Sander Lantinga: ‘Edwin Evers zit onder miljoen euro’

Geplaatst op Mon 13 Aug 2018 om 9:20

Sander Lantinga stelt dat er helemaal niets klopt van de bedragen die in de media rondzingen als het gaat om de salarissen van radio-dj’s. Dat heeft hij zondag gezegd in Ranking the Stars. ‘s Lands succesvolste radio-dj Edwin Evers verdient volgens ‘betrouwbare bronnen’ van Story vier miljoen euro per jaar, al moet hij daar wel zijn eigen team van betalen. Sommige schattingen zijn voorzichtiger, bijvoorbeeld 1,5 miljoen euro per jaar. Maar ook dat klopt volgens Lantinga ook niet.

De bedragen zijn in werkelijkheid veel lager, meent Lantinga. “Over de radiowereld worden vaak bedragen genoemd, terwijl het nog niet eens een kwart ervan is. Van Evers wordt bijvoorbeeld gezegd dat hij rond de 1 miljoen of 1,5 miljoen euro zit, maar dat is echt, echt niet waar jongens.

Wat verdient hij zelf dan? “Ik sta nog niet eens in de schaduw van Evers, én ik moet het delen met Coen.”

Lantinga wilde niet zeggen of hij meer of minder dan 500.000 euro per jaar verdient. Schaamt hij zich ervoor? “Nee, zeker niet. Ik schaam me nergens voor.”

De BN’ers moesten elkaar rangschikken op wie het meest verdient. “Ik heb mezelf op vier. Ik heb Richard Groenendijk op één, Anny Schilder op twee en Patty Brard op drie. Ik heb geen tweede huis op Ibiza.”

Brard leidde het item. Zij had Lantinga op één, gevolgd door Richard Groenendijk, Anny Schilder, Ron Boszhard, Ryanne van Dorst, zichzelf, Johan Goossens, Tim den Besten, Dave von Raven en Georgina Verbaan.

Lees ook: ‘Frank Dane krijgt 500.000 euro als opvolger Evers’ (maart)

Foto: Radio 538
16 Reacties op “Sander Lantinga: ‘Edwin Evers zit onder miljoen euro’”


 1. John van Daalen

  Allemaal teveel voor dat zooitje over het paard getilde eikels die alleen mogen draaien wat directie opdraagt. Een modaalsalaris is meer dan genoeg voor die 13 in een dozijn mannetjes bij de radio.

 2. Winston Kanooknikswitch

  Het is hoe dan ook, veel te veel voor dat gelach om niks!

 3. Me

  Zo dat is veel geld voor 2 kleuterleidsters

 4. Me

  Zo dat is veel geld voor 2 kle*uterleidsters ……

 5. Grumpy

  Volwassen man “hij verdient echt niet zoveel”. Wat verdien jij dan “dat zegt ik niet”

  Druiloor!

 6. Wouter K

  Wie zijn dit? Johan Goossens, Tim den Besten, Dave von Raven ????

 7. Kees Jan

  Er gaat een factuurtje van de BV’s van de dj’s naar 538 wat vele malen hoger is dan het loon dat ze zichzelf uitkeren (‘verdienen’). En op die manier kun je deze onzin volhouden. De Evers BV factureert dus wel degelijk 4 miljoen per jaar, iedere sidekick krijgt 80.000 en de rest is voor Edwin, terecht, want hij levert 538 een veelvoud van dat bedrag op per jaar.

 8. Erwin

  Mannen van in de veertig die de Coen en Sander Show presenteren. Een nieuw contract zal er over drie jaar bij 538 echt niet meer inzitten. Swijnenberg kan altijd nog naar Radio 2 verhuizen. Als hij verstandig is zonder Sander Lantinga. De grap heeft nu lang genoeg geduurd.

 9. critikast

  Kunnen we niet verlost worden van zichzelf overschattende dj’s als Lantenga, Evers, Beelen en Swijnenberg. Verdienen allemaal bakken geld, maar presteren niets anders dan het draaien van een plaatje, waarbij ze ook nog vaak een technicus nodig hebben. Wat een oude mannen, die menen nog jongeren te kunnen boeien. Dit soort radio is bijna passé en dan zullen de heren pas beseffen hoe de echte wereld in elkaar zit, want dan zullen ze moeten gaan werken voor de kost !

 10. Me

  critikast
  Mon 13 Aug 2018 om 10:49
  Ik sluit me aan bij jouw opmerkingen.
  Het gaat om de muziek niet om de DJ

 11. Barend-Jan Zwartkijker

  Krankzinnig. Ik ga me ook aanmelden bij de radio. Zonder enig talent een miljoen euro per jaar binnenharken… Wow. Dat moet ik dan ook kunnen!

 12. ano@niem.nl

  Evers werkt keihard, weer typisch uit de nek lullen. Bovendien is en blijft hij het beste ochtenprogramma. Het steekt gewoont goed in elkaar. Lekker om naar te luisteren, humor leuke items.

  Evers heeft ook nog een band en daar gaat hij zich meer op richten, maar voor het geld hoeft hij het echt niet meer te doen.

 13. Barend-Jan Zwartkijker

  Die achterlijke (letterlijk!) Evers met z’n vreselijk bulderlachende sidekicks vind Ano@niem goed… OMG…! Dat zegt veel over deze reaguurder. Mink ukel!

 14. Sven L.

  Ik mis Rick van Velhuysen.

 15. Mike75

  Vraag me af of hij ernaast stond toen Evers het contract tekende. Hij weet het anders heel goed te vertellen.
  En ja, ik ben ook jaloers op zo’n salaris.
  Ben zelf ook DJ op het internet, maar ik heb er nog nooit betaald voor gekregen en draai juist de muziek die onze luisteraars willen horen.
  Doe ik dan iets verkeerd?

  Ik vraag het me telkens weer af….

 16. Buba

  Twee papa’s presenteren PuberRadio voor bakvissen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.