Frank Dane had teek op balzak

Frank Dane heeft als tiener een keer een teek op zijn balzak gehad. Het beestje is er redelijk snel uitgehaald door middel van een pincet. Dat vertelde de Radio 538-ster vanochtend op de radio. Dane en zijn sidekicks bespraken het nieuws dat het RIVM een groot onderzoek start naar een nieuw oprukkend tekenvirus. “Als puber ging ik vaak vissen. Dan zat ik aan de waterrand. Ik heb hem wel eens op een heel vervelende plek gehad, hoor. De vervelendste eigenlijk waar je hem kan hebben.”

Waar zat de teek dan precies? “Op de zak. En dan moet iemand hem dus weg gaan halen ook, hè? Dan moet jij de hele boel een beetje vasthouden. Straktrekken, ja, dat woord zocht ik.”

Dane herinnert het zich nog als de dag van gisteren. “Ik was vijftien of zo. Ze gaan ook altijd naar het warmste plekje toe, hè? Of in je knieholte of onder je oksel. Ik had hem dus op een ander warm plekje. Hij is er toen met een pincet uitgehaald.”

Gelukkig was het vrij makkelijk om de teek uit zijn balzak te halen. “Hij zat er nog niet heel erg diep in, want ik had hem snel door. Op je vijftiende ben je daar natuurlijk vaak in de buurt.”

De schrik zat er goed in. “Je schrikt jezelf helemaal de tering, want dat beest wil zich natuurlijk ingraven bij jou. Die gaat gewoon bloed zuigen.”

Verder heeft Dane ook een keer vochtplekken in zijn huis gehad. “Ik heb het gehad op een muurtje. Een klein muurtje waar een beetje vocht door kwam. Je hoeft maar één druppel te hebben en die kan voor een hele hoop ellende zorgen.

Foto: William Rutten, Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen