Frank Dane moe van panelshows met BN’ers

Frank Dane juicht de overvloed aan BN’er-panelshows op televisie niet toe. Hij vindt het van weinig creativiteit getuigen. Dat heeft de radioster laten blijken in zijn ochtendshow op Radio 538. Dane sprak in zijn programma met Giel de Winter, die veel succes heeft met zijn programma’s op YouTube. Op dit moment weet hij onder meer veel kijkers te bekoren met het programma De Kluis. “Wat is toch de reden, Giel, dat ik dit soort dingen niet op de televisie zie?“, vroeg de radio-dj hem.

Daarop antwoordde De Winter: “Ehh, omdat dat altijd via via via moet. Het duurt allemaal 80.000 keer langer dan normaal en ik kan er gewoon een klap op geven van: ‘Jongens, ik geloof in dit programma, let’s go.’ Bij tv moet elke afdeling er een sausje over geven en dan stoppen ze het toch weer in de kast, omdat één van de tien mensen het niet leuk vindt. Wij met Stuk kunnen het gewoon maken en hoeven de meningen niet te horen.”

Sidekick Jelte van der Goot: “Als ik naar De Kluis kijk zit ik gewoon naar supergoede volwassen televisie te kijken.”

Frank Dane: “Giel maakt dingen voor YouTube waar meer dan een miljoen mensen naar kijken. Ik heb het idee bij de televisie dat wat de ideeën ook zijn, het trechter altijd uit in een soort quiz met BN’ers.”

De Winter: “Televisie is momenteel jaloers op de cijfers die wij draaien. Ik denk dat de televisie in hun handjes klapt als ze ergens nog één miljoen scoren. Ik vind het gewoon fantastisch wat wij kunnen doen met ons online platform.”

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen