Gerard Ekdom vreest niet voor bemoeienis John de Mol

Gerard Ekdom denkt dat het wel mee zal vallen met de bemoeienis van John de Mol als hij straks dé ochtenspitsshow op zijn zender Radio 10 maakt. Dat vertelt hij in gesprek met de VARAgids. De Mol staat erom bekend zich op programma-inhoudelijk niveau met zijn makers te bemoeien. Daarop inspelend hebben de mannen van Voetbal Inside bijvoorbeeld contractueel laten vastleggen dat de mediatycoon zich niet met hun nieuwe talkshow op Veronica mag bemoeien. Hoe ziet Ekdom dat?

Ekdom vreest niet voor interventie door De Mol als hij bijvoorbeeld een ongewenste plaat draait. “Jawel, ik ken de verhalen, maar ik denk dat dat reuze meevalt. John is gewoon een enorme vakidioot, net als ik! Hij is iemand die waanzinnig gedetailleerd bezig is met het vak, dat is ontzettend knap.”

Uiteindelijk delen ze dezelfde passie, aldus Ekdom. “Hij is ook maar begonnen met een telefoon in een garagebox te Hilversum, en heeft nu dit imperium opgebouwd.”

De radiomaker prijst juist De Mols perfectionisme. “Toen ik in de jury van een van zijn tv-programma’s zat, kwam ik uit de styling en zei hij: ‘Ga maar terug, je ziet zo wel waarom.’ Ik kreeg een wit overhemd en een ander jasje aan, dat bleek beter te contrasteren met wat het ándere jurylid aan had.”

Zie daar de reden dat hij zo groot is geworden: hij let op alle details.”

Het VARAgids-interview met Gerard Ekdom kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO Radio 2

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen