Radio 538 bestaat vandaag 25 jaar

Het is feest bij marktleider Radio 538. De radiozender van John de Mol bestaat vandaag precies 25 jaar. Dat heeft Talpa laten weten. Een groep radiopioniers schreef 25 jaar geleden geschiedenis onder leiding van Lex Harding en Erik de Zwart. Op 11 december 1992 startten zij de nieuwe commerciële radiozender Radio 538. Nu, 25 jaar later, is het station al geruime tijd de grootste en best beluisterde radiozender van Nederland met Evers in de ochtend en Coen & Sander in de middag.

Wessel van Diepen, dj van het eerste uur en ‘founding father’ van Radio 538, is op deze 11 december precies 25 jaar in dienst van Radio 538. Van Diepen presenteerde jarenlang bekende radioprogramma’s als de ‘Top 40’ en ‘Van Diepens Dance Department’.

Van Diepen is nog steeds de station-voice van Radio 538 en presenteert iedere vrijdagavond de ‘Global Dance Chart’. “Toen we destijds als vriendenclubje onze banen opzegden om dit radio-avontuur aan te gaan, had ik natuurlijk nooit durven dromen dat het zo’n succesverhaal zou worden. Nergens wordt zoveel gelachen als hier. 538 is een soort magneet voor toffe mensen bij wie de liefde voor radio, muziek en de luisteraar op nummer 1 staat“, zegt hij.

Dave Minneboo, radiodirecteur van Radio 538, zegt: “Radio 538 staat al 25 jaar in het ‘hier en nu’, met de grootste hits en de beste programma’s. We zijn ontzettend trots op iedereen die al die jaren heeft bijgedragen aan groei van de zender. Radio 538 is nog steeds de nummer 1 van Nederland, met wekelijks meer dan 3,5 miljoen luisteraars.”

Op de foto: 538 dj’s en de oprichters in 1992. V.l.n.r.: dj Wessel van Diepen, dj Will Luikinga, dj Michael Pilarczyk, dj Corné Klijn, oprichter Lex Harding, dj Rick van Velthuijsen, dj en oprichter Erik de Zwart en dj Ferry Maat.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen