RTL 4 gunt Art Rooijakkers radiouitstapje naar BNR

Art Rooijakkers gaat naast zijn werk voor RTL 4 ook een twaalfdelige serie maken voor BNR Nieuwsradio. Het programma heet De Eeuw van mijn Dochters en is een afgeleide van zijn column in Het Parool. Dat heeft de zender laten weten. De BNR-show is een persoonlijke zoektocht naar de nabije toekomst, waarin zijn dochters zullen opgroeien. De waarnemend hoofdredacteur van de zender, Mireille van Ark, is blij. “We zijn trots op de samenwerking met Art.

Van Ark vindt dat Rooijakkers goed bij BNR past. “Op een frisse, journalistieke manier kleurt hij de thema’s van de toekomst in. Deze serie geeft een realistische en verrassende blik op wat ons de komende jaren te wachten staat. Een betere start van 2020 kan je niet wensen.

Zelf vindt de presentator het ook leuk dat hij een uitstapje naar de radio kan maken. RTL heeft zelf geen radiozenders. “Met deze serie doe ik een poging grip op de toekomst te krijgen en zo een beeld te vormen van de wereld waarin mijn dochters en hun leeftijdsgenoten zullen leven. Die nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen past bij BNR, een zender die in mijn ogen de blik altijd naar voren heeft gericht“, zegt hij.

Rooijakkers heeft een turbulente start gehad bij RTL door de presentatie van het inhoudelijk en kijkcijfermatig geflopte Zomer met Art. Ook is hij niet erg succesvol als opvolger van Peter van der Vorst als presentator van Ziet Sterren.

Zijn programma op BNR begint volgende week donderdag.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen