11

Het wordt steeds gekker met de eens zo verfrissende Sander Schimmelpenninck. Goed dat Quote en Op1 en de NPO de handen van hem af hebben getrokken. Benieuwd wanneer de Volkskrant volgt. Deze Jort Kelder-wannabe is in een jaar tijd flink door het ijs gezakt zeg

Gast
Lire Douglas
november 19, 2020 11:09

Je mag niks meer zeggen behalve kaaskop. Over kaaskoppen mag je alles zeggen.

Gast
Baas
november 19, 2020 11:06

Community, MC? Is dat hoe debielen tegenwoordig ‘gemeenschap’ zeggen?

Gast
JanH
november 19, 2020 11:16
Antwoord op  Baas

Integendeel, er zijn een hoop debielen die ‘community’ zeggen als ze ‘gemeenschap’ bedoelen.

Gast
Anti M
november 19, 2020 11:52
Antwoord op  Baas

Namens het front der debielen der Nederlanden, wil ik bezwaar maken tegen uw woordkeuze. Wij ervaren dit als abject en infaam en zien graag uw correctie aanstaande tegemoet.

Gast
Anti-racist
november 19, 2020 11:57
Antwoord op  Baas

Gemeenschap zal wel te seksistisch klinken.

Gast
*Buurvrouw van honderd members*
november 19, 2020 11:03

En terecht. Hij denkt iedereen maar weg te mogen zetten als grof vuil.

Gast
oma
november 19, 2020 11:01

Je zult al die podcasten maar moeten afluisteren zoekend naar een domme uitspraak. man man wat sneu.
Maar ja als je daar voor betaald wordt is het wel weer top.

Gast
Sloopkogel
november 19, 2020 10:57

Ho ho, het feit dat Sander ‘Thaise’ nader wenst te preciseren tot alleen het hoeren-smaldeel, impliceert juist dat hij weet dat er meer Thaise vrouwen bestaan, maar in dit geval uitsluitend de hoeren onder hen op de korrel neemt

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen