Humberto Tan blijft ‘in principe’ bij RTL, staat open voor talkshow

Humberto Tan blijft in principe bij RTL nadat in mei 2021 zijn contract afloopt. Hij staat er bovendien weer voor open om een talkshow te presenteren, als de zender dat zou willen. Dat laat hij weten in Bij Andy in de Auto.

Humberto Tan en Andy van der Meijde Foto: YouTube

Ondanks de teloorgang van RTL Late Night, kreeg Humberto Tan in de lente van 2018 een nieuw contract aangeboden van RTL. “Dat contract loopt af in mei. Heb jij gehoord dat ik naar John de Mol ga? Ja, if the price is right”, grapt hij. “Nee, ik ga wel blijven bij RTL. Ik denk het wel. Primeurtje? Ja. Je hebt een primeurtje. Ja, ik blijf, ik blijf.”

Humberto blijft na mei

Humberto voelt zich prima op zijn plek bij RTL en is daarom niet voornemens om de deur achter zich dicht te trekken. “Ik heb het naar mijn zin. Het loopt af in mei en in principe blijf ik. Er moet nog wel eerst een goed voorstel komen, hè? Ik moet niet te makkelijk zijn.”

Inmiddels kan Humberto nuchter terugkijken op het dieptepunt van zijn carrière: de laatste jaren van RTL Late Night. “De cijfers die ik had waren toen echt niet goed genoeg voor de zender, maar dat is nu anders. Ze zien nu dat de koek gewoon iets kleiner is geworden. Dat zijn andere tijden.”

RTL Late Night terug op tv?

Wat als RTL hem zou vragen om RTL Late Night nieuw leven in te blazen? “Ik zou niet meteen hetzelfde maken, maar ik zou wel het gesprek aangaan. Ik denk vorig jaar nog niet. Toen zou ik het gesprek nog niet aangaan.”

De presentator wijst erop dat RTL Late Night een gigantisch succes was op YouTube. In totaal hebben de video’s van zijn vroegere talkshow al 500 miljoen views behaald, zegt hij. “Dat is bizar veel.”

Het enige probleem is dat RTL daar niets mee verdiende, aldus Humberto. “Daar heeft RTL niet zo veel aan, want daar verdienen ze bijna niks op. YouTube krijgt bijna alles. Volgens mij 60 of 70 procent.”

Het vraaggesprek met Humberto kunt u zien op de website van Bij Andy in de Auto.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen