Dennis Schouten: ‘Ik ben mishandeld door mijn moeder’

Geplaatst op Thu 11 Oct 2018 om 8:50

Dennis Schouten, verslaggever van omroep PowNed en Veronica Inside, is in zijn jeugd mishandeld door zijn moeder. Dat vertelt hij in gesprek met de Story. Schouten heeft naar eigen zeggen een traumatische jeugd gehad. Zijn band met zijn moeder is zeer slecht. “Ik ben vroeger ernstig mishandeld door mijn moeder. Toen ik nog op de basisschool zat, was ze van mening dat ik een psychische beperking had. De ene keer vond ze dat ik ADHD had, de andere keer was het autisme.”

Zijn moeder heeft Schouten meegenomen naar zes psychiaters, totdat de zevende psychiater hem eindelijk licht autistisch verklaarde, zegt hij. Daardoor werd hij verplicht om speciaal onderwijs te volgen.

Ondertussen gingen zijn ouders uit elkaar, trok hij bij zijn vader in en verbrak hij in 2010 het contact met zijn moeder. “Als wraak heeft mijn moeder toen een melding gedaan bij het meldpunt kindermishandeling dat ik dusdanig beperkt zou zijn, dat ik niet bij mijn vader zou kunnen wonen.”

Na zijn middelbare schooltijd op een school voor speciaal onderwijs, ging hij studeren. Om meer studiefinanciering te krijgen, verklaarde Schouten dat hij geen contact meer met zijn moeder had.

De organisatie achter de studiefinanciering besloot zijn moeder op te bellen. “En zij loog toen dat we goed contact hadden en dat ik wekelijks bij haar at. Daardoor kreeg ik driehonderd euro minder studiefinanciering dan waar ik recht op had.”

Schouten is vervolgens woest bij zijn moeder langs gegaan. Het filmpje plaatste hij op Facebook en stuurde hij naar de organisatie. “De nieuwe vriend van mijn moeder werd toen erg agressief en er ontstond een vechtpartij waarbij hij me een aantal flinke klappen gaf en me zelfs probeerde te wurgen.”

Uiteindelijk werd Schouten veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 80 uur wegens smaad. “Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

Het Story-artikel Veronica Inside-verslaggever Dennis Schouten: ‘Mijn moeder mishandelde mij’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
23 Reacties op “Dennis Schouten: ‘Ik ben mishandeld door mijn moeder’”


 1. René

  Dat zal dan wel nieuwe smaad-zaak worden of het mowt opgenomen kunnen worden in de huidige.

 2. H.

  #HIMTOO

 3. GW

  Wat verdrietig. In een veilig en warm nest opgroeien is zo essentieel voor je basisvertrouwen in mensen.

  Hopelijk wint hij de zaak.

 4. RT

  Dit moet iedereen weten?

 5. west

  wat een flauwe kul Me too is aardig doorgeslagen Gek zijn ze geworden in Nederland !! Gaan we nu ook al een opvoedkundig pak slaag veroordelen

  Vroeger kreeg ik ook wel een pak slaag van mn ouders , niet dat ik kreupel wertd geslagen , maar ieder kind heeft wel eens een tik gehad
  al die pseudo bnners hebben een mooie manier gevonsden om in de blaadjes te staan !!

 6. q10

  vind t heel erg voor dennis,
  maar waarom wil je dit vertellen aan t grote publiek ?
  [je zult t straks hier aan de reacties merken,]
  hou t in je vriendenkring,
  ik denk wel dat 20% van de mensen iets heeft meegemaakt met z n ouders,
  ouders zijn ook mensen,,,dus niet volmaakt,
  en er zitten er hele rare tussen,
  en ik kan t weten,
  heb m’n ouders ook uit elkaar moeten trekken toen m’n moeder m”n vader aan t mes wou rijgen,
  omdat de ouwe heer weer eens ladderzat was,
  je mag als kind blij zijn dat je goeie en gelukkige ouders hebt getroffen,
  maarja, je hebt t niet voor t zeggen,

 7. Kees

  @GW, zo is dat. Het is belangrijk voor alles in het verdere leven.

 8. Henk

  Ken ook zulke moeders. Ze hebben een enorm ego, gunnen soms zelfs hun partner geen medische hulpmiddelen. Kunnen enkel dwars tegen alles ingaan.

 9. HanzWorsd

  Geen flauw idee wie deze snuiter is, best een schijnheilig hoofd.

 10. Robert

  Prima gozer, dat hij dit zelf verteld is zijn zaak, anders komt het toch wel uit.

 11. HanzWorsd

  @Robert, ooit Nederlandse les gevolgd?

 12. Robert

  Nee worst.
  Sterrenbeeld kwal zeker.

 13. Piet

  Vroeger kreeg men geld voor alles van de zorgverzekeraar, ook voor indicatie ADHD.
  Weet van gevallen die ADHD gewoon verzonnen om het geld. Zorgverzekeraars zijn nu zeer streng geworden in dit soort dingen, is maar goed ook.

 14. lopi

  Vrouwen zijn net zo erg als mannen, misschien wel erger. Het feminisme probeert het altijd onder het tapijt te vegen, maar het is zo. Sterkte Dennis en hopelijk win je.

 15. XanHiqoe

  Ze komen ons eraan

 16. Arie

  Rot als je op zo’n manier je leven start.
  Verder een leuke talentvolle vent.

 17. Mike

  Toffe gozer is Dennis!

 18. Point

  @west

  “Gaan we nu ook al een opvoedkundig pak slaag veroordelen”?

  Heb jij moeite met lezen? En sowieso, een pak slaag – dus niet een corrigerende tik, alhoewel dat ook een teken van onmacht is – is altijd fout. Wat een held om een kind een pak slaag te geven.

 19. Gerard Ek(streem)dom 💩💨

  Schouten blijkt dus een oplichtertje. Wilde illegaal de stufi opkrikken. Naar mannetje. Goed dat ie werd gestraft door z’n moedertje. 👍🏼

 20. Shaniquilia vd Put

  Je komt niet zomaar in het speciaal onderwijs terecht, zeker niet in het voortgezet SO. Daarvoor heb je echt wel een gediagnosticeerde zware beperking nodig. Ik weet niet wat ik van dit verhaal moet vinden.

 21. Ano Nymous

  Speciaal onderwijs. Daar weet jij alles van,, nistwaar Shaniquilia vd Put?
  Je hebt het zelf genoten en daarna er les gaan geven…

 22. Gordon

  Leuk joch

 23. Remco Terhorst

  Heel naar, ik hoop dat mama Schouten zich onbeschaamd in de spiegel kan aankijken, maar nog meer hoop ik dat Dennis er overheen komt. Hij is een goede interviewer, lekker spontaan, dus dat gun ik hem gewoon.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.