Radiozender KINK al na maand in zwaar weer

Geplaatst op di 05 mrt 2019 om 15:30

De radiozender KINK van zenderbaas Michiel Veenstra, die tevens de ochtendshow doet, zit al een maand na zijn terugkeer in zwaar weer. Dj Jasper Leegwater is ontslagen vanwege ‘bedrijfseconomische redenen’. Dat meldt de presentator op Facebook. Door het vertrek van Leegwater voegt KINK twee uur extra non-stopmuziek aan zijn schema toe en dat is opvallend, omdat de zender bij de terugkeer juist riep dat het zich met dj’s wil onderscheiden van diensten als Spotify.

Nu ligt Leegwater eruit. “Ik ben teleurgesteld en baal enorm, nadat ik zo’n kans heb gekregen in de dagprogrammering van een station waar mijn hart sneller van gaat kloppen.”

Hij vervolgt: “Ik had met liefde nog jaren voor KINK gewerkt maar wegens bedrijfseconomische redenen heeft KINK bepaald mijn contract aan het einde van de proefperiode te beëindigen. Wellicht dus terug in het weekend in de nabije toekomst.”

Leegwater was te horen van 12.00 tot 14.00 uur. De dj die van 14.00 tot 16.00 uur te horen was, verhuist naar de lunch. Op het laatste tijdslot is nu non-stopmuziek te horen.

KINK heeft nu nog maar drie shows met presentatie (van 7 tot 10 uur, van 12 tot 14 uur en van 16 tot 19 uur).

Op 1 februari keerde KINK terug als internetzender. De zender stopte in 2011 omdat het geen winst maakte.

Foto: NTR, Hans-Peter van Velthoven
24 Reacties op “Radiozender KINK al na maand in zwaar weer”


 1. Ron

  Nu al begin van het einde. Professioneel betweter DOMien in discussie op Twitter met Atze de Vrieze van 3 voor 12, praat natuurlijk de boel maar weer goed ter eer en glorie van zijn vrindje Michiel…

 2. RaymondVL

  Hulde en diep respect voor Michiel Veenstra die nu al durft te snoeien i.p.v. doormodderen zoals bij Twan Huys. Kink (FM) heeft voor hetere vuren gestaan dus heb ik er alle vertrouwen in.

 3. OMG

  Dit gebeurd er als je bedrijven start zonder fatsoenlijk onderzoek te doen naar de vraag en behoeft. Als het KINK al niet gelukt is met suikeroom Veronica als sponsor, waarom zou het nu dan wel slagen?

  Radio heeft te kampen met exact hetzelfde probleem als televisie. Bij gebrek aan urgentie (of in dit geval een spraakmakende dj) zal het nooit wat worden.

 4. wauter

  Ik heb nooit begrepen waarom dit station is teruggekeerd. Zo’n specifieke doelgroep en dan geen FM frequentie maar alleen op internet. En dan zoveel dj’s. Is er wel onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van zo`n zender? Kosten/baten analyse? Anyone?

 5. Fox Mulder

  Amateurs!

 6. Zonder Naam

  @wauter — Het zit op dab. Koop zo’n radio, en je ontvangt het vrijwel overal.

 7. StefanV

  Het is gewoon een verdomd lastig verhaal om een zender als KINK te runnen in het huidige radiolandschap en met de huidige muziekcultuur. In Nederland zegeviert nostalgie: zenders als Radio 10 en Veronica vieren hoogtijdagen: ze draaien de hits die iedereen al tot vervelens toe heeft gehoord.

  De animo voor nieuwe, onbekende, alternatieve muziek is beperkt. Dat heeft alles te maken met de verrotte muziekcultuur in dit land. Hopelijk kan KINK toch blijven uitzenden.

 8. MENEER West

  @ Stefan V , RADIO 10 ,SKY , VERONICA, staan echt niet massaal in de huiskamer aan meestal bij bedrijven Als bedrijven besluiten om geen radio te plaatsen op de werkplek door eventuele bezuinigen ( betalingen voor Buma Sena bijvoorbeeld) zakken de luistercijfers aarig in
  Populariteit is wat anders dan verplicht luisteren op een werkplek als je in een bedrijf werkt
  Wat ik vaak hoor ,en lees, dat medewerkers in een bedrijf gek worden van het dagelijkse poptereur dat ze moeten aanhoren !

 9. Gaathemnietworden

  Dit kon je aan voelen komen, alternatieve muziek is totaal oninteressante business.
  De jeugd luistert dance en hiphop waar in de jaren negentig bands als Nirvana , smashing pumpkins,Pearl jam, Radiohead populair waren.
  Zelfs een top-dj als Stenders had dit niet opnieuw kunnen opzetten,met een Michiel Veenstra is het dan sowieso een kansloze missie.
  Het is mijn soort muziek maar hou het ook bij radio 2 en Spotify.

 10. Ron

  De opzet van Kink is ook helemaal verkeerd. Het is alleen maar recent alternative matriaal. Oude alternative muziek komt nauwelijks voorbij. Je kunt dit niet de hele dag aan hebben. Te hoge rotaties en volledige collecties van alternative acts komen voorbij. Het format zit gewoon verkeerd in elkaar.

 11. Rt

  Mensen, dit verhaal is helemaal gebaseerd op lucht en bewijst maar weer dat er conclusies worden getrokken op onwaarheden

 12. Donald Dumb

  Kink zou met eerbetonen moeten komen voor overleden muziek grootheden.
  Zo zou een The Prodigy/ Keith Flint docu nu prima uitgezonden kunnen worden.

 13. TopofFlop

  Kleine correctie: KINK is geen internetzender, want is ook landelijk te ontvangen in de ether via DAB.

 14. Bob

  Ik vind het ook spijtig, maar hoop van harte dat KINK een blijvende toevoeging aan ons radiolandschap is. Sublime is ook een niche-zender en lukt het ook!

 15. Michael

  Ruk zender mat ruk muziek en altijd al zo geweest.

 16. Bobby Eden

  Alsnog dapper dat ze het proberen met Kink, geen makkelijke wedstrijd

 17. B-noniem

  @StefanV
  Het marktaandeel van Veronica is juist behoorlijk gedaald ten opzichte van een jaar geleden.

 18. den Draaiert Joost

  Ja want er zijn niet al teveel zenders natuurlijk

 19. den Draaiert Joost

  Hier staat de hele dag Stingray music aan. Een gratis dienst van de kabelaar. Geen reclame, geen betweterig geouwehoer van ego’s voor een microfoon.

 20. Dirk

  Beetje Telegraaf stagiair journalistiek. Een social media bericht opblazen met een click bait titel. Dachten jullie nou echt dat Kink niet genoeg funding heeft om het een jaar zonder reclameinkomsten vol te houden? Kink again.

 21. Guttegut

  Jammer als het faalt. Alternatieve muziek is een verademing tussen al die bagger op de gewone zenders

 22. den Draaiert Joost

  @Guttegut Is er überhaupt wel een alternatief voor muziek?

 23. Edwin

  Reeds ruim voor de herstart van Kink, was er al bonje en haat en nijd achter de schermen.
  Het huidige Kink haalt de kerst in ieder geval niet.

 24. Iemanddiehetkanweten

  Waar baseer je dat laatste op Edwin?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.