PowNews vindt RTL Late Night niet vernieuwend

Geplaatst op Thu 25 Jan 2018 om 13:00

Het PowNews verbaast zich niet echt over de lage kijkcijfers van RTL Late Night. Het programma van Humberto Tan is namelijk niet vernieuwend genoeg. Dat laat de nieuwsrubriek weten op zijn nieuwspagina. Het is over en uit met Tan, denkt PowNews. “Het recept Humberto Tan bij RTL Late Night lijkt uitgewerkt. De kijkcijfers zijn al maanden beneden peil, er zitten vrijwel altijd dezelfde mensen en vernieuwend is het ook al niet“, meldt de redactie van het PowNed-programma op zijn website.

Zelf vergelijkt Tan zijn strijd tegen de dalende kijkcijfers met een kickboksgevecht van Rico Verhoeven. De RTL 4-ster: “Na die eerste ronde, toen hij flink wat klappen kreeg, dacht hij echt niet: weet je wat? Ik stap de ring maar uit. Nee, hij ging door. Tot en met de vijfde ronde.

PowNews is niet onder de indruk van die uitleg. “Een vergelijking die kant noch wal slaat. Met Rico dreigde het maximaal een minuut de verkeerde kant op te gaan. Met Humberto Tan al maanden.”

Het is overigens wel de vraag of het PowNews nou echt in de positie is om een ander programma niet vernieuwend te noemen. Na iedere scheet van een progressieve politicus snelt de omroep zich steevast naar een kansloze arbeiderswijk om daar een stuk of zes reacties te verzamelen van ‘gewone Nederlanders’ die het allemaal oneens zijn met de politicus in kwestie. Dat recept is inmiddels ook wel een beetje uitgewerkt.

Foto: RTL
15 Reacties op “PowNews vindt RTL Late Night niet vernieuwend”


 1. xander

  Elk ander programma had er al lang uit gelegen. Laatste week Tan?

  Echter het is natuurlijk wel een programma dat elke dag is. Je moet het gat wel opvullen. Maar denk dat men daar wel druk mee bezig is. En dan op langere termijn voor een dagelijks talkshow gaan maar dan wel ‘goed’.

 2. Koka

  Uit zeer goede bron: Besluit is al gevallen, Late Night wordt beëindigd. En Gerard Timmer opnieuw weg bij BNN

 3. Ron

  Daar hoef je geen PowNews voor te heten om dat te vinden. Dus haal dat ‘lijkt’ maar uit de openingsquote.
  En Tan die het vergelijkt met een kickboxwedstrijd is ook niet goed wijs. Je rol is uitgespeeld, je bent al maanden aan het proberen om het tij te keren maar het.gaat.niet.lukken. Wat is hier nu zo moeilijk aan om dat te accepteren. Klaar.over.uit.

 4. Donderdag

  Ieder is die gladjanus zat.

 5. Annoniemus

  Tan heeft zich zelf om zeep geholpen , geen medelijden mee , hij zal blij zijn om uit zijn lijden verlost te zijn !

 6. By the way

  Er liggen natuurlijk contracten met partijen die uitgediend dienen te worden. Het is de vraag wanneer NH Schiller vindt dat de live shows vanuit hun pand niet meer rendabel genoeg zijn (kosten vs. exposure).

  Daarnaast: heeft RTL een alternatief beschikbara met dezelfde (financiele) resultaten die Late Night nu nog behaalt. Daar zal vast wel aan gewerkt worden, maar voordat een goed alternatief beschikbaar is, gaat het programma niet van de buis.

  Waar is ‘Funniest Home Video’s’ als je het nodig hebt ;)

 7. anonymous

  Nou ja, DWDD is ook niet vernieuwend, dat trekt wel kijkers.

 8. Blanc

  Christus te Paard, alweer die zwarte glimmende vleespet in het nieuws? Weg met die loser.

 9. Berend-Jan Breederoo

  Nee pownieuws heeft het wiel afgelopen jaren opnieuw uitgevonden zeker…

 10. Arnold

  PowNews was vele malen beter dan die lachwekkende flut show met zijn flut presentator oembertoh.

 11. Mark

  Eens kijken of ze dit probleem vanavond durven te bespreken bij RTL Boulevard. Shownieuws zou het kunnen doen, maar die zijn de laatste weken / maanden echter uiterst positief bezig. Is een gezellig half uurtje, met rode loper en positief benaderen van bn’ers. Heel wat anders dan RTLB dat alleen maar negatief is met Peter Air en die Ronald. En maar iedereen afkraken.

 12. Jeffrey

  Tan moet gewoon weer sport gaan presenteren. Gewoon iets presenteren en zijn hobby fotografie heeft hij niet de inhoud voor om hem serieus te nemen. In feite is Tan net iets meer dan een sprekende pop. Hele fijne sportpresentator, maar dat is ook zijn roeping. Schoenmaker blijf bij je leest.

 13. Angela de slimste

  Jeffrey

  Humberto Tan en ‘presenteren’ is geen gelukkig huwelijk.
  Sterker: hij kan er helemaal niets van.
  Ongeacht hetgeen hij presenteert/probeert te presenteren.

 14. Opiniemaker

  Oemberto Vleespet is natuurlijk wel de spreekstal meester in het Holland Heineken House. Dat heeft hij bedongen in zijn contract. Effe ver van huis vreemdgaan. Zuid-Koreaanse moeders jou je dochters binnen.

 15. @Opiniemaker

  Tan gaat niet naar Zuid-Korea.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.