Jet van Nieuwkerk zag RTL-programma als opstapje

Geplaatst op Wed 23 May 2018 om 17:00

Jet van Nieuwkerk, de ‘dochter van’, heeft een drukke week achter de rug. Van BNR Nieuwsradio tot RTL Boulevard: ze zat overal om haar nieuwe programma Niet Gezond Meer te promoten. De première is vanavond op prime time bij de NTR op NPO 3, de zender waar haar vader Matthijs van Nieuwkerk van De Wereld Draait Door een groot succes wist te maken. Voor veel tv-kijkers zal het een eerste kennismaking zijn met Jet, maar haar tv-debuut is het niet: vorig jaar was ze te zien bij RTL.

RTL heeft overdag in de weekendprogrammering allerlei lifestyle-achtige programmaatjes waar bijna niemand naar kijkt, maar die financieel worden ondersteund door bepaalde sponsors. Eén daarvan werd vorig jaar gepresenteerd door Van Nieuwkerk, namelijk Foodmakers.

Van Nieuwkerk vandaag in De Telegraaf: “Daarin ging ik langs bij Nederlandse boeren. Ook heel leuk om te maken, maar dat zag ik meer als opstap. Ik denk ook dat er nu meer mensen kijken dan die 10.000 van toen. Ik wil wel verder met tv maken, maar eerst afwachten wat mensen van dit programma vinden.

Prime time op NPO 3 is wel iets anders dan verstopt zijn in de middagprogrammering. Heeft ze haar vader om tips en tricks gevraagd? “Tips heeft hij mij niet gegeven, en ik ben ook een beetje eigenwijs.

Wat ik nog wel zou willen doen is de interviews die ik in dit programma moeilijk vond, met hem bespreken en evalueren. Af en toe reed ik naar huis na een spannend gesprek en vroeg ik mij af: ’hoe had mijn vader dit gedaan?’

Het Telegraaf-interview met Jet van Nieuwkerk kunt u lezen via Blendle. Nooit Meer Slapen is vanavond om 21.00 uur te zien op NPO 3.

Foto: NTR, Babet Hogervorst
26 Reacties op “Jet van Nieuwkerk zag RTL-programma als opstapje”


 1. Johan

  Wat is ze lelijk!
  Jet met haar kruiwagen.

 2. Slukkd

  Wat irriteer ik me aan al het nepotisme op tv
  Kids die geen ter ing kunnen gaan maar op tv dankzij papas naam

  Dreetje hazes
  Johnny de mol
  Dat kluivert joch
  Nu dit lelijke mok kel weer

  Ik ben dit zo ongelofelijk zat aan het worden
  Alles om deze funtioneel beperkte idi oten maar van zo makkelijk mogelijk werk te voorzien

 3. Bart

  Wat is dat kind lelijk zeg.

 4. Henriette

  Dan ben je wel een handige tante als je dankzij een eetstoornis en kruiwagen geld kan verdienen.

 5. anoniem

  @johan, @bart: kritiek hebben (o.a. “kruiwagen”) vind ik prima, maar waarom haar uiterlijk er bij betrekken. Je kunt er misschien niet omheen wat je ziet (figuurlijk, niet letterlijk), maar wat doet het er verder toe?

 6. Bijlwerper

  @anoniem

  Dit is een mediasite, geen chatsite.
  Met je hangtieten.

 7. Joep uit Tilburg

  Ze komen wel vaak uit dezelfde families… tv, radio of platenindustrie het maakt niet uit.

 8. Jelle

  Kluivert past wat mij betreft niet in dit rijtje, die kan gewoon goed ballen. Wat de rest betreft: groot gelijk. Maan past trouwens ook prima, hoewel die wel echt een kruiwagenbestuurster van de buitencategorie is. Helemaal niks bijzonders, maar toch al jaren niet uit de media te knuppelen.

 9. ycheweiz

  Haar horen praten op tv over dit programma. Eerst opkomende gedachte was, zoek een psychiater en praat eens met je ouders. Stapelgek mens met een kruiwagen.

 10. Ano Nymous

  Familie Hazes
  Fam. De Mol
  Fam. Krabbé
  Fam.Römer

  Allemaal families waar nepotisme welig tiert.
  Maan was onlangs weer bij Pauw. Nog niks bereikt maar de aftiteling gaf weer prijs dat pappie Siebe nog steeds de regie heeft…zijn dochter moet wel in de picture blijven natuurlijk…

 11. q8

  laat ze maar gaan werken als vakkenvuller bij de AH in zutphen

 12. Sjaak

  @Jelle

  Maar je kind exploiteren met een vlog is niet goed.

 13. Dhhh

  @sjaak

  En dan de klassieker

  Kluivert jr we weten dat je je vader 5 minuten geleden nog gezien hebt maar speciaal voor ons heeft hij een filmpje opgenomen om jou en heel nederland te laten zien hoe trots hij op je is
  Een week later kluivert zen vrouw die zwerfhonden verzorgt, want ja als miljonairs vrouw heb je niet echt een doel in het leven dus ga je zoiets maar uit verveling doen. En het zelfde patrick kluivert filmpje kwma weer voorbij

  Mensen prijs elkaar lekker prive de hemel in

  Ik denk dat geen enkele ziel zit te wachten op die strontveren elke keer

 14. Henkie9834

  ah leuk, een programma over wat niet gezond is. Het zal stil zijn op straat.

 15. Bears' den

  SORRY npo..
  SORRY KRO-NCRV..
  Ik hou van de publieke omroep, luister de hele dag als het kan radio1..

  Maar M..
  Ik kijk er naar, vandaag weer, en het doet me pijn!
  Margriet kan er gewoon echt niks van, ze kan het gewoon niet.. Je ziet de onzekerheid, en als ze niet onzeker is, dan heeft ze een verkeerde uitstraling..
  Ik betaal ook mede mee aan dit programma en het komt echt totaal niet in de buurt van DWDD..
  Tuurlijk willen jullie anders zijn, maar nu schieten jullie jullie doel voorbij!
  Haal haar weg, want vroeg of laat gaan jullie spijt krijgen van hoe zij het programma maakt..

  Want dát is het! De presentator kan een programma maken of breken, en zij verziekt het..

 16. GJ

  Goede PR. Op TV en diverse landelijke en regionale kranten. Maar nog niets concreets gepresteerd! Kruiwagens genoeg lijkt het wel. Er moet gepusht worden.

 17. SOLANGE

  Wie zit op haar te wachten ze mag erbij omdat dr pappie Matthijsje heet

 18. Mike

  Wees alvast gewaarschuwd: de Borsato-kids komen er ook nog aan. Die moeten en zullen hun ouders achterna gaan.

 19. chris

  Jet van Nieuwkerk,
  Ik oordeel niet over haar programma, als dochter/zoon van bekende ouders (in het algemeen gesproken) kom je sneller ergens binnen.

  Maar kwalificaties op haar uiterlijk is wel erg onder de gordel. Overigens ik vind het een aantrekkelijke verschijning.

 20. Klavvie

  Ik hoorde haar laatst op BNR bij Genee. Niet mijn genre voor wat betreft tv-programma’s en papa zal vast wel een kruiwagentje geweest zijn al was het de naam alleen al, maar bashen op uiterlijk vanachter je vieze toetsenbordje is best wel zielig eigenlijk.

 21. Hasds

  Wat is dat w ij f lelijkkk

 22. Zonder Naam

  Wat liggen de eisen qua uiterlijk hier hoog. Wat dat betreft zie ik er weinig verkeerds aan. Hoe ze zich verder presenteert, dat is weer een ander verhaal. Ze heeft van die typische millennial-kwaaltjes.

 23. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 24. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers? Ik hou het niet langer uit, ik moet het gewoon zeggen: Veronica doet het beter! Hèhè, scheelt me weer een antideprisiva

 25. Marco

  De dochter van en dan een programma met zieke/gehandicapte mensen. Zo makkelijk. Johnny de Mol is er groot mee geworden. Echt een beetje zielig. Maar zeker geen onaantrekkelijke dame

 26. StefanV

  Het kost mij echt moeite om deze vrouw en haar tv-programma los te zien van haar zelfingenomen vader.

  De kijkcijfers van de eerste aflevering waren in elk geval bijzonder karig: 195.000 kijkers, marktaandeel van 4 procent.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.