Johan Derksen laakt NPO-boycot Sven Kockelmann

Het is een schande dat de NPO met man en macht probeert om Sven Kockelmann weg te houden van de tv. Hij is het grootste talent in Hilversum zonder eigen tv-programma. Dat heeft Johan Derksen maandagavond gezegd in Veronica Inside. De KRO-NCRV wil heel graag een prominentere rol voor Sven op tv, maar de NPO-top houdt dat tegen omdat hij niet ‘likeable’ genoeg zou zijn. Het leidt vanuit verschillende kanten tot ergernis. Ook de voetbalanalist vindt het volstrekte onzin.

Sven is echt een topper, vindt Johan. “Weet je wat ik een prachtkerel vind? Sven Kockelmann. Het heeft me geweldig gestoord dat die man niet welkom is in al die talkshows waar van die pseudo-filmsterren en -fotomodellen zitten. Sven is niet aaibaar en daarom heeft hij geen talkshow.”

Inhoudelijk is Sven ijzersterk, meent hij. “Hij is journalistiek de sterkste, stelt altijd relevante vragen en heeft de beste dossierkennis. Die man zou helemaal in zijn eentje een talkshow weten hebben. Dan zit er een of andere lul achter een bureau van: je moet aaibaar zijn! Wat kom jij hier dan doen?“, roept hij tegen Wilfred Genee.

Sven is volstrekt onderschat, herhaalt Johan. “Hij is een van de besten in Nederland op dat gebied. Fantastisch, fantastisch. Als hij aanschuift ergens: hij weet overal van.”

Die andere presentatoren hebben een A4 van de redactie en verder lezen ze de autocue voor. Ze weten nergens van. Dit is echt een topper.

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen