Baantje 3FM-baas Sharid Alles ernstig op de tocht

Sharid Alles mag wel beginnen te solliciteren, want haar baantje als 3FM-baas staat ernstig op de tocht. Het lijkt er sterk op dat ze volgend jaar haar bureau leeg mag gaan halen, want ze is nog altijd heel erg ver verwijderd van haar luistercijferdoel. Sterker nog: vandaag blijkt uit de nieuwste cijfers dat 3FM zijn all-time low evenaart met een score van 2,2 procent aandeel. “Als 3FM over twee jaar nog steeds 2,5 procent marktaandeel heeft, ben ik weg“, zei ze in mei 2019, tien maanden na haar aantreden.

De tijd begint behoorlijk te tikken voor Alles, want de kans dat 3FM in zo’n korte tijd alsnog ineens de weg omhoog weet te vinden, is wel heel erg klein.

Het is altijd erg tricky om een target te noemen in de media, maar Alles koos er destijds bewust voor: “Ik durf het nu wel te zeggen, omdat ik ervan overtuigd ben dat 3FM de potentie heeft om te groeien. Er is hier zo veel talent. Wij gaan het weer waarmaken, let maar op.

3FM is nog nooit zo klein geweest en ook Alles heeft er helemaal niets aan kunnen veranderen. Er is in het verleden al vaker geopperd om de FM-frequentie van 3FM aan het veel succesvollere NPO Radio 5 te vergeven, maar daar wil de publieke omroep vooralsnog niet aan.

Update 24 februari: dit bericht is aangepast, omdat Alles haar luistercijferdoel niet in juli 2018 (bij haar aantreden), maar in mei 2019 uitsprak.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen