Erik de Zwart vond Frank Dane middenmoter

Erik de Zwart heeft Frank Dane ooit aangenomen als directeur van Radio 538, maar vond hem aanvankelijk te veel een middenmoter. Dat vertelt de oud-radiobaas in de Nieuwe Revu. De Zwart vond het vlees noch vis. “Jaren geleden heb ik Frank aangenomen bij 538. Na een tijdje heb ik hem gezegd dat hij wel echt aan de slag moest gaan, anders zou hij een dj worden met een geweldige toekomst áchter zich. Hij was een beetje een middenmoter, een Alabastine-jock die zijn shift vervulde.”

Dane was een beetje de Peter van der Vorst van de radio. “Om een echte personality te worden, moest hij groeien. Uiteindelijk heeft hij mijn woorden ter harte genomen“, legt De Zwart uit.

Inmiddels is Dane uitgegroeid tot de grootste ster van Radio 538. Hij is de opvolger geworden van radiokoning Edwin Evers. “Ik vind zijn onderkoelde humor leuk, hij blijft zichzelf en is alert; dat laatste heeft hij van zijn broer.”

Frank neemt niet veel risico met zijn programma, dat kan ook niet. Er is een neergaande tendens qua luisteraars, maar dat zie je bij heel 538. Of de cijfers voor zijn show verder zullen dalen of stijgen, weet je pas na een jaar.”

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt Frank Dane wel dat hij is?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen