Gerard Joling vecht op tv voor radio-aandacht

Gerard Joling loopt zo veel mogelijk tv-programma’s af om zijn kerstplaat onder de aandacht te brengen van de radio. Dat vertelde hij woensdagavond in Pauw. Het is heel lastig om als Nederlandse zanger je plaat gedraaid te krijgen op de radio, meent Joling. “Je moet het zo zien, Jeroen, als je met een kerstplaat uitkomt, dan draaien ze het pas na Sinterklaas. Dat is op 6 december, áls ze het al leuk vinden. Dan moet je op je knieën bij heel veel zenders om het gedraaid te krijgen“, legde hij uit.

Vroeger had je daar een plugger voor. “Tegenwoordig zet je alles uit en wacht je het af. Ik moet zeggen dat ik enorm gesteund wordt door 538. De plaat is afgelopen week denk ik vijftien keer gedraaid. Qmusic draait hem ook en Radio NL, maar er zijn ook bepaalde zenders die hem gewoon niet draaien.”

Welke zenders draaien hem dan niet? “100% NL heeft hem maar één keer gedraaid en wat heb je nog meer? Sky.”

Nou, het kan me niet schelen, maar ik vind het zo jammer dat je ervoor knokken moet, dus ik zit in bijna ieder televisieprogramma om maar zo veel mogelijk de plaat te promoten. Maar het gaat hartstikke goed en ik ben ook tevreden.”

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen