Johan Derksen laakt NPO-boycot Sven Kockelmann

Geplaatst op di 06 okt 2020 om 17:05

Het is een schande dat de NPO met man en macht probeert om Sven Kockelmann weg te houden van de tv. Hij is het grootste talent in Hilversum zonder eigen tv-programma. Dat heeft Johan Derksen maandagavond gezegd in Veronica Inside. De KRO-NCRV wil heel graag een prominentere rol voor Sven op tv, maar de NPO-top houdt dat tegen omdat hij niet ‘likeable’ genoeg zou zijn. Het leidt vanuit verschillende kanten tot ergernis. Ook de voetbalanalist vindt het volstrekte onzin.

Sven is echt een topper, vindt Johan. “Weet je wat ik een prachtkerel vind? Sven Kockelmann. Het heeft me geweldig gestoord dat die man niet welkom is in al die talkshows waar van die pseudo-filmsterren en -fotomodellen zitten. Sven is niet aaibaar en daarom heeft hij geen talkshow.”

Inhoudelijk is Sven ijzersterk, meent hij. “Hij is journalistiek de sterkste, stelt altijd relevante vragen en heeft de beste dossierkennis. Die man zou helemaal in zijn eentje een talkshow weten hebben. Dan zit er een of andere lul achter een bureau van: je moet aaibaar zijn! Wat kom jij hier dan doen?“, roept hij tegen Wilfred Genee.

Sven is volstrekt onderschat, herhaalt Johan. “Hij is een van de besten in Nederland op dat gebied. Fantastisch, fantastisch. Als hij aanschuift ergens: hij weet overal van.”

Die andere presentatoren hebben een A4 van de redactie en verder lezen ze de autocue voor. Ze weten nergens van. Dit is echt een topper.

Foto: KRO-NCRV
56 Reacties op “Johan Derksen laakt NPO-boycot Sven Kockelmann”


 1. Sven van Swaanen

  Ja jammer dat ie altijd net te veel naar links neigt. Haalt de journalistieke objectiviteit helemaal weg. Zo van, wanneer wil Sven z’n linkse uitleg er weer doorheendrukken. En beetje sporten maar voor Sven.

 2. Brenda

  Hij is een te goede journalist die de juiste vragen stelt en daar houden ze niet van bij de NPO.

 3. Mette Bus

  Hij heeft zijn kans gehad maar trok geen kijkers.

 4. Bart

  Helemaal eens met Johan

 5. Gerda

  Hoezo is Sven niet likeable? Er zijn artiesten/presentatoren genoeg die er niet likeable uit zien, maar daar is Sven er niet 1 van.. Die man heeft juist mooie warme ogen en zoals Johan zegt, een superinterviewer…
  Zelfs schisis is geen belemmering meer tegenwoordig, ook stotterend kun je overal panel lid of jurylid zijn.. Dat is prima hoor, wmb
  Maar domme dozen een talkshow geven en dan Sven niet, dat heeft te maken met het marionetten tijdperk.. Sven hoeven ze niet in een oortje te vertellen wat hij moet zeggen en dat is lastig…

 6. robb

  Als de gasten weglopen heb je wel een probleem .

 7. Gerda

  EN HOU EENS OP MET ALLES EN IEDEREEN LINKS TE NOEMEN!
  ALS ZE NIET IN JULLIE STRAATJE LULLEN DAN ZIJN ZE LINKS VOLGENS JULLIE! MAFKEZEN HIER..

 8. Ron

  Hij is natuurlijk te kritisch op het coronabeleid, daarom mag hij geen programma doen…oh wacht, daarom vind Johan hem ook goed omdat hij met de goegemeente mee lult en ook angst zaait.

 9. ZeerNetteDame

  Jinek & Kockelmann, zou zou haar programma moeten heten. Je kunt niet kijken of hij zit weer aan tafel. De beste vriend van Dries Roelvink. Nou, dan weet je genoeg. En @Gerda hou jij je brutale mond eens, Action-Tokkie!?

 10. Nelly den Heijer

  Mette Bus
  di 06 okt 2020 om 17:14

  Dus? Op de NPO moeten kijkcijfers niet leidend zijn.

 11. Richard

  @Gerda: Linkse heks!

 12. Mette Bus

  Bij stand.NL moest hij ook stoppen vanwege teveel klachten van luisteraars.

  Hij is nu weggestopt tussen halftwaalf en twaalf.

 13. Gerda

  Sorry ZeerNetteDame en Richard jij bek houden stinkhond

 14. Lies

  Geweldige journalist. De rest heeft een abo bij Boulevard, Op1 of Jinek. Totaal niet meer onafhankelijk.

 15. Volger

  Deze man is goed, durft door te vragen! Kijk zijn interview op YouTube maar eens met Peter R. de Vries! Dus wat links, hij is gewoon een goede journalist!!!

 16. Henny Spekken-Bonen

  Deze foto is van voor zijn vreet en drank stoornis.

 17. ano@niem.nl

  Men heeft liever een lesbische linkse Dolle Sidonia dan een ter zake kundige presentator bij KRO/NCRV. Wat is die omroep in mijn achting gezakt.

 18. 010

  Tja, iedereen moet zich tegenwoordig ergens verantwoorden, Tweede Kamer, de Rechter en vaak in het openbaar via de media. Ik zou inderdaad wel eens willen weten van NPO of omroepvereniging waarom Sven Kockelmann niet aan bod komt. Transparantie en omdat nogal wat mensen daarom vragen, temeer omdat de NPO wordt betaald van belastingcenten.

 19. Lies

  Had liever iedere avond naar Sven Kockelmann gekeken dan naar Eva.

 20. robert

  Ik zou als NPO niet luisteren, zijn confronterende manier van vragen is ook maar een maniertje. En daar moet je van houden. Kan voor een klein publiek als journalistieke methode wel werken, maar niet voor groot publiek. En is Johan de nieuws Angela of vice versa? Of is Johan de nieuwe Thiery B.

 21. Lies

  @robert: zo krijg je als kritische journalist geen enkele kans. Waarom? Niet likeable voor de doelgroep? Geloof ik niet in, talent komt altijd boven drijven.

 22. Merel

  Ik vind hem ook kei goed!

 23. scott_0

  Als er iemand niet likable is, dan is het die heks Jinek wel.

 24. Grace

  Echt wel…zeker weten

 25. Rubicon

  https://www.ad.nl/show/zelfspodcast-van-sander-schimmelpenninck-en-jaap-reesema-beste-podcast-van-het-jaar~a5710c12/

 26. iemand

  Nou Maarten van Rossum is likeable om naar te kijken zeg. Is dag niet discriminatie dat je niet op tv mag omdat je niet likeable om te zien bent. Margriet van der Linden mag toch ook op tv.

 27. Flip

  De npo, als het maar linksssss is

 28. Curryworst

  Sven Kockelmann: 120 kilo
  Johan Derksen: 100 kilo
  Robert Jensen: 140 kilo
  Jack van Gelder: 106 kilo
  Jan Boskamp: 119 kilo
  Rene van der Gijp: 107 kilo
  Gordon: 113 kilo

 29. Peter 56

  De laatste keer toen ie mij pakte met zn sneaky interview onder valse voorwendsels werd ik terstond misselijk, alsof ik D.E. koffie in de maag had, die ik overwijld uit wilde kotsen, met zeer goede redenen. Dus dat was de Sven Exit voor mij.

 30. colette

  Zijn bang voor Sven zn scherpe tong de man slijmt niet

 31. Miriam

  Smaken verschillen. Ik ben er niet rouwig om.

 32. Curryworst

  Mijn sappige worst wordt zwaar onderschat, vraag maar aan M die er iedere nacht uren lang aan likt.

 33. Jill

  Is het ook de NPO-top die het besluit genomen heeft om alleen roetveegpieten in te zetten binnen de NPO buiten de journalistieke programma’s?

  Volgens de verhaallijn worden Zwarte Pieten steeds zwarter naarmate ze vaker door schoorstenen gaan, terwijl er binnen de NPO geen enkele volledig zwarte Zwarte Piet te bekennen was vorig najaar.

 34. Kim

  Zet hem nou gewoon bij #OP1 Vervang Erik Dijkstra (VERVELENDE STEM) ik vond hem gisteren echt slecht !!! Sven erin !!!! KOM OP NPO !!!!!!!

 35. rob

  eva jinek is een matige journaliste. Krijgt teveel vragen via oortje en dan nog zoveel verdienen. Ach en echt een lekker ding is het ook niet.

 36. Patrick Lemmen

  Mijn god zeg, die Derksen denkt echt overal verstand van te hebben. Wanneer verdwijnt hij uit de media?

 37. Tvkijker

  Hij zit toch regelmatig bij Jinek

 38. Johan Derksen

  Ik zit overal

 39. Luister

  @Colette Wat bedoel je met die domme onsamenhangende zin?

 40. Dat is opvallend

  Sven Kockelman werd geblokkeerd door zijn eigen omroep KRO-
  NCRV. Dat niet-likeable is hem verteld door diezelfde omroep, nooit door de NPO. Hij stond naar verluidt serieus op de lijst voor Op1. Nu tranen met tuiten van die directeur. Sven kan daar de boel beter overnemen.

 41. Wil van Bil

  Sven is stukker beter dan Jinek & co!

 42. Adolf

  Bij de Gestapo zouden ze herr Kockelmann gelijk aangenomen hebben voor zijn doeltreffende ondervragings tactiek.

 43. Sjaak Trekhaak

  Svennieboy is een goeie

 44. Regina van Weerdhuizen

  SVEN! SVEN! SVEN! Waar blijf je?

 45. L. Koopmans

  Kockelman is goed in een-op-een gesprekken. Een talkshow presenteren is wat dat betreft niet geschikt voor hem. Je zou dan met een ander format moeten werken zonder grote tafel, maar bv een studio met een paar aparte ‘hoekjes’ waar afzonderlijke gesprekken worden gedaan.

 46. Leo

  Sven laat nooit iemand uitpraten. Maar goed dat hij weinig op de tv is. Als hij op de radio is klik ik gelijk naar een andere zender

 47. Cees

  @Leo. Helemaal mee eens. Daarnaast een betweter, een doordrammer en uiterst irritant ventje.

 48. Laat

  Aldus John Derksen het bange schoothondje van JdM

 49. Gerda

  Likeable, ik zie weinig echt likeable mensen op televisie. Johan heeft het over filmsterren en modellen.. nou nee Johan, gelukkig niet ook..

 50. peter

  Ze moeten Sven echt deel uit laten maken van het presentatieteam van OP1. Die man past daar uitstekend tussen. Is één van de beste interviewers. Is scherp en kritisch.
  Ik snap niet wat ze nu met Jort moeten, die man is amper te verstaan.

 51. Leo

  @Cees

  Gelukkig eens iemand die het ook echt ziet en hoort .

 52. Sookie Stackhouse

  Sven is een zelfingenomen balletje dat zichzelf te graag hoort blaten daarom valt hij iedereen constant in de rede…..

 53. 😷Paulus

  😷Sven is en blijft een topper! De rest is gewoonweg gelul.

 54. Bram

  Wat er bij de NPO écht nodig is, is een woordkunstenaar… !

 55. HansR

  Johan vindt Sven geweldig. Sven vond Dries Roelvink een geweldige aanvulling op zijn radio programma ca. 11.57 uur. Dries deed daar voornamelijk reclame voor hem en zijn familie in plaats van echt op het onderwerp in te gaan. Johan Derksen heeft Dries heel vaak te kakken gezet en zou die Dries dan ook met Sven als site-kick op tv (Op1) moeten gaan presenteren? De NPO is niet van lotje getikt zoals onze besnorde nationale betweter.

 56. Fidan

  Sven kan misschien een goede interviewer zijn volgens sommigen. Hij is echter ook onsympathiek, agressief en onbeschoft en die dikke plofkip helpt ook niet echt, maar het zou kunnen dat hij voor een kwaal prednison gebruikt en daar wordt men dik van en hyper.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.