Qmusic in lift: nummer twee in commerciële doelgroep

Geplaatst op do 30 aug 2018 om 11:45

Qmusic zit flink in de lift omhoog. Voor het eerst in zestien maanden heeft de zender concurrent Sky Radio voorbijgestreefd, waardoor Q nu de nummer drie van Nederland is. Maar in de commerciële doelgroep 20 tot 49 jaar gaat het nóg beter: daarin is de zender zelfs de nummer twee. “Qmusic heeft in de meetperiode juni – juli de positie van tweede radiozender van Nederland binnen de belangrijke doelgroep 20 – 49 jaar heroverd op NPO Radio 2“, zo laat een woordvoerder weten.

Net als voor commerciële tv-zenders is deze doelgroep ook voor commerciële radiozenders heel erg belangrijk. Daarom verspreidt het station ook een overzicht van de luistercijfers in 20-49 (zie onderstaand).

Zendermanager Dave Minneboo laat weten: “Qmusic heeft deze zomermaanden mooie cijfers neergezet. De Foute Maand, die traditioneel eindigt met de Foute Party, weet veel luisteraars aan ons te binden. We zien een mooie groei ten opzichte van vorig jaar en deze hopen we de komende tijd te versterken.”

Op dit moment spelen we het populairste radiospel van Nederland Het Geluid. En binnenkort starten we met de nieuwe programmering. Zo zijn Mattie & Marieke vanaf aanstaande maandag te horen in de ochtend en maakt Domien Verschuuren vanaf oktober de middagshow.

Lees ook: Radio 538 herovert marktleiderschap na drie maanden (dinsdag)


Foto: BNNVARA
10 Reacties op “Qmusic in lift: nummer twee in commerciële doelgroep”


 1. Tv junkie xl

  Met Domien kan je er verzekerd van zijn dat de daling weer gaat inzetten. En met Mattie is iedereen natuurlijk ook wel klaar…..

 2. erland

  Verschrikkelijk die man …….en dat lachende gebit van Marieke …Past wel lekker.

 3. DANNY

  Ik had toch eens wat anders geprobeerd in de ochtend. Denk dat het probleem Mattie is want vanaf maandag haak ik ook weer af bij die loser.

  Joost.en Hila zijn top en wat te denken aan Kai Merckx

 4. André

  Leuk voor Qmusic, maar kijk eens naar de neerwaartse spiraal dat 3fm heet. De weglopende luisteraars zijn niet meer tegen te houden. Daarentegen toch wel een heel mooi resultaat voor Radio 5, dat zonder een FM frequentie toch luisteraars weet te bereiken.

 5. Rianne

  @tvjunkie xl: spreek aub voor jezelf! Niet iedereen is klaar met Mattie…enkel al die zuurpruimen die in t verleden blijven hangen en n ander niets meer gunnen. .Ik luister graag naar qmusic en zeker naar Mattie.

 6. Tim Klensman

  ik denk dat Mattie en Marieke nog weleens verrassend goed kunnen gaan scoren, deze twee hebben chemie met elkaar wat in het verleden ook tussen Mattie en Wietze zo was, dus een verstandige beslissing om Igmar daar weg te halen (en een eigen programma te geven,want deze jongen is behoorlijk talentvol)

 7. thee7

  Marieke vindt Mattie dus leuk en geweldig? Raar mens is dat. Wat vindt haar toyboy Mark ervan dat ze voor zo’n totale loser kiest?

 8. Fox Mulder

  Mattie = Qlote

 9. Michel

  @Rianne misschien is niet iedereen er klaar mee, maar merendeel wel. Iedereen maakt fouten, maar voor het publiek is Mattie nog niet diep (genoeg) door het stof gegaan. En uit interviews maak ik op dat Mattie de situatie betreurd, maar niet dat hij er enorm veel spijt van heeft. Daarom blijft dit extra lang aan hem kleven en maakt dit hem ongeloofwaardig op de radio. Ongeloofwaardigheid is echt killing in de media, zie Humberto Tan maar.

 10. Flits Bom

  Hij weet t al.
  Einde oefening..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.