Baantje 3FM-baas Sharid Alles ernstig op de tocht

Geplaatst op di 18 feb 2020 om 12:30

Sharid Alles mag wel beginnen te solliciteren, want haar baantje als 3FM-baas staat ernstig op de tocht. Het lijkt er sterk op dat ze volgend jaar haar bureau leeg mag gaan halen, want ze is nog altijd heel erg ver verwijderd van haar luistercijferdoel. Sterker nog: vandaag blijkt uit de nieuwste cijfers dat 3FM zijn all-time low evenaart met een score van 2,2 procent aandeel. “Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, ben ik weg“, zei ze in mei 2019, tien maanden na haar aantreden.

De tijd begint behoorlijk te tikken voor Alles, want de kans dat 3FM in zo’n korte tijd alsnog ineens de weg omhoog weet te vinden, is wel heel erg klein.

Het is altijd erg tricky om een target te noemen in de media, maar Alles koos er destijds bewust voor: “Ik durf het nu wel te zeggen, omdat ik ervan overtuigd ben dat 3FM de potentie heeft om te groeien. Er is hier zo veel talent. Wij gaan het weer waarmaken, let maar op.

3FM is nog nooit zo klein geweest en ook Alles heeft er helemaal niets aan kunnen veranderen. Er is in het verleden al vaker geopperd om de FM-frequentie van 3FM aan het veel succesvollere NPO Radio 5 te vergeven, maar daar wil de publieke omroep vooralsnog niet aan.

Update 24 februari: dit bericht is aangepast, omdat Alles haar luistercijferdoel niet in juli 2018 (bij haar aantreden), maar in mei 2019 uitsprak.

Foto: NPO
51 Reacties op “Baantje 3FM-baas Sharid Alles ernstig op de tocht”


 1. Ron

  Het is ‘Alles’ of niets…dat laatste dus..bye bye! Het uitzwaai moment is begonnen.

 2. Teo Hiddepa

  Acuut op straat gooien die vrouw. En zet hipster en nietskunner Frank van der Lende met zijn nasale stem ernaast. Eva Koreman moet wel blijven met haar knappe kop!

 3. Suomynona

  Tja, je kunt niet Alles hebben.

 4. Erwin

  Als je serieus denkt dat er met radio nog wat te halen valt, ben je heel ver van het padje. Zorg eerst maar eens voor een goed profiel, dán goede muziek, dáárna eens kijken wat voor poppetjes er moeten komen en misschien dán eens die Serious Request zooi herbekijken. Ai, dat is pas ná haar aftreden.

 5. Erwin

  Voor Teo Hiddepa gaat het om de looks, maar mevr. Alles ziet er kennelijk niet mooi genoeg uit. Voor de radio. Radio.

 6. Keta Minek

  Op mijn leeftijd luister je niet meer naar 3fm.

 7. hiepla

  3FM is gewoon een hele leuke zender waar ik elke dag met plezier naar luister. Wat ik wel zou doen is de lunchshow terug brengen en weer blokken van 2 uur aanhouden in de middag.

 8. jan

  Ben ermee eens dat 3FM positief is veranderd. Helaas hebben degene die hier kritiek uiten de laatste 8 maanden iig niet meer geluisterd naar 3FM.

 9. Koos

  Radio 5 scoort het dubbele van 3FM, er is dus behoefte aan muziek voor ouderen maar mag niet in de ether… als de publieke radio een commercieel bedrijf was geweest hadden ze Radio 5 alleen op de frequentie van 3FM gegooid en zou het net zoveel luisteraars scoren als Radio10!

 10. Zomaar een persoon

  @Koos – Dat komt wel voor een deel doordat ouderen veel langer bij dezelfde zender blijven hangen. De gemiddelde luistertijd is een stuk langer.

 11. Pleurt op met je songfestival

  Haal heel KINKFM met Michiel Veenstra maar naar 3FM. Geef hem de vrije hand en dan maak je er weer een echte zender van.

 12. Duidelijk

  Ze heeft toch geen marktaandeel van 2.5 meer. Gewoon blijven zitten top bezig!

 13. RaymondVL

  Niet alleen Sharid Alles maar compleet 3FM op straat sodemieteren. Dit geintje heeft nu lang genoeg geduurd. 3FM is dood! Accepteer het gewoon.

 14. StefanV

  3FM hangt gewoon als los zand aan elkaar. Als de playlist bekijkt, zit er totaal geen lijn in. Luisteraars zijn gillend weggerend naar andere zenders, waaronder Radio 2.

  Met geen mogelijkheid gaat Alles de komende vijf maanden een zodanige boost aan 3FM geven dat de cijfers ineens omhoog schieten. Daarom kan ze beter nu haar conclusies trekken. Elke dag dat ze aanmoddert is verloren tijd.

 15. Pro Urineverlies

  Radio 3 is voorbij… de tijd ging verder en er zijn nu 100000e radiostations.
  Radio is een zeer oud en afgeschreven medium.

  Radio en tv zoals vroeger is verleden tijd.

 16. Donald Dumb

  14.33

  Precies dat ja. En dat die zender is gaan richten op die vreselijke autotunerap van tegenwoordig.
  Dat wil de vroegere 3fm luisteraar helemaal niet…

 17. Keta Minek

  3fm is een jongeren zender daar stap je op je 30 ste weg naar 2.

 18. Andreas

  Je moet echt je best doen om zo’n slechte score te krijgen bij een landelijk dekkend FM netwerk.

 19. StefanV

  Herstel van de malaise bij 3FM vergt een radicale koerswijziging (ander muziekbeleid), maar ook afstemming met Radio 2. Die zender is eigenlijk te succesvol en vist te veel in de vijver van 3FM. Je zou Radio 2 wat volwassener moeten maken en 3FM beter luisterbaar.

  Wat de FM-frequentie betreft: ik zou die van Radio 4 opofferen voor Radio 5, niet die van 3FM. Mensen die klassieke muziek luisteren, doen dat vaak vanuit huis. Als ze in de auto luisteren, is de kans groot dat ze inmiddels een DAB+ autoradio hebben. Juist de oudere luisteraar zal meer aan de FM zijn verknocht.

 20. Donald Dumb

  Radio heeft gewoon goed door dat er meer is dan Volendammeuk, autotunerap en Amerikaanse hijgzangeresjes.
  Daar nog wel aandacht voor andere genres.
  Aandacht voor immens populaire bands als Rammstein bijv. die hun concerten binnen 10 min. uitverkopen…of succesvolle zangeressen als Floor Jansen…

 21. Donald Dumb

  *Radio 2

 22. Wim

  Radio 3 was in de goede jaren goed voor 18% luisterdichtheid, een zender die letterlijk in alle hoeken en gaten van Nederland is te ontvangen is dit niet best.
  De meeste commerciele zenders zouden jaloers zijn op de dekking van 3FM.
  Maak van Radio 2 nu 3FM en radio 5 nostalgie naar Radio 2. 3FM alleen via internet. Misschien Veronica terughalen naar de ether

 23. Sum Ting Wong

  Goh, verrassend dat identity politics geen kwaliteit en wonderen oplevert.
  Toch maar beter voor competentie en inhoud gaan?

 24. Bert

  Niet Alles is leuk aan 3FM…

 25. Haagees

  Eindelijk. radio 3 eraf en radio 5 er voor in de plaats. Deze zender wordt beter beluisterd en als deze vrij in de lucht is zal het nog wel teonemen

 26. Meneer Kaktus

  Wat een heerlijk wijf is dit toch!

 27. uppelschoten

  Check dubbelcheck. Mevrouw Sharid Uppelschoten heeft de achternaam Alles aangenomen van haar man, maar dat is dus haar echte naam.

 28. Bejaarde kijker

  Kay van der Ree terug halen. Goed om een jong publiek aan te trekken.

 29. Lonny Smodders

  Kay van der Ree wordt nieuwe lijsttrekker van FvD. Dus die gaat niet terug komen.

 30. Bejaarde kijker

  Dan moet die partijnaam nog wel veranderd worden in FvP.

 31. Lonny Smodders

  Ik denk niet dat Thierry daar een punt van zal maken

 32. Jelle

  Loser Donald Dump probeert het nu onder de naam Lonny Smolders. Met z’n ziekelijke obsessies.

 33. Gerard

  Een grote schande gewoon gemeenschapsgeld wat zo over de balk wordt gegooid ,het is als trekken aan een dood paard

 34. Lonny Smodders

  @Jelle

  Kom je vast ver mee: ongefundeerd beschuldigingen uiten. Net zoals Thierry. Triest hoor. Leer een vak en doe wat nuttigs, zoals een cursus sterven.

 35. Ignas Kup.

  Geen idee welke idioot deze volstrekt incompetente Sharid Alles heeft aangenomen, ze heeft net zoveel verstand van hoe je een radiostation moet runnen, als een cavia van wiskunde. Maar ook zonder haar was 3FM verloren, nutteloze vlees noch vis zender die tientallen miljoenen euro’s per jaar meer kost dan nodig is. Per direct de stekker eruit ! Hier zit werkelijk geen hond op te wachten, zeker jongeren niet, waar ze zich op zeggen te richten.

 36. AF

  Zelfs Stevie Wonder ziet dat 3FM over en uit is, de zendermanagers zijn niet een beetje eigenwijs, zijn zij wel geschikt voor dit soort baantjes? In het commerciele wereldtje waren ze al lang de laan uitgestuurd. Zet radio 5 op FM en zie het succes groeien!

 37. Mike

  3FM bestaat nog door belastinggeld.

  0 belastingengeld naar de NPO.

  Laat ieder die de NPO wil zoals 3FM er maar voor betalen. Niet uit de algemene pot want ik wil er geen cent voor betalen.

 38. Pro Urineverlies

  Ik wil meer urineverlies op 3fm.

 39. Donald Dumb

  Jelle gaat uit van aannames.
  Net als.zijn favoriete politicus…

 40. Annoniemus

  Kleurlingen kunnen geen grote organisaties leiden , dat blijkt maar weer !

 41. Insider NPO

  Alle alarmbellen gaan af bij de NPO. Komende maand worden hele rare noodgrepen genomen: de succesvolle middagshow gaat van zender af, Frank van der Lende en Eva Koreman krijgen die plek vanwege hun populariteit na Expeditie Robinson. En er komt een ouwe bok van NPO Radio 2 terug naar 3FM.

  Intern is niemand happy hiermee, behalve BNNVARA.

 42. Gerhard Jager

  Sharid, hou de eer aan jezelf, stap op. Het is niet gelukt, en het gaat ook niet meer lukken. “You are beating a dead horse” het is over en out met dit radiostation dat anno nu geen enkele functie meer heeft en dat weet jij ook wel.

 43. insider2

  @Insider NPO: ook gehoord inderdaad. Het wordt een zooitje zonder nu echt eens de beslissing te nemen om de 3FM frequenties aan Radio 5 te gunnen en van 3FM een online platform te maken.

 44. @insider2

  Lekkere insiders zijn jullie!
  Er klopt niets, nul, van hetgeen jullie beiden zeggen.
  Overigens kunnen de FM frequenties van 3FM niet zomaar worden uitgedeeld aan 5.
  Dat mag niet eens, wettelijk.

 45. insider2

  @11:37: doe jij je huiswerk eens beter gast. Dat mag gewoon hoor en daar is wettelijk niets over vastgelegd. Punt.

 46. @insider2

  Dat hoef ik niet, nep-insider.
  Sla de mediawet er maar even op na, dan weet je daarna in ieder geval waar je het over hebt.

 47. insider2

  Dat hoef ik niet, ik weet waar ik het over heb. Jij hoegenaamd helemaal niets.

 48. @insider2

  Je hebt geen idee waar je het over hebt, werkloze communist/Ron.
  Landelijke frequenties kunnen niet zomaar worden heruitgedeeld. Mag ook niet.
  Blijkbaar weet je dat niet, dus ben je geen insider, maar een nitwit.

 49. insider2

  Wat een aannames. Knap!

 50. @insider2

  Geen aannames, wel vaststaande feiten.

 51. insider2

  Welles/nietes.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.