Jensen vindt Sublime FM slecht gemanaged en te links

Robert Jensen vindt Sublime FM slecht gemanaged en te links. Dat laat hij weten in zijn Jensen Podcast. Sublime FM is de hekkensluiter van de top vijftien grootste radiozenders van ons land. Het station brengt muziek in de genres funk, soul en jazz en heeft sinds kort dj Sander de Heer in de ochtend zitten. Een collega van Jensen zet het station altijd op, dus hij luistert er vaak naar. “Ik vind het prima als dat opstaat, want het doet niks, er zijn geen dj’s die er tussendoor praten“, zegt de talkshowhost.

Ook reclames hoor je nauwelijks, aldus Jensen. “Het is om het maar licht uit te drukken niet zo’n succesvolle zender, zodat je ook geen commercials hoort. Het is eigenlijk alleen maar muziek. Het is ook een van de slechtst bestuurde zenders van Nederland, want het format lijkt wel om de drie maanden te veranderen.”

Er is geen touw vast te knopen aan de muziekkeuzes, meent Jensen. “Om de drie maanden zit er weer iemand anders aan het roer of iemand heeft wat geroepen op een vergadering of op een verjaardag, van: ‘Nou, jullie zouden eigenlijk iets meer Gladys Knight moeten draaien.’ Dan hoor je drie maanden lang alleen maar Gladys Knight. Ik ken dat soort mensen die een radiostation gekocht hebben maar er geen verstand van hebben. Dat is doorgaans wat er dan gebeurt.”

Alleen aan de nieuwsblokken van Sublime FM ergert Jensen zich dood. “ Het kabbelt de hele dag een beetje door en het is in elk geval niet zo irritant, behalve één ding wat ze ieder uur doen en wat om te kotsen is. Om het uur hebben zij het Nieuws van de Vooruitgang. Dan gaat mijn bloeddruk altijd even omhoog.”

Wat is het Nieuws van de Vooruitgang? “Dan krijg je een soort radicale linkse propaganda berichten, ongeveer net zoals het Achtuurjournaal, maar dan de extreme radicale linkse lobby. Die komen dan gewoon op een radiostation op een vrije ether met die berichten.”

Wat een hypocrisie, verzucht Jensen. “Als je rechts nieuws zou laten horen elk half uur of het Nieuws van het Conservatief had genoemd, dan was je binnen no time je licentie kwijt geweest en waren er Kamervragen over gesteld. Adverteerders hadden zich onder druk van de linkse lobby moeten terugtrekken. Dat had echt niet gekund.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen