Talpa ziet geen luisteraars vertrekken na Evers-exit

Geplaatst op Wed 02 Jan 2019 om 14:40

Talpa Radio ziet vooralsnog geen luisteraars afhaken nu Edwin Evers in de ochtendspits is opgevolgd door Frank Dane. Dat heeft de zender laten weten aan het AD. De officiële luistercijfers volgen pas veel later, maar Talpa heeft wel inzage in het aantal online luisteraars. “In maart worden de luistercijfers bekend. Wat we nu al wel kunnen zien is dat het aantal mensen dat via de site en de app hebben geluisterd, in pas loopt met precies een jaar geleden. De lijnen in de grafiek lopen over elkaar.

Het AD is sceptisch. “Uit een poll op deze site blijkt dat de kans groot is dat de trouwe Evers-fans van radiozender wisselen. Van de bijna 29.000 mensen koos 63 procent voor die optie“, meldt de krant.

Zelf vertelt Dane aan het ANP dat hij zich niet al te veel zorgen maakt over de luistercijfers. “Ik ben een programmamaker en ik wil gewoon iedere dag de leukste radioshow maken. En het is aan de luisteraar of ze ervoor kiezen of niet.”

Ik hoop het natuurlijk en ik hoop dat ze ons de kans geven, maar ik kan niet meer dan mijn stinkende best doen voor de leukste show. We zijn net begonnen en het programma moet ook de kans krijgen te groeien en te ontwikkelen.

Frank Dane is sinds vanochtend te horen in de ochtendspits van Radio 538.

Foto: Radio 538
24 Reacties op “Talpa ziet geen luisteraars vertrekken na Evers-exit”


 1. Bears’den

  En terecht!
  Ik vond Edwin écht een baas, dé baas van de ochtend, ook al luister ik meestal radio 1 met Jurgen, toch is Frank echt niet slecht.. Geef hem zowieso ff de tijd om de show, die door Edwin toch gevormd is, naar zn eigen hand te zetten..
  Als die 2 sidekicks ook ieder een eigen menig hebben en niet mee l*llen met frank, dan komt het echt wel goed!

 2. Benny K.

  Wat is dit voor paniekreactie op de eerste dag? Wacht eerst eens even, om te kijken wat de trend is. Ook is nog niet iedereen meteen begonnen op 1 of 2 januari…….

 3. tommie

  Wat een damage control is dit zeg…..zo’n reactie lanceren, in de hoop dat iedereen blijft plakken…..

 4. René

  Jonge luisteraars blijven wel en die luisteren online. Belangrijker is de 30/35 plusser, die zullen naar andere zenders gaan.

 5. valerie

  Vanochtend voor de eerste keer geluisterd en het is duidelijk nog zoeken naar de juiste vorm, vooral belangrijk om geen kopie te maken van Evers staat op. Ik zou in ieder geval stoppen met de “veruckte halbe stunde”, dat is niet meer leuk in deze vorm, verder de side-kicks wat meer items laten aandragen. Toevallig laatst even 100%NL gehoord met Barry Paf in de ochtend, dat is verschrikkelijk, een side-kick die het hele programma overneemt en de snater niet houdt, getsie..

 6. StefanV

  Het is redelijk bizar om op basis van één ochtend allerlei conclusies te trekken. Veel mensen zullen uit gewenning op 538 hebben afgestemd. Ze hebben een programma gehoord dat ze wel of niet leuk vinden. De komende weken zal blijken of ze bij 538 blijven hangen, of dat ze toch gaan zappen. In dat laatste geval voorspel ik dat Gerard Ekdom daarvan het meest profiteert.

  Tegelijk verdient Dane ook een eerlijke kans en moet hij de tijd hebben om de show naar zijn hand te zetten en om zijn draai te vinden. Het instituut Edwin Evers opvolgen is een lastige taak. Ik snap dat Talpa graag rondbazuint dat het programma even populair is, vanwege het bandwagon-effect. Toch bewijzen ze hun DJ daar geen dienst mee.

 7. Ronnie

  Het lijkt ook wel alsof de media zitten te wachten op een neergaande lijn, zodat er elke dag iets over geplaatst kan worden, net als bij Twan Huys.

  De beste man is net 2 dagen aan het werk, zal vast niet meteen iets zichtbaar zijn. En het gaat niet om de online cijfers, uiteindelijk is lineair luisteren hetgeen wat voor adverteerders het belangrijkst is en dus voor de centjes…

  Ben benieuwd wat er gaat gebeuren!

 8. Ronaldm

  Het maakt eigenlijk weinig uit wie er precies zit, Dane was altijd een prima vervanger van Evers als die weer eens vrij had. Dit soort artikelen zijn gewoon stemmingmakerij, makkelijk voer om dagelijks een negatief stukkie over te tikken.

 9. Jan

  Was vanmorgen al naar Radio 10 vertrokken.

 10. ano@niem.nl

  Na 1 dag al met zo’n bericht komen noem ik paniekvoetbal.
  Ergens in de onderbuik weet men al dat mensen gaan uitproberen bij andere stations of er iets anders leuks is. Het is echt geen een-tweetje dat men bij 538 en Frank Dane blijft plakken. Ik heb zelf een aversie tegen Hannelore. Ik vind twee nieuwsanchors ook te veel voor het programma.

 11. Woi!ter

  Ik heb vanmorgen geluisterd, maar wacht tot het uit-ontwikkeld is voor ik wéér ga luisteren!

 12. shrink

  Evenveel luisteraars? Dan hebben ze die Evers jarenlang veel te veel betaald! Miljoenenschade!

 13. pip

  Komt nog wel .

 14. Boris

  Ben na de top2000 blijven hangen op 2. Nu Evers weg is pak ik daar nu ook de ochtendshow mee. Bevalt prima.

 15. remco

  Ik vind dat Dane op de radio beter tot zijn recht komt dan op de radio. Met dat jaren 80 Farrah Fawcett kapsel kan ik hem op tv eigenlijk niet serieus nemen.

 16. Lies

  Lijkt me sterk dat ze dit nu al kunnen meten? Eind januari 2019 zullen de echte luistercijfers pas beschikbaar zijn.

 17. DAAN

  We kijken straks wel naar de feiten namelijk de luistercijfers.

 18. Erik

  Damage control. Willen geen reclamegeld al verliezen tot maart als de cijfers bekend worden.

 19. Tim

  hahahahahaha hahahahahahahahhahahahaahahahaha.

 20. Zafi Blijft echt wel zonder Werk

  Frank is iets anders.dan everts.. Dane is gewoon een doorsnee radio prater waarvan er duizend in een dozijn gaan.
  Reden om een cd op te zetten of naar spottify te gaan.

 21. Mattie

  Hahaha, hier trapt toch niemand in… Online cijfers hebben niks te maken met de on air cijfers e n juist daar (de mannen van 30+ die in de spits rijden) zal massaal worden afgehaakt. Dit is puur een cosmetisch persbericht om de schade te verhullen en de uittocht van adverteerders te vertragen.

 22. Mediaprak

  Volgend jaar gaan Coen & Sander naar de ochtend.

 23. Smulpaap

  Wat n goeie onderwerpgerichte reacties hier ipv oeverloos, onnozel ‘Achterstandswijken-gescheld’

 24. Joop55

  Ook wel knap om na 2 weken zo’n conclusie te trekken, zeker de Top 2000 vergeten?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.