RTL 4 gunt Art Rooijakkers radiouitstapje naar BNR

Geplaatst op do 02 jan 2020 om 8:35

Art Rooijakkers gaat naast zijn werk voor RTL 4 ook een twaalfdelige serie maken voor BNR Nieuwsradio. Het programma heet De Eeuw van mijn Dochters en is een afgeleide van zijn column in Het Parool. Dat heeft de zender laten weten. De BNR-show is een persoonlijke zoektocht naar de nabije toekomst, waarin zijn dochters zullen opgroeien. De waarnemend hoofdredacteur van de zender, Mireille van Ark, is blij. “We zijn trots op de samenwerking met Art.

Van Ark vindt dat Rooijakkers goed bij BNR past. “Op een frisse, journalistieke manier kleurt hij de thema’s van de toekomst in. Deze serie geeft een realistische en verrassende blik op wat ons de komende jaren te wachten staat. Een betere start van 2020 kan je niet wensen.

Zelf vindt de presentator het ook leuk dat hij een uitstapje naar de radio kan maken. RTL heeft zelf geen radiozenders. “Met deze serie doe ik een poging grip op de toekomst te krijgen en zo een beeld te vormen van de wereld waarin mijn dochters en hun leeftijdsgenoten zullen leven. Die nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen past bij BNR, een zender die in mijn ogen de blik altijd naar voren heeft gericht“, zegt hij.

Rooijakkers heeft een turbulente start gehad bij RTL door de presentatie van het inhoudelijk en kijkcijfermatig geflopte Zomer met Art. Ook is hij niet erg succesvol als opvolger van Peter van der Vorst als presentator van Ziet Sterren.

Zijn programma op BNR begint volgende week donderdag.

Foto: RTL
16 Reacties op “RTL 4 gunt Art Rooijakkers radiouitstapje naar BNR”


 1. Feut

  Zowel verleden als toekomst bestaan niet, alleen het heden.

 2. Gerard Cocks

  Rat Ooijakkers.

 3. Henk@

  Ach Piet Paulusma heeft nu ook het weer gelezen op RTL4 dus waarom niet.

 4. Kelly

  Het heden bestaat ook niet, ja misschien een milliseconde.

 5. Een bord voor je kop is lekker rustig voor de ogen

  Kan hij vast wennen aan alleen radiowerk

 6. Een bord voor je kop is lekker rustig voor de ogen

  Ooh ja, en ik denk leuk te zijn met mijn namen.

 7. MediaPrak

  Als je geen Chantal Jansen heet en door RTL wordt ‘uitgeleend” is dat geen positief teken lijkt mij…

 8. Alex

  Kan hij vanaf dit seizoen rustig Robinson gaan presenteren.

 9. Oja

  Haha wat een domme keus. Dan begrijp je niet dat het publiek die Art helemaal niet moet. Art is een narcist en dan laten kwekken over de toekomst en zijn dochters is dan echt niet wat je wilt. Ook zijn column in het Parool is een vaste waarde om direct over te slaan. Slechter kan je als BNR in mijn ogen niet beginnen.

 10. Chris

  Meneer MC waarom staat het woord zoutloos niet in dit stukje? Bent u dit vergeten?

 11. Annoniemus

  Art op weg naar de uitgang !

 12. ome h

  Dit is toch niks voor BNR?

 13. Pieter

  Volgens mij hoopt rtl alleen maar op een definitieve overgang naar bnr

 14. Fox Mulder

  Art bleek achteraf zelf de mol in Hilversum te zijn.

 15. Vechten tegen de bierkraan

  En maar werken met zijn ellebogen.

  Wat een k w a l

 16. Suzy Wang

  ik hou niet van die vuurtoren met zn muizen oogjes. bbbrrr

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.