Insta-idool Bram Krikke in race voor Ring: ‘Oneerlijk’

Geplaatst op di 21 jan 2020 om 10:00

Ekdom in de Morgen (Radio 10), Mattie & Marieke (Qmusic), Somertijd (Radio 10), Veronica Inside (Radio Veronica) en Club Ondersteboven (SLAM) zijn de vijf titels die kans maken om volgende week donderdag met de Gouden RadioRing naar huis te gaan. De SLAM-show is het programma van het jeugdige Instagram-idool Bram Krikke, die vorig jaar dankzij zijn enorme fanbase ook al naar huis ging met de Zilveren RadioSter. Zijn winst is onvermijdelijk, denkt 538-ster Mark Labrand.

Club Ondersteboven was vorig jaar ook al genomineerd, maar wist toen nét niet te winnen van Evers Staat Op, dat ook een enorme fanbase had. Dit jaar zal hij de winst niet mislopen, denkt Labrand.

Krikke heeft zo’n enorme fanbase die hij kan mobiliseren dat het eigenlijk niet meer eerlijk is, aldus Labrand in Shownieuws. “Dat is toch wel een gevaarlijke in dit wereldje. Het is een publieksprijs, dus je kunt in je radioprogramma en op je socials oproepen om op jouw programma te stemmen.”

Bram won vorig jaar al de Zilveren RadioSter en heeft bijna een miljoen volgers op Instagram, dus als het algoritme van Instagram een beetje meewerkt kan hij met één post zó veel mensen bereiken. Het is bijna oneerlijk.”

Wie dé radioprijzen van Nederland daadwerkelijk gaan winnen, wordt bekend op donderdag 30 januari tijdens het Gouden RadioRing Gala, gepresenteerd door NPO 3FM-dj Rob Janssen.

Foto: SLAM
16 Reacties op “Insta-idool Bram Krikke in race voor Ring: ‘Oneerlijk’”


 1. OMG

  Ik kan me nog goed herinneren dat Mark Labrand stemmen ronselde via de radio en website toen hij in de race was als hotty van de Hitkrant…

 2. Bart

  Onbegrijpelijk dat Krikke zo’n enorme fanbase heeft. Het is allemaal niet zo leuk en geweldig wat deze meneer doet. Deze meneer speelt een rol. Het is ook helemaal niet vernieuwend. Hij wordt nu helemaal de hemel in geprezen en andere zenders willen hem dolgraag hebben. Hij zal toch een keer die rol om moeten geven en gewoon zichzelf moeten worden. Kijken of iedereen hem dan nog zo leuk vind. Ik denk van niet en het gaat ook niet gebeuren door gebrek aan talent.

 3. Jan

  Schijterd deze bram. In het online programma met dennis durfde hij zich niet negatief uit te laten over feit dat loverboys veelal turks en marokkaans zijn. Schijtbak.

 4. [MikE]

  Ik vond Bram in eerste instantie he-le-maal niets… Maar uiteindelijk ben ik ook fan geworden. Wat een hilarisch droge gast is het.

 5. HansR

  Nee dan Johan Derksen die in VI opriep om op Genee te stemmen. Derksen kraakt steeds Wilfrieds lachen gieren om helemaal niks radio programmaatje af.
  Blijkbaar is de enige weg om deze flut prijs in de wacht te slepen een commerciële zak met geld om iemand die wel leuk is zijn prijs af te pakken door de VI-fans te mobiliseren. Johan meent er geen flikker van.

 6. Ron

  Ach die RadioRing is toch een lachertje, het zegt helemaal niets. Ik snap b.v. ook niet waarom Platenbonanza van Rob Stenders niet genomineerd is. Het zijn de usual suspects. Ik denk dat Veronica Inside wel een goede kans maakt want ook hun hebben een grote fanbase met hun TV programma als grof geschut om ingezet te kunnen worden. Dat merk je met al die boekenprijzen die ze in het verleden hebben gekregen

 7. sukkel

  Krikke vind ik een engerd

 8. Johan Kuif

  Wat een engerd. Als het maar niet de verkeerde kant opgaat met hem en zijn instagram ‘fans’. Welke beerputten gaan nog open de komende tijd? De cancelcultuur is niet meer te stoppen.

 9. Normaal Persoon

  Bram Krikke is gwn echt droog. Maar dat gaat natuurlijk nooit iemand geloven. Ik heb iig op hem gestemd

 10. Beau ter Ham

  Iedereen behalve de duivel niet.

 11. Joop55

  Krikke, Hofman, Knol, Ikink… allemaal nietszeggende kneusjes welke denken dat ze het centrum van de wereld zijn. Ziek van sociale media geilheid zullen we maar omschrijven.

 12. Johanneke van Es

  Als ik het goed heb waren 3 van de 5 finalisten vorig jaar ook al genomineerd. Ze zagen zelf op welke manier Bram won. Ze hebben nu een jaar de tijd gehad om zelf hun social fanbase op te krikken (haha…), maar dat deden de luie honden niet, zodat ze nu weer huiliehuilie doen en ‘niet eerlijk’ janken. Ga gewoon met jullie tijd mee dreinende dino’s!!

 13. Gordon

  Kan er ook op Kaj vd Ree gestemd worden?

 14. Resjersje

  Hihi, insta-idool, wat is dat nou weer voor een nutteloos iets….

 15. Martijn

  “Dat is toch wel een gevaarlijke in dit wereldje. Het is een publieksprijs, dus je kunt in je radioprogramma en op je socials oproepen om op jouw programma te stemmen.”

  Euhm, dat is toch het hele spelletje? Je krijgt (behalve Dotan) natuurlijk niet voor niets een fanbase…

 16. Arie Schoenlepel

  Vandaag was die ouwe De Wild in rtl boulevard ook al aan het huilen erover… wat is dat toch met die has been radio mannetjes??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.