Erik de Zwart vond Frank Dane middenmoter

Geplaatst op Sun 30 Jun 2019 om 12:00

Erik de Zwart heeft Frank Dane ooit aangenomen als directeur van Radio 538, maar vond hem aanvankelijk te veel een middenmoter. Dat vertelt de oud-radiobaas in de Nieuwe Revu. De Zwart vond het vlees noch vis. “Jaren geleden heb ik Frank aangenomen bij 538. Na een tijdje heb ik hem gezegd dat hij wel echt aan de slag moest gaan, anders zou hij een dj worden met een geweldige toekomst áchter zich. Hij was een beetje een middenmoter, een Alabastine-jock die zijn shift vervulde.”

Dane was een beetje de Peter van der Vorst van de radio. “Om een echte personality te worden, moest hij groeien. Uiteindelijk heeft hij mijn woorden ter harte genomen“, legt De Zwart uit.

Inmiddels is Dane uitgegroeid tot de grootste ster van Radio 538. Hij is de opvolger geworden van radiokoning Edwin Evers. “Ik vind zijn onderkoelde humor leuk, hij blijft zichzelf en is alert; dat laatste heeft hij van zijn broer.”

Frank neemt niet veel risico met zijn programma, dat kan ook niet. Er is een neergaande tendens qua luisteraars, maar dat zie je bij heel 538. Of de cijfers voor zijn show verder zullen dalen of stijgen, weet je pas na een jaar.”

Het Nieuwe Revu-artikel ‘Wie denkt Frank Dane wel dat hij is?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Radio Veronica
32 Reacties op “Erik de Zwart vond Frank Dane middenmoter”


 1. Zonder Naam

  Nieuws uit een Revu-editie die bij een groot deel van het schaarse groepje resterende lezers al in de kattenbak oid ligt. Komkommertijd?

 2. Jables

  “…en is alert; dat laatste heeft hij van zijn broer.”

  Huh, is zijn broer ook zijn vader?!

 3. oude man uit middeleeuwen gaat commentaar geven op andere wereld

  Zit niemand op te wachten.

  Man was 50 jaar een pionier dj op een schip.

  Lekker onder een steen blijven liggen jonge.

 4. Joop55

  Wat mij hier opvalt is dat er een handjevol jonge toetsenbordhelden hier een kunstmatige generatiekloof willen aankaarten. Opzich niet zo erg, ware het niet dat het met de meest grove teksten en over onder de grond liggen is, reacties die hard overkomen over sommige BN’ers (die er naar mijn pov erom vragen) moet kunnen. Maar dit… Respectloos.

 5. Lars ten Lammeren

  Dane doet het keurig als vervanger van Evers. Natuurlijk, een ander geluid, maar dikke prima.

 6. Thea

  MC leest de laatste tijd wel hele oude blaadjes zeg. Laatst ook al een paar keer…

 7. Job

  Radio 538 is onderhand heel erg V&D.

 8. #driebier

  Het blijft toch een kunst hè om een taalkundig goede, Nederlandse zin neer te typen.

  Die eerste zin hier van dit Erik/Frank-artikel leest net of Frank toen door Erik werd aangenomen om directeur van 538 te worden.

  Niets van waar natuurlijk, die openingszin had moeten zijn:
  “Erik de Zwart heeft als directeur van Radio 538 Frank Dane ooit aangenomen.”

 9. Henk

  Roept gekke Erik, de man die Noordzee FM en Radio Veronica om zeep heeft geholpen.

 10. Teun-Arie Van der Geelen-Coppens

  https://youtu.be/em_bkYdE85w

  laat hem lekker bij zijn treinen blijven

 11. René

  ‘Erik de Zwart heeft Frank Dane ooit aangenomen als directeur van Radio 538‘ moet zijn ‘Erik de Zwart heeft, als directeur van Radio 538, Frank Dane ooit aangenomen’. Zoals het er nu staat is Dane aangenomen als directeur.

 12. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Raar stukkie tekst.
  En als die Dane met de teruglopende luistercijfers de grootste ster van 538 is dan is dat een belediging voor de andere dj’s én het betekend niet veel goeds voor de toekomst van 538.

 13. S. Ukkel

  #Driebier,: ik denk dat jij wel de laatst gerechtigde bent om commentaar te leveren op de taalkundige capaciteiten van een ander! Ik heb zelden zo’n slechte tekst gezien als die van jou! Wat een l O O s e r ben jij zeg!

 14. MediaPrak

  538, de V&D van de Nederlandse radio! Dodelijk juiste opmerking voor ‘jongerenzender’ welke de uitstraling van een 40plusser met een stevige midlife crisis. Arme Sjon, weer een mediaproject dat dreigt te mislukken.

 15. n

  @ René https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1336/als_zoals/

  Probeer het nog eens.

 16. oijoepio

  “Erik de Zwart heeft Frank Dane ooit aangenomen als directeur van Radio 538 [..]”

  Ik lees dit toch ook echt als dat Erik de Zwart een directeur heeft aangenomen, en die directeur heet Frank Dane. Dat staat er namelijk ook! Het is dat ik beter weet, maar er staat echt wat er staat.

 17. Edwin M

  Naar mijn mening heeft 538 zichzelf van de trap laten vallen. Dat Evers wilde stoppen kan gebeuren maar waarom willen ze zich als een soort van tienerzendertje profileren? Amper of geen mooie classics uit de 80s of 90s als er geen speciale lijst is en de Top 40 wegdoen voor de nietszeggende 538 Top 50. Nee ooit was 538 een zeer interessante radiozender maar die tijd ligt zeker nu zonder Evers achter ons en de cijfers zullen eerder verder dalen dan enigszins stijgen.

 18. Iemand

  Bijna alle dj’s zijn kut omdat het hen niet te doen is om de luisteraar maar omdat ze zichzelf te leuk vinden en te graag horen praten. Daarom begrijp ik eigenlijk niet dat er nog zoveel mensen naar de radio luisteren. Het zou om de muziek moeten gaan, al dat gelul tussendoor..nee bedankt.

 19. Roelof

  Edwin M: een tienerzender is het altijd al geweest, niks mis mee toch?

  Ken je deze term nog? ‘The station of a young generation’.

 20. Wauter

  Er gaan geruchten dat 538 gaat stoppen met de Coen en Sander show.

 21. Joris

  @Wauter: dan heb je hetzelfde gerucht gehoord als ik. Duurt niet lang meer inderdaad.

 22. Ferry Maat

  Erik de Zwart heeft gelijk. Maar het 538 van Lex Harding en De Zwart is niet meer. Zeker na de komst van de matige K&S. Mis Jeroen Nieuwe huize. Maar die is ook geweldig op Radio 10!
  Frank Dane is top. Mis de Frank en Vrijdag Show en de Top 40 is verkwanseld. Gelukkig is de Top 40 nog wel te beluisteren op Q-Music, maar ook daar een matige DJ, ook afkomstig, net als K&S van de teloor gegane Staatszender 3.
  Frank D. zijn site-kicks zijn redelijk tot goed, alleen dat vrouwtje voegt niets toe. Zij was een prima nieuwslezer, maar daar is Henk al voor (gebleven). Jammer. Ach die goeie ouwe tijd……….. Herinnert u zich deze nog nog nog……….

 23. Ja ja Zo zo Nou Nou zegt

  Radiotalent is zeldzaam tegenwoordig. Ik acht Erik de Zwart hoog, de man heeft een grote staat van dienst met kennis van zaken.
  Radio 10 doet het goed. John de Mol heeft het echt tot een succes gemaakt en John heeft volgehouden. Er zijn problematische tijden geweest voor radio 10.
  Tom Mulder was jarenlang de beste DJ.. alleen werd radio 10 wel langzaam een bejaardenomroep. Gelukkig is er een nieuwe visie.
  538 is al jarenlang irrelevant geworden. Edwin was een reden om te luisteren.
  Radio zal gelukkig langzaam verdwijnen .. in de moderne tijd is het overbodig geworden. Jonge mensen vinden andere manieren om muziek tot zich te nemen.. met een reclame-killer.

 24. Ron

  Coen en Sander zijn overbodig geworden op 538, zijn al ver de doelgroep ontgroeid en proberen dan nog puberale radio te maken. Lachwekkend, maar echt….Wat mij betreft snel stoppen en door selecteren. Kan echt niet meer dit.

 25. Loerebul

  Waar blijven de kijkcijfers?

 26. Joris Agema

  Denk dat analyse uit verleden nog steeds geldt. Dane is prima DJ, maar speelt het heel veilig. Ja hij is zeker gevat, maar als radio programma kabbelt het wel enorm. Dane moet toon zetten en durft hij niet.

 27. #driebier

  @S. Ukkel: Noem één onderdeel van mijn eerdere reactie wat (taalkundig) niet klopt, sukkel ! Dat kun je vast niet! Leer zelf trouwens eerst maar eens opnieuw het woord “l O O s e r” spellen, kneus!

 28. Michel

  Ben zelf niet zo’n fan van Frank Dane. De bedoeling is/was dat hij écht zijn eigen ochtendshow zou maken. Maar eigenlijk is het een slap aftreksel van wat Evers heeft gemaakt: minder goed en met andere sidekicks. En aangezien Dane geen Evers is, is het gedoemd te mislukken.

 29. den Draaiert Joost

  @oude man uit middeleeuwen gaat commentaar geven op andere wereld Erik de Zwart heeft nooit op het schip van Veronica gezeten en of gewerkt. Hij kwam pas bij Veronica toen het een publieke omroep werd in de jaren 80.

 30. Fred

  Ik ben benieuwd wie dan het gat van Coen & Sander op moet gaan vullen? Wietze?

 31. Flexi

  Gaten van mannen opvullen? Is dit cryptisch bedoeld?

 32. Franz

  Dane probeert een slap aftreksel neer te zetten van de ochtendshow van Evers. Alleen daarom al totaal niet interessant om naar te luisteren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.