Dennis Schouten: ‘Ik ben mishandeld door mijn moeder’

Dennis Schouten, verslaggever van omroep PowNed en Veronica Inside, is in zijn jeugd mishandeld door zijn moeder. Dat vertelt hij in gesprek met de Story. Schouten heeft naar eigen zeggen een traumatische jeugd gehad. Zijn band met zijn moeder is zeer slecht. “Ik ben vroeger ernstig mishandeld door mijn moeder. Toen ik nog op de basisschool zat, was ze van mening dat ik een psychische beperking had. De ene keer vond ze dat ik ADHD had, de andere keer was het autisme.”

Zijn moeder heeft Schouten meegenomen naar zes psychiaters, totdat de zevende psychiater hem eindelijk licht autistisch verklaarde, zegt hij. Daardoor werd hij verplicht om speciaal onderwijs te volgen.

Ondertussen gingen zijn ouders uit elkaar, trok hij bij zijn vader in en verbrak hij in 2010 het contact met zijn moeder. “Als wraak heeft mijn moeder toen een melding gedaan bij het meldpunt kindermishandeling dat ik dusdanig beperkt zou zijn, dat ik niet bij mijn vader zou kunnen wonen.”

Na zijn middelbare schooltijd op een school voor speciaal onderwijs, ging hij studeren. Om meer studiefinanciering te krijgen, verklaarde Schouten dat hij geen contact meer met zijn moeder had.

De organisatie achter de studiefinanciering besloot zijn moeder op te bellen. “En zij loog toen dat we goed contact hadden en dat ik wekelijks bij haar at. Daardoor kreeg ik driehonderd euro minder studiefinanciering dan waar ik recht op had.”

Schouten is vervolgens woest bij zijn moeder langs gegaan. Het filmpje plaatste hij op Facebook en stuurde hij naar de organisatie. “De nieuwe vriend van mijn moeder werd toen erg agressief en er ontstond een vechtpartij waarbij hij me een aantal flinke klappen gaf en me zelfs probeerde te wurgen.”

Uiteindelijk werd Schouten veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur wegens smaad. “Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

Het Story-artikel Veronica Inside-verslaggever Dennis Schouten: ‘Mijn moeder mishandelde mij’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen