Griekse mediarel Oranjes houdt aan: ‘Vlek op vlek’

Televisieland geniet met volle teugen van de Griekse mediarel rondom koning Willem-Alexander en zijn gezin. Het tweede deel van de rel – de prinsesjes Amalia en Alexia bleven stiekem nog drie dagen plakken in de Griekse zon – werd gisteren breed uitgemeten op televisie. Het nieuws kwam als eerst voorbij in RTL Boulevard, dat met ‘breaking news’ inbrak. Royaltykenner Justine Marcella vertelde dat Amalia en Alexia zaterdag helemaal niet zijn teruggekeerd.

De koning en zijn gezin vertrokken vrijdag voor een zonnige vakantie naar hun villa in Griekenland, maar keerden zaterdag abrupt terug vanwege de ophef die daar in ons land over ontstond vanwege de corona-ellende in ons land.

Nu blijkt dat Amalia en Alexia zaterdag níet zijn meegevlogen, maar pas dinsdag terugkeerden. Volgens de RVD waren er zaterdag namelijk nog maar vier tickets beschikbaar op de KLM-vlucht van Athene naar Nederland.

De koning en koningin hebben daarop besloten dat Amalia en Alexia later zouden terugvliegen. Hoewel er nog tickets genoeg waren op andere vluchten, keerden zij pas gisterenavond terug. “Ze hebben zo toch nog even een halve Griekse vakantie gehad“, aldus Justine Marcella.

Boulevard

Er werd in Boulevard schande van gesproken. Gastheer Luuk Ikink: “Waarom zegt niemand dat even? Ze zeggen namelijk in hun eigen verklaring: ‘Om het coronavirus eronder te krijgen, daar draagt de discussie over onze vakantie niet aan bij.’ Nou, dat is gebleken. Waarom zeg je dan niet gewoon even: ‘Jongens, we kregen het niet voor elkaar.’ Die ouders kunnen toch zeggen: ‘We gaan aan het Nederlands volk vertellen dat onze dochters daar om deze reden nog zitten.’

Misdaadjournalist John van den Heuvel: “Het is ook ongeloofwaardig. Hoe kun je het zeggen? Als er vrijdag geen plek is op het vliegtuig, dat je dan pas maandag kan vliegen? Er gaan dagelijks vluchten van de KLM van Athene naar Nederland, dus het is een kletsverhaal.”

Justine Marcella: “Er is nadrukkelijk gekozen toen ze merkten dat er niet genoeg tickets waren, om er twee achter te laten. Er is ook nadrukkelijk voor gekozen om vandaag pas terug te keren. Het is niet zo dat gisteren of eergisteren de vluchten vol zaten.”

Jinek

Zelfs Oranje-fan Francis van Broekhuizen was bij Jinek over de zeik. “Ik was toch wel licht teleurgesteld hoor dat het allemaal gebeurt. Dit is niet goed voor het beeld. We zitten allemaal thuis en waarom kunnen ze niet gewoon ruiterlijk zeggen: ‘We gaan naar huis, maar we hebben nog geen tickets en die meiden blijven nog achter?’ Zeg het gelijk! Nu heb je weer gezeur, dus het is eigenlijk niet zo slim denk ik.”

Wat doet dit met haar fanschap? “Ik was echt teleurgesteld. Het komt wel weer terug, maar het is wel een dip. We moeten allemaal ons best doen en de regering zegt: ‘Blijf thuis!’ Ik zit al zeven maanden keurig binnen met een mondkap op. Dat motten zij ook doen! Als ik al teleurgesteld raak, dan wordt het lastig voor het koningshuis.”

Eva: “Het werd een beetje in het midden gelaten. Er werd niet expliciet gezegd: ‘We zijn met z’n allen teruggekomen’, maar er is ook niet expliciet gezegd: ‘Er zijn er twee achtergebleven.’”

Komediant Tijl Beckand: “Het is super lachen dit. Het is vlek-op-vlek-producties. Het is ook wel een supereditie van Home Alone. Zijn ze gaan blowen?

Op1

Het ging er aan de andere kant, bij Op1, ook over. Daar zat royaltykenner Kysia Hekster aan tafel. “Ik zal niet ontkennen dat ik wel even verbaasd was. Of het handig is dat hij het niet heeft gezegd, weet ik niet.”

Qua publiciteit had de koning dit beter in één keer kunnen vertellen, denkt ze. “Hij wil er liever niet nog een keer over praten, maar nu zijn de eerste vragen alweer gesteld vanuit de Kamer, van: waarom heb je dat zondag niet verteld?

Shownieuws

Dezelfde kritiek klonk in Shownieuws. Sandra Schuurhof: “Ik was heel verbaasd. Als je vrijdag zegt dat je de vakantie zo spoedig mogelijk afbreekt, dan ga je ervan uit dat het over het hele gezin gaat.”

Story-ster Guido den Aantrekker: “Ik noem dit vlek op vlek en het wordt steeds groter die vlek. Ze kwamen terug en dan zit Willem-Alexander met zo’n bakkes in die auto. Het blijkt een soort bliksemafleiding geweest te zijn.”

Er gaan nu geruchten dat er inderdaad geen plek genoeg was in de business class, maar de economy class – waar de gewone mensen zoals jij en ik zitten – daar wilden ze kennelijk toch niet tussen zitten. Er gaan echt 19 vluchten per dag van Athene naar Amsterdam, dus ze hadden sowieso een dag later al terug kunnen gaan.”

Lees ook:
Luuk Ikink gaat helemaal los op koning: tv-ster wóest (zaterdag)
Peter R. in mediarel ook kritisch op Amalia en Alexia (gisteren)
VI-sterren gieren om ‘chagrijnige kop’ koning Wim-Lex (gisteren)
Wouter de Winther: ‘Bedonderd door Hugo de Jonge’ (gisteren)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen