Sander Lantinga: ‘Coen & Sander gaat keer stoppen’

Sander Lantinga houdt er rekening mee dat er op een gegeven moment een einde komt aan zijn succesvolle duoschap met Coen Swijnenberg. Dat zegt de Radio 538-ster in de podcast PodBast. Het zou kunnen dat een van de twee op een gegeven moment geen zin meer heeft in het duoschap. “Ik ben er niet mee bezig, niet actief. Alleen het is natuurlijk geen vraag die je kunt ontkennen, want net zoals aan alles in het leven – echt aan alles – komt ook aan een duoschap een keer een einde.”

De Coen en Sander Show is nu al dertien jaar te horen, eerst bij 3FM en nu bij Radio 538. “Ik kan amper een voorbeeld noemen van duo’s die na twintig jaar nog bij elkaar zijn. Pauw & Witteman zijn gestopt, Barend & Van Dorp, Acda & de Munnik, Bassie & Adriaan. Er komt een keer een einde. Ik kan wel nadenken ‘wat als’, maar ik ben bang dat als je daar nu al over gaat nadenken voordat het zo ver is, dat je toch dingen gaat bespoedigen.”

Wat gaat Lantinga hierna doen? “Natuurlijk denk je wel eens na over een plan b, maar vooralsnog is het echt niet aan de orde. Het schiet wel eens door mijn hoofd, maar wel passief.”

Het gaat een keer gebeuren, zegt Lantinga. “Natuurlijk heb je altijd nog ambities en dromen, maar als ik nu op papier zet: ‘We hebben nog twee jaar een contract, dus misschien dat een van de twee over zeventien maanden zegt: ‘We stoppen ermee.” Dan zou ik bij wijze van spreken nu al een sollicitatiebrief naar een andere zender moeten sturen, om het even gechargeerd te zeggen. Dan ben je daar toch al mee bezig in je hoofd. Als je dat nu al doet, dan heb je niet meer de focus op de show.”

Sterkte titel

Voor Radio 538 zou het verlies van De Coen en Sander Show een aderlating zijn. Het is een sterk merk. “Dat ben ik met je eens, maar merk heb ik al snel een commerciële connotatie, alsof het uitbuiten of exploiteren is. De boventoon is gewoon radio.

Ze buiten dat merk toch ook commercieel uit? “Coen spreekt af en toe wat in, ik doe af en toe een televisiedingetje en we draaien ook af en toe in het land. Soms heb je er in een maand drie en dan weer drie maanden niks. Het is niet dat wij dat daarnaast nog eens heel erg willen uitbuiten, maar ik ontken niet: tegenwoordig is elke mediapersoonlijkheid al bijna een merk.”

Lantinga vindt het duoschap vooral heel fijn. “Het is gewoon heel gezellig, want je hebt altijd iemand om tegenaan te praten. Dat werkt gewoon lekker. Ik heb het ook een jaar alleen gedaan, maar dat vond ik wel een stuk lastiger. Ik moet het ook hebben van reageren en ad-rem zijn. Dat gaat in een duo als vanzelf.”

De PodBast met Sander Lantinga kunt u hier beluisteren.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen