Sinterklaasjournaal zonder rellen van start gegaan

Geen Pauw-tafel vol boze linkse actrices, geen herrie in het intochtdorp en geen Sylvana Simons met een spandoek: het Sinterklaasjournaal is maandagavond om zes uur in alle rust van start gegaan met een mooie 988.000 kijkers (23 procent) op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Pro-zwartepiet-krant De Telegraaf verbaast zich over de rust waarmee we dit jaar de Sinterklaas-periode ingaan. “Piet blijft piet“, kopt de krant op de voorpagina. “Het gezeur voorbij?

Ineke Strouken, oud-directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland, bemoeide zich de afgelopen jaren stevig met de pietendiscussie, maar ziet dat het dit jaar rustig is. “We weten het allemaal wel. We zijn de schrik voorbij.

Frits Booy, volgens de krant ‘dé pietenkenner’, is de angel uit de discussie. “In veel grote steden zijn er verschillende soorten Pieten gekomen“, zegt hij. “In de dorpen is Piet traditioneler gebleven, maar is er misschien ook minder moeite mee.

Men lijkt zich er een beetje bij neer te leggen. “Er is wel een soort van vermoeidheid rondom dit thema.

Het Sinterklaasjournaal speelde de afgelopen jaren een prominente rol in de pietendiscussie, omdat het programma een grote stempel drukt op het sinterklaasfeest.

Het Telegraaf-artikel Het gezeur voorbij? kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR, Roel Jorna

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen