Q-muziekbaas hekelt BN’ers die zendtijd opeisen

Radiozenders krijgen in deze coronacrisis de ene na de andere BN’er-oproep voor hun kiezen. Eerst moesten ze tegelijkertijd het verketterde coronaliedje van BN’ers draaien, toen was er weer een initiatief om You’ll Never Walk Alone gelijktijdig uit te zenden. En nu moeten we op Bevrijdingsdag – morgen dus – met z’n allen tegelijk naar Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder luisteren van initiatiefneemster Claudia de Breij. Qmusic wordt een beetje moe van al die oproepen.

Ene Marieke merkt op Twitter op: “Voel enorme irritatie en weerstand tegen dat plan om op 5 mei samen Zing Vecht Huil Bid enz te zingen. Maar kan niet analyseren waarom precies. Heeft iets te maken met onecht, geforceerd, betuttelend, goedkoop, doe-goed-of-anders-dwang. Iemand duiding?

Rob Ester, de muziekbaas van Qmusic, slaat daar op aan. Hij heeft het nu wel een beetje gehad met al die oproepen. “Mij stoort ook een beetje het ‘opeisen’ van een tijdstip op de radio.”

Het is alsof je met je zelfgebakken appeltaart naar alle supermarkten gaat, en zegt dat ze het allemaal op de derde plank van het eerste gangpad moeten leggen… Best raar toch?

En als een zender niet meedoet? “Dan word je voor eeuwig verketterd. Haha nee, bepalen we gelukkig wel zelf, maar er is natuurlijk wel sprake van een soort van morele druk.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen