Luuk Ikink gaat helemaal los op koning: tv-ster wóest

De pittigste tv-mening over het Griekse uitje van koning Willem-Alexander en zijn oranje gezinnetje kwam gisteren niet van Johan Derksen of Peter R. de Vries, maar van de anders zo beheerste Luuk Ikink. Dat was te zien in RTL Boulevard. Luuk vindt het echt schandálig dat de Oranjes gisteren zijn afgereisd naar Griekenland om gezellig vakantie te vieren, terwijl we in Nederland in een vreselijke crisis zitten. Hij is in zijn programma helemaal losgegaan op de koning.

De Boulevard-ster heeft het gevoel dat de koning totaal schijt heeft aan zijn onderdanen. “Kennelijk hebben zij toch totaal schijt aan de hele Nederlandse bevolking, als hij weggaat in deze tijd. In Den Haag: alle Haagse ziekenhuizen doen ze alleen nog maar acute hulp.”

Ze voelen zich verheven boven het volk, aldus Luuk. “Iedereen wil toch op vakantie? Al die zorgmedewerkers ook. Natuurlijk doen we dat niet. Ook omdat Rutte zegt: ‘Ga niet op vakantie.’ Hij zet Hugo de Jonge ook voor lul.”

Het is gewoon een schijnheilige acteur, foetert de RTL-ster. “Het zegt ook wel alles over al die bezoekjes die hij gedaan heeft aan al die plekken waar mensen hard aan het werk waren. Die waren kennelijk totaal voor de bühne.”

Luuk is op Twitter ook enorm fel: “Terwijl in de zorg vakanties worden opgeschort en de corona door het land giert, pakt het staatshoofd gewoon lekker een weekje Griekenland met z’n privéjet. Asociaal en totaal idioot.

En: “Eigenlijk gooit de koning premier Rutte tijdens de grootste crisis van de afgelopen decennia keihard voor de bus. Hier, los deze rel ook nog maar op. Totaal onnodig, erg egoïstische beslissing.

Tv barst van de kritiek

Zelfs de anders zo Oranje gezinde royaltykenners van RTL en SBS, Justine Marcella en Sandra Schuurhof, waren kritisch. Justine: “Ik heb de koning hier heel vaak verdedigd met mijn oranje hart, zeker als Peter toch wat aanval deed, maar nu krijg ik dat niet voor elkaar. Ik vind dit eigenlijk niet goed te begrijpen en niet goed uit te leggen.”

Republikein Peter R. de Vries: “Ja, maar jongens, wat jullie vergeten is dat de koning in de zomer maar acht weken op vakantie is geweest. Mag hij dan nú, hij is zó lang niet geweest, al een week of zes, even op vakantie? Dan mag je hem twee weken toch wel gunnen?

Mede-republikein Johan Derksen: “Ik vind het onbeschaafd, maar ik ben niet helemaal objectief, want ik ben een republikein en vind dat we van het koningshuis af moeten.”

En René van der Gijp: “Ze zijn dan allebei niet wijs. Zowel hij als die vrouw. Die vrouw kan dan ook zeggen: ‘We zitten in zo’n grote crisis, laten we gewoon even lekker thuisblijven, we vieren de kerst met elkaar en halen lekker wat eten in huis.’”

Er is slechts één BN’er die het voor de koning opneemt: Jan Slagter. “Wat zijn we een zielig volkje . Jaloers op de Koning en Koningin die op vakantie gaan naar een geel gebied. Uiteindelijk verstandig besluit om iedereen die zo kleingeestig is de mond te snoeren.

Foto: RVD, RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen