Coen en Sander over verdwijnen Glazen Huis en Top 40

Radio 538-miljonairs Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben zich in RTL Late Night uitgelaten over het verdwijnen van het Glazen Huis en de verhuizing van de Top 40. Dat was dinsdagavond te zien in de uitzending op RTL 4. Coen en Sander werkten vroeger voor 3FM en waren toen ook betrokken bij het Glazen Huis. “Ik denk dat het een goed idee is dat 3FM iets nieuws gaat doen. Het is natuurlijk wel een heel moeilijke beslissing, want iedereen kent het Glazen Huis“, aldus Coen.

Coen vindt het goed dat 3FM vernieuwt. “Het is natuurlijk een begrip, we hebben er allebei aan meegewerkt en het is fantastisch. Het is nu wel een heel andere tijd voor 3FM. Ze moeten nieuwe dingen doen en het Glazen Huis hangt nog een beetje aan de oude 3FM-tijd. Het is heel tof dat ze iets heel leuk nieuws gaan doen.”

En wat vinden ze van de Top 40-rel? Radio 538 neemt na 25 jaar afscheid van de hitlijst, mede omdat de organisatie achter de Top 40 meer geld wilde hebben. Nu verhuist de hitlijst naar Qmusic en komt 538 met een eigen hitlijst.

Sander: “Het is een icoon, alleen ook in dit geval geldt: iets hoeft niet altijd maar eeuwig te duren natuurlijk. Er komt echt iets heel moois voor in de plaats. De Top 40 is natuurlijk een lijst, maar niet zaligmakend. Er komt een hele mooie nieuwe lijst voor in de plaats.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen