‘Hannelore Zwitserlood naait co-auteur Eline Maarse’

Hannelore Zwitserlood heeft de co-auteur van hun boek Goed Nieuws een kunstje geflikt. Ze heeft geprobeerd om haar naam, Eline Maarse, van de cover af te krijgen. Dat is te lezen in de Story. Het boek van Zwitserlood en Maarse gaat over de vele intriges in de radiowereld, maar ook achter de schrijverstafel werd er een vuil spelletje gespeeld. “Allereerst stond in tegenstelling tot alle eerdere plannen Hannelore onverwacht alléén op de coverfoto van het boek”, zegt een insider.

Maarse zou er door zijn verrast, maar stemde ermee in omdat Zwitserlood een bekend gezicht heeft, wat mogelijk beter is voor de verkoop. “Maar toen Eline de cover van het boek te zien kreeg, schrok ze zich rot: in tegenspraak tot wat ze hadden afgesproken, was de naam van Eline als medeschrijfster van het boek niet zichtbaar.

Maarse is daar tegen in verweer gekomen met behulp van een advocaat, weet de Story. ‘GOED NIEUWS! Met HANNELORE ZWITSERLOOD’, staat er nu op het boek, met in het piepklein onderaan: ‘Hannelore Zwitserlood & Eline Maarse’.

De insider: “Eline is erg verdrietig. Maar ze koestert verder geen wrok. Dat siert haar enorm. Menig schrijver zou hier een enorme toestand van maken. Eline doet dat niet.

Maarse schijnt vanavond gewoon aanwezig te zijn op de boekpresentatie in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Zelf zegt ze in de Story: “Ik begrijp het niet. Het overviel me enorm. Maar verder wil ik er niets over zeggen.

Zwitserlood is vanaf januari te horen als een van de vaste sidekicks in de nieuwe ochtendshow van Frank Dane op Radio 538.

De cover van het boek kunt u bekijken op Bol.com, waar het boek te koop is voor bijna 19 euro.

Het Story-artikel ‘Radiowereld fluistert: VROUWENVETE rond nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen